Λαμβάνοντας CLA για την κετογόνο διατροφή: είναι καλή ιδέα;

Η κετογονική διατροφή διακόπτει μια σειρά από επιλογές τροφίμων, είναι καλή ιδέα να συμπληρώσετε με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Λαμβάνετε CLA για την κετογόνο διατροφή μια καλή ιδέα πάρα πολύ; Καθώς η δημοτικότητα της κετογόνου δίαιτας συνεχίζει να αυξάνεται, το ενδιαφέρον παρουσιάζει για το πώς να βελτιστοποιήσει την υγεία ενώ ακολουθεί αυτό το σχέδιο λίπους με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Δεδομένου ότι η κετογενής διατροφή διακόπτει μια σειρά από επιλογές τροφίμων, θα πρέπει να συμπληρώσετε με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν μερικά καλά συμπληρώματα για να πάρετε μια κετογόνα διατροφή, ένα από αυτά είναι CLA. Διαβάστε εάν θέλετε να μάθετε σχετικά με τη χρήση του CLA στην κετογενική διατροφή.

Κητογονική διατροφή

Αν ψάχνετε να ξεκινήσετε ένα άλμα για τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης φέτος, ίσως να σκέφτεστε να δοκιμάσετε την κετογενική διατροφή. Η κετογενής διατροφή είναι ένα σχέδιο διατροφής που οδηγεί το σώμα σας σε κέτωση, μια κατάσταση όπου το σώμα χρησιμοποιεί λίπος ως κύρια πηγή καυσίμου (αντί για υδατάνθρακες). Όταν τρώτε τα τρόφιμα που φτάνουν εκεί, το σώμα σας μπορεί να εισέλθει σε κατάσταση κέτωσης σε μία έως τρεις ημέρες. Κατά τη διάρκεια της διατροφής, η πλειοψηφία των θερμίδων που καταναλώνετε προέρχεται από λίπος, με λίγη πρωτεΐνη και πολύ λίγα υδατάνθρακες. Το λίπος που πρέπει να καταναλώσετε για την κετογενική διατροφή θα πρέπει να είναι ένας υγιής τύπος λίπους. Ευτυχώς, το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένα υγιές λίπος, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε CLA για την κετογόνο διατροφή.

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ή CLA

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι ένα φυσικώς απαντώμενο trans λιπαρό οξύ που παράγεται από ωμέγα-6 απαραίτητα λιπαρά οξέα στα ρούμια ή στα έντερα των βοοειδών που έχουν ληφθεί, όπως οι αγελάδες, οι κατσίκες και τα πρόβατα. Τα trans λιπαρά οξέα έλαβαν πρόσφατα πολύ αρνητική προσοχή από ειδικούς στον τομέα της υγείας. Η γενική συναίνεση είναι ότι τα ανθρωπογενή trans λιπαρά οξέα μπορεί να μην είναι υγιή για τους ανθρώπους. Το CLA, ωστόσο, είναι ένα φυσικό trans λιπαρό οξύ και εξαιρείται από την απαίτηση επισήμανσης επειδή δεν θεωρείται επιβλαβές. Οι έρευνες δείχνουν ότι το CLA θα μπορούσε να έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η προστασία της καρδιάς, η πρόληψη της πάχυνσης των αρτηριών, η πρόληψη του καρκίνου, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού, η απώλεια βάρους και η ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το CLA δεν είναι απαραίτητο λιπαρό οξύ, επομένως από τεχνική άποψη δεν χρειάζεται να έχουμε CLA στη διατροφή μας για να είμαστε υγιείς. Ωστόσο, το CLA έχει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία, τα οποία την καθιστούν ευπρόσδεκτη προσθήκη σε μια δίαιτα που προορίζεται για θρέψη και προστασία. Επομένως, εάν σκέφτεστε να πάρετε CLA σε μια κετογόνο διατροφή, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε. Η CLA και η κετογόνος διατροφή είναι ίσως ένας σωστός συνδυασμός που θα σας οδηγήσει σε καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση, καθώς και πιο ιδανικό βάρος σώματος.

CLA για την κετογόνο διατροφή

Μπορείτε να αποκτήσετε CLA όχι μόνο από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το CLA μπορεί επίσης να προέρχεται από έλαιο κνήκου. Αν είστε χορτοφάγος, η κατανάλωση συμπληρώματος CLA από έλαιο κνήκου είναι η σωστή επιλογή. Οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το CLA καταδεικνύει στατιστικά σημαντική απώλεια λίπους για τους ανθρώπους με δίαιτα κετογόνου. Η συνιστώμενη δοσολογία για CLA είναι περίπου 3000mg. Αλλά αν το CLA προέρχεται από έλαιο κνήκου θα ήταν καλή ιδέα να συμπεριληφθεί πολύ περισσότερο CLA στην κετογόνα διατροφή σας δεδομένου ότι υποτίθεται ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος. Εάν σκέφτεστε να παίρνετε 4 χάπια (4.000mg CLA) καθημερινά, σκεφτόμαστε ότι θα πρέπει να το αυξήσετε σε 4 χάπια ή ακόμα περισσότερα για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσθήκης συμπλήρωμα CLA στη διατροφή σας, κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>