Κουρκούμη για την αρτηριακή πίεση: είναι καλό;

Πρέπει να γνωρίζετε την καλοσύνη της κουρκούμης για την αρτηριακή πίεση. Το κουρκούμη περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται κουρκουμίνη που μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κουρκουμίνη στο κουρκούμη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και έχει ιδιότητες κατά της θρόμβωσης. Η κουρκουμίνη βοηθάει στην διατήρηση των αιμοφόρων αγγείων υγιή προστατεύοντας τα κύτταρα από τη ζημία, επιτρέποντας έτσι την ομαλότερη ροή του αίματος. Έτσι, θα πάει στραβά να χρησιμοποιήσετε κουρκούμη για την αρτηριακή πίεση.

Υψηλή πίεση του αίματος

Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό η πίεση του αίματος να ανεβαίνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει αναγνωρίσιμη αιτία για αυτήν την αύξηση, αλλά το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία, η υψηλή πρόσληψη αλατιού, ο αλκοολισμός, το κάπνισμα, η σωματική αδράνεια, η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου, η νεφρική διαταραχή, η φυλή, το οικογενειακό ιστορικό και τα γονίδια κίνδυνο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, για κάθε 3 Αμερικάνους, 1 πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση. Συμβάλλει επίσης σε περίπου 1000 θανάτους την ημέρα. Ενώ η άσκηση και η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να απαιτηθούν για τον έλεγχο της υπέρτασης, η προσθήκη κουρκούμης στη διατροφή θα μπορούσε να βοηθήσει! Το κουρκούμη εκτιμάται από την αρχαία επιστήμη της Αγιουρβέδα για τις πολλές φαρμακευτικές της ιδιότητες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων από ρευματικούς πόνους μέχρι κακή όραση και δερματικές παθήσεις. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν επίσης τα οφέλη της κουρκούμης για την αρτηριακή πίεση. Μειώνει την αρτηριακή πίεση μέσω πολλαπλών μηχανισμών, βελτιώνει τις επιπλοκές και αντιμετωπίζει άλλα συναφή θέματα υγείας.

Τα εκπληκτικά οφέλη της κουρκούμης για την αρτηριακή πίεση

Το παρακάτω είναι αυτό που μπορεί να κάνει η κουρκουμίνη για την αρτηριακή πίεση:

  • Το κουρκούμη βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το κουρκούμη είναι δημοφιλές για την αντιοξειδωτική κουρκουμίνη που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης στο σώμα. Η κουρκουμίνη προστατεύει επίσης από την αγγειακή δυσλειτουργία στο σώμα.

  • Το κουρκούμη προλαμβάνει την αρτηριακή βλάβη.

Εκτός από τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, το κουρκούμη βοηθά επίσης στη φροντίδα των βλαβών που προκαλούνται από την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες της καρδιάς. Έχοντας υψηλή αρτηριακή πίεση σε αυτή την περίπτωση, προκαλεί περαιτέρω βλάβη στους ιστούς των αρτηριών. Η κουρκουμίνη στο κουρκούμη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω ζημιών που προκαλούνται στις αρτηρίες λόγω της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

  • Το κουρκούμη βοηθά στη ρύθμιση του υψηλού σακχάρου στο αίμα και της υψηλής χοληστερόλης.

Το κουρκούμη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα και να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Και οι δύο αυτές συνθήκες είναι αιτίες καρδιακών παθήσεων. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κουρκουμίνης βοηθούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

  • Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του Turmeric συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα του κουρκούμη είναι ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στη δημοτικότητα του μπαχαρικού. Η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση της υπέρτασης στον κόλπο. Η φλεγμονή στο σώμα είναι επικίνδυνη επειδή μπορεί να συμβάλει στη δυσκαμψία των καρδιακών αρτηριών – που με τη σειρά τους μπορεί να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση κουρκούμης τακτικά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την πίεση του αίματος υπό έλεγχο.

  • Οι αλλαγές των αιμοπεταλίων που προκαλούνται από την υψηλή αρτηριακή πίεση εμποδίζονται από το κουρκούμη.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον αριθμό των αιμοπεταλίων στο αίμα. Η συνεχής αλλαγή της αρτηριακής πίεσης μπορεί να καταστήσει τα αιμοπετάλια υπερκινητικά. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες – οι οποίες μπορούν να εμποδίσουν την παροχή αίματος από την καρδιά στο υπόλοιπο σώμα. Αλλά το κουρκούμη μπορεί να αποτρέψει τις αλλαγές στη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων που προκαλούνται από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κουρκούμη για την αρτηριακή πίεση

Η προσθήκη κουρκούμης στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πολλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις με ένα πάτημα! Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, αλλά το πιο σημαντικό, η τακτική κατανάλωση μπορεί να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή που προκαλεί υψηλή πίεση στην πρώτη θέση. Το κουρκούμη μπορεί επίσης να αντιστρέψει τις βλάβες που προκαλούνται από την υπέρταση. Προσθέστε τα στα γεύματά σας ως ασιατικό στυλ μπαχαρικών ή κάντε ένα κουρκούμη τσάι ή γάλα. Αν δεν σας αρέσει η γεύση και το άρωμα του κουρκούμη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην καταναλώνετε αυτό το καρύκευμα επειδή υπάρχει το TurmericPlus – ένα φυσικό συμπλήρωμα υψηλής ποιότητας που αποτελείται από εκχύλισμα κουρκουμάνο, κουρκουμινοειδή και BioPerine. Το TurmericPlus μπορεί να υποστηρίξει υγιή έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, υποστηρίζοντας την αρθρική και μυϊκή υγεία, παράγοντας δυναμικά γνωστικά οφέλη και πολλά άλλα. Για να απολαύσετε τα οφέλη του TurmericPlus, χρειάζεται μόνο να πάρετε 2 κάψουλες αυτού του συμπληρώματος μία φορά την ημέρα με ένα γεύμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, πάρτε μία κάψουλα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία κατά τη διάρκεια του βράδυ. Συμπερασματικά, το κουρκούμη είναι πραγματικά η απάντηση στην υγεία του αίματος σας. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το χρυσό μπαχαρικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>