Μην παίρνετε μαζί τα μούρα goji και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση

Τα μούρα Goji μπορούν να βοηθήσουν στην ανώμαλη αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε ταυτόχρονα τα μούρα goji και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση. Για όσους χρησιμοποιούν την αρτηριακή πίεση, την αρθρίτιδα και τα διαβητικά φάρμακα, τα μούρα goji μπορεί να είναι επικίνδυνα από τις αλληλεπιδράσεις φυτών-φαρμάκων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μούρο έχει μια αντιπηκτική ιδιότητα, η οποία έχει υψηλό επίπεδο παρεμβολής με φάρμακα όπως η βαρφαρίνη (coumadin). Όταν λαμβάνεται μαζί με φάρμακα όπως αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία. Λαμβάνοντας τα μούρα goji και τα φάρμακα πίεσης του αίματος ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη αλληλεπίδραση, δημιουργώντας μια μη φυσιολογική πτώση της αρτηριακής πίεσης ή υπόταση. Για όσους λαμβάνουν φάρμακα διαβήτη, το goji μπορεί να μειώσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και να προκαλέσει ζάλη, ακόμα και λιποθυμία.

Ποιος πρέπει να αποφύγει τα μούρα goji

Τα μούρα Goji μπορούν να αλληλεπιδράσουν με μερικά φάρμακα, όπως:

  • Διαλυτικά αίματος.
  • Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση.
  • Διαβήτη φάρμακα.

Οι άνθρωποι πρέπει να μιλήσουν στον γιατρό τους πριν συνδυάσουν τα μούρα goji και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και κάποια άλλα φάρμακα παραπάνω. Οποιοσδήποτε έχει αλλεργία σε άλλα μούρα πρέπει να το συζητήσει με έναν γιατρό πριν καταναλώσει φρέσκα ή ξηρά μούρα goji ή λαμβάνοντας οποιοδήποτε συμπλήρωμα που περιέχει εκχύλισμα Goji Berry.

Μούρα Goji και θεραπεία πίεσης του αίματος

Τα μούρα Goji δεν είναι τόσο γνωστά όσο τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες ή τα μούρα των φλοιών. Ωστόσο, το υψηλό θρεπτικό και αντιοξειδωτικό περιεχόμενο των μούρων goji σημαίνει ότι μπορούν να θεραπεύσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εκτιμάται ότι 1 στους 4 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση. Έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα οφέλη των πολυσακχαριτών – ένα κύριο μόριο – που βρίσκεται σε αφθονία στα μούρα goji και την ικανότητά τους να διατηρούν την κανονική αρτηριακή πίεση. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει κάθε μέρος του φυτού goji για τη θεραπεία της υπέρτασης – για παράδειγμα αφήνει να κάνει τσάι goji. Μια κατάλληλη διατροφή για την υπέρταση περιλαμβάνει – λαχανικά και φρούτα πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δημητριακά ολικής αλέσεως και βιταμίνες Β. Οι ειδικές θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα μούρα goji που μπορούν να ελέγξουν την υψηλή αρτηριακή πίεση περιλαμβάνουν τη ζεαξανθίνη – μια αντιοξειδωτική ένωση, πολυσακχαρίτες, φλαβονοειδή, βιταμίνες Α, C, Ε, σίδηρο, φωσφόρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Ενώ τα μούρα goji είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος κατανάλωσης αυτού του φρούτου, οι ρίζες του φυτού goji λέγεται ότι παρέχουν ακόμα καλύτερα οφέλη σε εκείνους με υπέρταση. Αυτές οι ρίζες βοηθούν τους τοίχους των αρτηριών να επεκταθούν. Αυτό βελτιώνει τη ροή του αίματος και επομένως μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, εάν τα εκχυλίσματα ρίζας goji είναι διαθέσιμα, μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή ή να τρώνε αρκετά φρούτα όπως συνιστά ο γιατρός σας. Βλέποντας τα οφέλη, γιατί πρέπει να παίρνετε τα μούρα goji και τα φάρμακα πίεσης του αίματος μαζί εάν μπορείτε απλά να πάρετε τα φρούτα; Για τη θεραπεία της ανώμαλης αρτηριακής πίεσης με ασφάλεια και φυσικά, θα πρέπει να καταναλώνετε μούρα goji. Ποτέ μην συνδυάσετε τα φρούτα με οποιαδήποτε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, διότι θα δημιουργήσει πραγματικά μια αλληλεπίδραση που θέτει την υγεία σας σε κίνδυνο.

Πώς να καταναλώσετε μούρα goji

Τα μικρά κόκκινα μούρα πωλούνται συχνά με την ξηρά μορφή τους. Επιλέξτε υψηλής ποιότητας, οργανικά μούρα όταν τα αγοράζετε από τα τοπικά καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Μερικοί τρόποι που μπορείτε να προσθέσετε goji μούρα στη διατροφή σας:

  • Σνακ: τα φάτε όπως είναι, αποξηραμένα ή ωμά, για σνακ.
  • Smoothies: απολαύστε μια χούφτα goji μούρα σε καθαρό φιλτραρισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι γεμάτα και ζουμερά. Προσθέστε τα στο καθημερινό σας λείο.
  • Μονοπάτι μονοπατιού: μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μίγμα μονοπατιών αναμειγνύοντας τα αγαπημένα σας καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα και προσθέστε μερικά μούρα goji.
  • Τσάι: προσθέστε μια χούφτα μούρα goji σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό (ή στο τσάι σας με βότανα). Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 έως 10 λεπτά έως ότου γίνουν γερά.
  • Πλιγούρι βρώμης: προσθέστε μούρα goji στις βρώμες σας όπως θα κάνατε σταφίδες ή τα αποξηραμένα βακκίνια.
  • Σούπα: προσθέστε μια χούφτα στη σούπα σας. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη χρήση των μούρων goji στην κινεζική κουζίνα.
  • Σαλάτα: τα πασπαλίζετε στη σαλάτα σας.

Τα μούρα Goji είναι τώρα διαθέσιμα και ως συμπληρώματα που μπορείτε να αγοράσετε στα φυτικά φαρμακεία. Τα συμπληρώματα είναι γενικά διαθέσιμα σε μορφή κάψουλας. Πάρτε τα καψάκια μαζί με ένα ποτήρι νερό τακτικά ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή ή του γιατρού σας. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω, εάν θέλετε να μάθετε το καλύτερο συμπλήρωμα μούρων goji για τη θεραπεία της ανώμαλης αρτηριακής πίεσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>