Κετόνη σμέουρων για διαβητικούς: συνιστάται;

Κετόνη σμέουρων είναι δημοφιλής ως συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους. Υπάρχει όμως το ερώτημα εάν συνιστάται η χρήση κετόνης βατόμουρου για διαβητικούς ή όχι. Οι κετόνες βατόμουρου είναι φυσικές ουσίες που βρίσκονται στα σμέουρα (σε πολύ μικρές ποσότητες, παρεμπιπτόντως) που δίνουν στα σμέουρα το υπέροχο άρωμά τους. Η βιομηχανία τροφίμων τα χρησιμοποιεί για αρωματισμό και αρωματισμό των τροφίμων. Θα χρειαζόταν 90 κιλά φρέσκα σμέουρα για να πάρει την ποσότητα της κετόνης που είναι σε μορφή συμπλήρωσης. Έτσι, εξαιτίας αυτού, η κετόνη βατόμουρο που έρχεται σε συμπλήρωμα μορφή είναι πραγματικά παρασκευάζονται σε ένα εργαστήριο. Οι κετόνες βατόμουρου μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους με την ανάκαμψη του μεταβολισμού. Πως? Με την αύξηση των επιπέδων δύο διαφορετικών ορμονών, της νορεπινεφρίνης και της αδιπονεκτίνης. Μερικοί επαγγελματίες υγείας προτείνουν βατόμουρο κετόνη για διαβητικούς, αλλά είναι αυτό το συμπλήρωμα ασφαλές και ικανό να βοηθήσει;

Η χρήση κετονών βατόμουρου για διαβητικούς

Υπάρχει έντονη ένδειξη ότι η κετόνη βατόμουρου και ο διαβήτης 2 θα μπορούσαν να συνεργαστούν εάν ο διαβητικός προσπαθεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Κετόνη βατόμουρου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Θεωρητικά, η κετόνη βατόμουρου μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλή πτώση του σακχάρου στους ανθρώπους που ήδη λαμβάνουν φάρμακα για τον διαβήτη. Τα διαβητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται επίσης για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Λαμβάνοντας κετόνη βατόμουρο μαζί με τα φάρμακα διαβήτη μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Παρακολουθήστε προσεκτικά το σάκχαρό σας Η δόση του φαρμάκου για το διαβήτη σας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Είναι επομένως δυνατή η χρήση κετόνης βατόμουρου για διαβητικούς. Ωστόσο, οι διαβητικοί που προτίθενται να πάρουν κετόνες βατόμουρου πρέπει ακόμα να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους.

  • Τι είναι ο διαβήτης 2

Ο διαβήτης είναι ένα πρόβλημα με το σώμα σας που προκαλεί αύξηση των επιπέδων γλυκόζης αίματος (ζάχαρης) υψηλότερα από το κανονικό. Αυτό ονομάζεται επίσης υπεργλυκαιμία. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η πιο κοινή μορφή διαβήτη. Εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, το σώμα σας δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη. Αυτό ονομάζεται αντίσταση στην ινσουλίνη. Στην αρχή, το πάγκρεας σας κάνει την πρόσθετη ινσουλίνη να αντισταθμίσει αυτό. Όμως, με την πάροδο του χρόνου δεν είναι σε θέση να συμβαδίσει και δεν μπορεί να κάνει αρκετή ινσουλίνη για να κρατήσει τη γλυκόζη του αίματός σας σε κανονικά επίπεδα. Η χρήση κετονών βατόμουρου για διαβητικούς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα φυσικά. Ωστόσο, όλοι οι διαβητικοί θα πρέπει πρώτα να ακούσουν τη συμβουλή του γιατρού τους πριν πάρουν κετόνη βατόμουρου.

Πώς λειτουργεί η κετόνη βατόμουρου

Οι κετόνες βατόμουρου δρουν ενισχύοντας τα επίπεδα δύο διαφορετικών ορμονών, νορεπινεφρίνης και αδιπονεκτίνης.

  • Η νορεπινεφρίνη είναι ένας ξάδελφος της επινεφρίνης (επίσης γνωστός ως αδρεναλίνη). Και οι δύο αυτές ορμόνες εμπλέκονται στην αντίδραση “μάχης ή πτήσης”.

Επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό σας, διεγείρουν την απελευθέρωση γλυκόζης, ενισχύουν την αρτηριακή πίεση και αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό ή τον ρυθμό με τον οποίο καίτε θερμίδες.

  • Οι κετόνες βατόμουρου υποτίθεται ότι επίσης αυξάνουν τα επίπεδα αδιπονεκτίνης. Αυτή είναι μια άλλη ορμόνη που παράγεται από τα λιπώδη κύτταρα και ενδιαφέρουσα, αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Η σκέψη πίσω από τα υψηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης είναι ότι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνονται, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες αποθήκευσης της γλυκόζης ως λίπος.

Τελικές λέξεις

Μελέτες αποδεικνύουν ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα αδιπονεκτίνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2, λιπώδη ηπατικά νοσήματα και ακόμη και καρδιακές παθήσεις. Επομένως, φαίνεται ότι η αύξηση των επιπέδων αδιπονεκτίνης με κετόνη βατόμουρου θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη. Εάν είστε διαβητικός και χρειάζεται επίσης να χάσετε βάρος, η κετόνη βατόμουρου μπορεί να βοηθήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η χρήση κετονών σμέουρων για διαβητικούς είναι ασφαλής και μάλιστα συνιστάται, εφόσον είναι υπό την επίβλεψη ενός γιατρού. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη κετόνη βατόμουρου, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>