Μελέτες σχετικά με τα μούρα goji και τον διαβήτη

Έχουν γίνει μερικές μελέτες για να διαπιστωθεί η σχέση μεταξύ μούρων goji και διαβήτη. Λέγεται ότι τα μούρα goji μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια από τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι βλάβη του αμφιβληστροειδούς, η κατάσταση αυτή είναι μια σοβαρή παρενέργεια του διαβήτη. Σύμφωνα με πρόσφατες κυτταρικές μελέτες, τα μούρα goji έχουν ένα ρόλο στην πρόληψη της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας. Από το 28,5% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 40 ετών που πάσχουν από διαβήτη, το 4,4% θα μπορούσε να διατρέξει κίνδυνο διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας που οδηγεί σε τύφλωση. Αυτό συμβαίνει όταν αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης στα μάτια, με αποτέλεσμα τον θάνατο των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς. Οι πρωτεΐνες οξειδώνονται προκαλώντας κυτταρικό θάνατο. Εκτός αυτού, τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στον αμφιβληστροειδή μπορεί να αναπτυχθούν πάνω από τις περιοχές όρασης που προκαλούν απώλεια της όρασης. Πολλοί διαβητικοί ασθενείς γίνονται τυφλοί εξαιτίας αυτού. Οι ερευνητές στο Σύδνεϋ εξέθεσαν ασθενείς με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια να ταυρίνη μια ένωση που βρέθηκε στα μούρα goji. Η ταυρίνη φαίνεται να προστατεύει τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς από το να πεθαίνουν. Ελπίζουμε ότι αυτά τα ευρήματα θα οδηγήσουν σε περισσότερη έρευνα σχετικά με τα μούρα goji και τη θεραπεία του διαβήτη.

Τα μούρα goji

Τα μούρα Goji περιέχουν στοιχεία από όλες τις μικρές και μακροσκοπικές ομάδες θρεπτικών ουσιών. Για όσους από εσάς απολαμβάνουν αθλήματα, αυτό είναι ειδικά για σας επειδή περιέχει πολλά αμινοξέα και είναι γνωστό για να βοηθήσει στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Τα μούρα Goji περιέχουν υψηλή συγκέντρωση βιταμινών και ανόργανων συστατικών και είναι, όπως το μούρο acai, πιστεύεται ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τα μούρα goji για να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν πολλά κοινά προβλήματα υγείας όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, πυρετός, ηλικιακά προβλήματα οφθαλμού και σίγουρα διαβήτης. Λοιπόν, τα μούρα goji και ο διαβήτης έχουν μια σύνδεση. Τα μούρα Goji τρώγονται ωμά, μαγειρεμένα ή αποξηραμένα (όπως σταφίδες) και χρησιμοποιούνται σε φυτικά τσάγια, χυμούς, κρασιά και συμπληρώματα.

Αλληλεπίδραση μεταξύ μούρων goji και φαρμάκων διαβήτη

Η κατανάλωση μούρων goji στις σωστές ποσότητες μπορεί να μειώσει το σάκχαρο του αίματος. Τα διαβητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται επίσης για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Λαμβάνοντας goji μούρα μαζί με τα διαβητικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Παρακολουθήστε προσεκτικά το σάκχαρό σας Η δόση του φαρμάκου για το διαβήτη σας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για διαβήτη περιλαμβάνουν γλιμεπιρίδη, γλυβουρίδη, ινσουλίνη, πιογλιταζόνη, ροσιγλιταζόνη, χλωροπροπαμίδη, γλιπιζίδη, τολβουταμίδη και άλλα. Η κατάλληλη δόση goji εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και αρκετές άλλες συνθήκες. Λάβετε υπόψη ότι οι δοσολογίες θα είναι σημαντικές για οποιαδήποτε φυσικά προϊόντα. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

Υπάρχουν κίνδυνοι με τα μούρα goji

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι τα γεγονότα και οι έρευνες είναι αλήθεια, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό προτού προσθέσετε τα μούρα goji στα διατροφικά σας καθεστώτα. Αν έχετε ήδη βγάλει αυτό το φρούτο, ελέγξτε τα επίπεδα γλυκόζης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση ειδικά για άτομα με ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα. Τα φάρμακα για τη διάλυση του αίματος και τα μούρα goji μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Μπορεί να μην είναι μια καλή επιλογή για τους ηλικιωμένους να προσθέσουν αυτά τα φρούτα στον κατάλογο συμπληρωμάτων διατροφής τους. Ο λόγος είναι: η αυξημένη ροή αίματος, λόγω των μούρων goji, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αιμορραγία κατά τη διάρκεια τραυματισμών. Επιπλέον, μια ένωση που ονομάζεται ατροπίνη που βρίσκεται στα μούρα goji μπορεί να προκαλέσει ζάλη και ναυτία. Σύμφωνα με τα παραδοσιακά κινέζικα φάρμακα, τα μούρα goji έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, προτού προσθέσετε αυτό το φρούτο στο καθημερινό σας καθεστώς, συμβουλευτείτε έναν γιατρό, επειδή κάθε «σώμα» είναι διαφορετικό. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μούρα goji και τον διαβήτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>