Κητογονική διατροφή για καύση λίπους: είναι αποτελεσματική;

Η παχυσαρκία έχει γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας στον κόσμο. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα της κετογόνου δίαιτας για καύση λίπους και απώλεια βάρους. Τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια ενήλικες πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με την παχυσαρκία κάθε χρόνο. Για να καταπολεμηθεί αυτό, έχουν προκύψει πολλές δίαιτες, μερικές από τις οποίες στην πραγματικότητα δεν υποστηρίζονται από έρευνα. Από την άλλη πλευρά, τα οφέλη της κετογόνου δίαιτας για καύση λίπους και απώλεια βάρους υποστηρίζονται καλά από την επιστήμη. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς μια δίαιτα κετογόνου μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το λίπος και να χάσετε βάρος.

Τι είναι η κετογενής διατροφή;

Οι άνθρωποι σε μια κετογενική διατροφή τρώνε πολύ μικρή ποσότητα υδατανθράκων, μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης και υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα καίει λίπος για καύσιμα, ως κύρια πηγή καυσίμου και το διασπά σε “κετόνες” (ή “κετόνες”) σε μια διαδικασία που ονομάζεται κετόζης. Οι άνθρωποι σε μια κετογενική διατροφή συνήθως τρώνε μόνο 20 έως 50 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα. Για παράδειγμα, 50g υδατανθράκων είναι ισοδύναμα με 2 φέτες ψωμιού και μπανάνα.

Τα οφέλη της κετογόνου δίαιτας για καύση λίπους

Εδώ είναι μερικά οφέλη από μια δίαιτα κετογόνου για καύση λίπους και απώλεια βάρους:

 • Καίτε το σωματικό λίπος: Όταν χρησιμοποιείτε την κετογόνα διατροφή, το σώμα σας χρησιμοποιεί λίπος από τη διατροφή σας και το αποθηκευμένο σας λίπος ως καύσιμο. Το αποτέλεσμα? Απώλεια βάρους.
 • Μειώνει την όρεξη: Με την κετογόνο διατροφή, είναι ευκολότερο να πάει για μακρύτερες περιόδους χωρίς φαγητό, γεγονός που ενθαρρύνει το σώμα σας να βουτήξει στα αποθέματα λίπους για ενέργεια. Περισσότερη έρευνα πρέπει να γίνει στον τομέα της όρεξης και της κέτωσης, αλλά φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν μειωμένη πείνα.
 • Αυξάνει την ενέργεια: Όταν ο μεταβολισμός σας είναι σε λειτουργία καύσης λίπους, το σώμα σας μπορεί να αξιοποιήσει τα εύκολα διαθέσιμα αποθέματα λίπους για ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταστέλλεται περισσότερη ενέργεια. Η κέτωση βοηθά επίσης τον εγκέφαλο να δημιουργήσει περισσότερα μιτοχόνδρια, τις γεννήτριες ισχύος στα κύτταρα σας. Μεγαλύτερη ενέργεια στα κελιά σας σημαίνει περισσότερη ενέργεια για να κάνετε πράγματα.
 • Απαλύνει τις επιθυμίες: Το λίπος είναι ένα σακχαρώδες μακροθρεπτικό συστατικό. Τρώτε πιο υγιεινά λίπη για την κετογόνα διατροφή, ώστε να νιώθετε πιο γεμάτος, περισσότερο.

Πώς να ακολουθήσετε μια κετογενική διατροφή για καύση λίπους

Ποιος είναι ο βασικός κανόνας της κετογόνου δίαιτας για καύση λίπους; Αποφύγετε να τρώτε πάρα πολλά υδατάνθρακες. Θα χρειαστεί να κρατήσετε την πρόσληψη υδατανθράκων κάτω από 50 γραμμάρια ανά ημέρα καθαρού υδατάνθρακα, ιδανικά κάτω από 20 γραμμάρια. Όσο λιγότεροι υδατάνθρακες, τόσο πιο αποτελεσματικό φαίνεται να είναι για την επίτευξη κέτωσης, το κάψιμο λίπους και την απώλεια βάρους. Εδώ είναι τα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε σε μια ketogenic δίαιτα:

 • Μη επεξεργασμένα κρέατα.
 • Ψάρια και θαλασσινά.
 • Αυγά.
 • Φυσικές λιπαρές, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σάλτσες.
 • Λαχανικά που καλλιεργούνται πάνω από το έδαφος.
 • Υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.
 • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ.
 • Μούρα.

Ακολουθεί μια λίστα με τα ποτά που μπορείτε να πίνετε σε μια κετογόνα διατροφή:

 • Νερό.
 • Καφές.
 • Τσάι.
 • ζωμό οστών.

συμπέρασμα

Η κετογόνος διατροφή είναι πολύ αποτελεσματική για την καύση λίπους και την απώλεια βάρους. Υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία για να το υποστηρίξουμε. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία ή να χάσετε βάρος, ή να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς σας, ακολουθώντας την κετογενική διατροφή είναι πραγματικά μια καλή ιδέα. Για άλλες εμπνεύσεις για καύση λίπους, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>