Κύηση ωοθηκών και εγκυμοσύνη: θα μπορούσε μια κύστη να προκαλέσει στειρότητα;

Υπάρχει σύνδεσμος ανάμεσα στην κύστη των ωοθηκών και την εγκυμοσύνη; Το γεγονός είναι ότι μερικές κύστεις ωοθηκών μπορούν να συσχετιστούν με μειωμένη γονιμότητα. Οι κύστεις των ωοθηκών είναι μικρές σακούλες γεμάτες με υγρό που αναπτύσσονται στις ωοθήκες μιας γυναίκας. Είναι κοινά και επηρεάζουν τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Η συντριπτική πλειοψηφία των κύστεων των ωοθηκών είναι λειτουργική (δηλ. Είναι ένα υποπροϊόν των ορμονικών διακυμάνσεων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου). Οι περισσότερες κύστεις ωοθηκών είναι αβλαβείς, αλλά μερικές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως ρήξη, αιμορραγία ή πόνο. Οι κύστεις ωοθηκών εμφανίζονται συχνότερα κατά τη διάρκεια των τεκνοποιημένων ετών της γυναίκας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κύστη των ωοθηκών και η εγκυμοσύνη αποτελούν ανησυχία πολλών γυναικών.

Κύηση ωοθηκών και εγκυμοσύνη: πώς συνδέονται;

Πώς σχετίζονται οι κύστεις των ωοθηκών και η εγκυμοσύνη; Όπως έχουμε πει πριν, μερικές κύστεις ωοθηκών μπορεί να σχετίζονται με τη στειρότητα. Ωστόσο, εξαρτάται από τον τύπο της κύστης των ωοθηκών που έχετε. Οι ωοθηκικές κύστεις που μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητά σας περιλαμβάνουν:

  • Ενδομητρίωμα: Πρόκειται για κύστες που προκαλούνται από ενδομητρίωση, κατάσταση στην οποία ο ιστός που συνήθως φέρει την μήτρα της μήτρας (ενδομήτριο) μεγαλώνει έξω από τη μήτρα. Αυτές οι κύστεις ωοθηκών μπορεί να σχετίζονται με προβλήματα γονιμότητας.
  • Κύστεις ωοθηκών που προέρχονται από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πολλές μικρές κύστεις στις ωοθήκες σας, ακανόνιστες περιόδους και υψηλά επίπεδα ορισμένων ορμονών. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών συσχετίζεται με ακανόνιστη ωορρηξία, η οποία μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα γονιμότητας σε ορισμένες γυναίκες.

Κύηση ωοθηκών και κύηση: κύστη ωοθηκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν έχετε διαγνωστεί με κύστεις ωοθηκών και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι κύστεις των ωοθηκών δεν προκαλούν συνήθως προβλήματα γονιμότητας. Ωστόσο, το ενδομήτριο και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αποτελούν εξαιρέσεις στον κανόνα. Στην πραγματικότητα, οι κύστεις των ωοθηκών είναι συχνές κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκυμοσύνης, παρόλο που δεν είστε πλέον εμμηνόρροιας. Συνήθως, αυτές οι κύστεις είναι ακίνδυνες όπως και οι περισσότερες άλλες κύστεις των ωοθηκών. Τι προκαλεί μια κύστη ωοθηκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ωχρό σώμα παράγει ορμόνες για να θρέψει και να στηρίξει την επένδυση της μήτρας και το αναπτυσσόμενο μωρό μέχρι ο πλακούντας να αναλάβει περίπου τις 10 έως 12 εβδομάδες. Αλλά σε ένα μικρό αριθμό εγκυμοσύνων, αυτό το ωχρό σωμάτιο γεμίζει με υγρό και παραμένει στην ωοθήκη αντί να υποχωρεί. Αυτό ονομάζεται κύστη κνίδου ωχρού. Μερικές φορές, ένας άλλος τύπος κύστης των ωοθηκών που είχατε πριν να μείνετε έγκυος παραμένει στην ωοθήκη σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Κύηση ωοθηκών και εγκυμοσύνη: τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε κύστη ωοθηκών;

Η πλειοψηφία των κύστεων των ωοθηκών δεν θα επηρεάσει καθόλου τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη σας. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για κυστοειδής κύστη, πιθανότατα θα φύγει μόνος του από το δεύτερο τρίμηνο. Άλλοι τύποι κύστεων μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη και σε μερικές περιπτώσεις να προκαλέσουν πόνο. Για να είστε σίγουροι ότι μια κύστη ωοθηκών δεν καταστρέφει τη ζωή σας, τότε θα πρέπει να μάθετε το σύστημα Ovarian Cyst Miracle. Το Ovarian Cyst Miracle είναι βασικά ένα βιβλίο του Carol Foster. Είναι κερδίζοντας δημοτικότητα, καθώς παρέχει ένα αποτελεσματικό τρόπο για να απαλλαγούμε από κύστεις των ωοθηκών τον φυσικό τρόπο. Το βιβλίο παρουσιάζει επίσης τρόπους πρόληψης της επανάληψης των ωοθηκών στο μέλλον. Ο δημιουργός του συστήματος, ο Carol Foster, είναι πιστοποιημένος σύμβουλος υγείας και διατροφολόγος που υπέφερε από θρόμβωση και θριάμβευσε την κύστη των ωοθηκών. Η εμπειρία της από πρώτο χέρι για τις απογοητεύσεις, τους πόνους και τους φόβους της ύπαρξης κύστης των ωοθηκών καθιστά το σύστημά της ακόμη πιο αξιόπιστο. Το 190 σελίδες ebook επικεντρώνεται στην επανεξισορρόπηση ολόκληρου του σώματος αντί να επικεντρώνεται μόνο στα συμπτώματα. Το θέμα της κύστης των ωοθηκών και της εγκυμοσύνης είναι μία από τις κύριες ανησυχίες του βιβλίου. Το σύστημα Ovarian Cyst Miracle είναι 100% εγγυημένο για να απαλλαγούμε από όλους τους τύπους σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και κύστεις ωοθηκών.

  • Το σύστημα Ovarian Cyst Miracle μπορεί να εξαλείψει την ενόχληση, το φούσκωμα και τον πόνο εντός 12 ωρών και να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις κύστεις των ωοθηκών εντελώς σε μόλις 2 μήνες.
  • Το σύστημα μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητά σας.
  • Το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα συμπτώματα του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών.
  • Το σύστημα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη φυσική σας εσωτερική ισορροπία.
  • Το σύστημα μπορεί να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής σας!

Αν έχετε προβλήματα με την κύστη των ωοθηκών και την εγκυμοσύνη, το Ovarian Cyst Miracle θα σας προσφέρει την καλύτερη λύση. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>