Κολλαγόνο για συμπλήρωμα φροντίδας δέρματος

Το κολλαγόνο έχει αποδειχθεί στις περισσότερες επιστημονικές μελέτες για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Γι ‘αυτό η χρήση κολλαγόνου για συμπληρώματα φροντίδας του δέρματος μπορεί να γίνει αποδεκτή ευρέως. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματος. Παρέχει τη μήτρα που διατηρεί τη δομή του σώματος. Η κύρια λειτουργία του κολλαγόνου είναι η διατήρηση των τενόντων, του δέρματος και του χόνδρου. Παρέχει ακεραιότητα, σταθερότητα και ελαστικότητα στις δομές τους. Το κολλαγόνο δεν μπορεί να αντικατασταθεί τοπικά με κρέμες. Μεγιστοποίηση των επιπέδων κολλαγόνου μέσω της διατροφής θα κρατήσει το δέρμα εύπλαστο. Και η λήψη συμπλήρωμα κολλαγόνου είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα.

Η χρήση κολλαγόνου για το συμπλήρωμα φροντίδας του δέρματος

Υπάρχουν διάφορα είδη κολλαγόνου στο σώμα σας:

  • Τύπος 1: Γνωστός ως “σχηματισμός ινιδίων”, το κολλαγόνο τύπου 1 είναι το πιο κοινό κολλαγόνο και στα δύο σώματα και συμπληρώματα. Είναι στο δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα όργανα, οι αρθρώσεις, τα οστά – το ονομάζετε.
  • Τύπος 2: Το κολλαγόνο τύπου 2 είναι το κύριο συστατικό του χόνδρου.
  • Τύπος 3: Συχνά συνοδεύεται το κολλαγόνο τύπου Ι, τύπου III (ως δικτυωτές ίνες) σε όργανα και μυελό των οστών.
  • Τύπος 4: Το κολλαγόνο τύπου IV αποτελεί τον βασικό φωτισμό της βασικής μεμβράνης – μια υποστηρικτική δομή που κάθεται κάτω από το δέρμα σας.
  • Τύπος 5: Ο ενδιάμεσος πίνακας – μια συλλογή κυττάρων που συνδέουν το όργανο και τον μυϊκό ιστό – αποτελείται από κολλαγόνο τύπου V.

Το κολλαγόνο τύπου 1 και τύπου 3 είναι τα καλύτερα είδη κολλαγόνου για τα συμπληρώματα φροντίδας του δέρματος. Και τα περισσότερα συμπληρώματα κολλαγόνου – κοτόπουλο, θαλάσσιο και βόειο κολλαγόνο – περιέχουν κυρίως κολλαγόνο τύπου 1. Ο τύπος 1 είναι η πιο συνηθισμένη, πιο ερευνημένη και πιο βιοδιαθέσιμη μορφή αυτής της πρωτεΐνης. Μαζί με τον τύπο Ι, το κολλαγόνο βοοειδών περιέχει επίσης είδη 3. Για το λόγο αυτό – και μερικές άλλες – αγελάδες αντιπροσωπεύουν την καλύτερη πηγή πρωτεΐνης κολλαγόνου. Είναι καλά εδραιωμένο ότι το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την αντοχή και την ελαστικότητα του δέρματος και η αποικοδόμησή του οδηγεί σε ρυτίδες που συνοδεύουν τη γήρανση.

Κολλαγόνο για το συμπλήρωμα φροντίδας του δέρματος: ποια είναι τα οφέλη;

Η χρήση του κολλαγόνου για το συμπλήρωμα φροντίδας του δέρματος είναι ζωτικής σημασίας επειδή το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό συστατικό που κάνει το δέρμα σας να δείχνει νεότερο και υγιέστερο. Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη του κολλαγόνου είναι η ικανότητά του να προάγει λαμπερό, ζωντανό δέρμα. Αυτή η βασική πρωτεΐνη παρέχει ελαστικότητα στο δέρμα, βοηθώντας την να εμφανιστεί πιο νεανική και υγιής. Υπάρχουν οφέλη από το τοπικά εφαρμοζόμενο κολλαγόνο, αλλά τα οφέλη δεν θα είναι καλύτερα από το κολλαγόνο σε ένα συμπλήρωμα. Επειδή λαμβάνεται από το στόμα, το συμπλήρωμα κολλαγόνου επηρεάζει τον μεταβολισμό του κολλαγόνου του δέρματος απευθείας από το εσωτερικό, αντί να φτάνει μόνο στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος όπως οι κρέμες και τα τοπικά προϊόντα. Εκτός από το να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό, το κολλαγόνο μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης της επίμονης κυτταρίτιδας. Η κυτταρίτιδα είναι όταν το στρώμα του λίπους κάτω από το δέρμα σπρώχνει προς τα πάνω στον συνδετικό ιστό, δημιουργώντας μια πτυχωτή ή ογκώδη εμφάνιση στο δέρμα.

Το καλύτερο συμπλήρωμα κολλαγόνου που παίρνετε

Το Pure Collagen του Proto-Col είναι το καλύτερο συμπλήρωμα για όλους. Οι κάψουλες Pure Collagen δεν περιέχουν τακτικό κολλαγόνο, αλλά αυτές περιέχουν Verisol®, βιοδραστικά πεπτίδια κολλαγόνου. Το Verisol® είναι μια σύνθεση υδρολυμένου κολλαγόνου τύπου Ι και τύπου III. Αυτά τα υδρολυμένα πεπτίδια είναι πολύ μικρότερα από τα κανονικά μόρια κολλαγόνου, επιτρέποντάς τους να απορροφούνται γρήγορα από το σώμα. Το Verisol® λειτουργεί σε πολύ βαθύ επίπεδο, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα σας. Το Pure Collagen του Proto-col παρέχει μια σημαντική δόση βασικού επιπέδου κολλαγόνου. Χρησιμοποιεί κολλαγόνο βοοειδών από αγελάδες που τρέφονται με βοσκή για δύο λόγους:

  1. Έχει κάποιες σημαντικές ομοιότητες DNA με το ανθρώπινο κολλαγόνο και μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί άμεσα από το σώμα.
  2. Η χρήση του στη σύνθεση Verisol® έχει κλινικά δοκιμαστεί σε πολυάριθμες μελέτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καψάκια Pure Collagen του Proto-col και τα οφέλη τους, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>