Κατανόηση της αναγέννησης του ήπατος

Η αναγέννηση του ήπατος έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια, χρονολογείται μέχρι τον Προμηθέα στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Το ήπαρ έχει τη μεγαλύτερη ικανότητα αναγέννησης οποιουδήποτε οργάνου στο σώμα. Όταν το ήπαρ είναι τραυματισμένο, έχει εκπληκτικά την ικανότητα να αναγεννηθεί. Εάν το ήπαρ καταστραφεί πέρα ​​από την ικανότητά του να αναγεννηθεί, η μεταμόσχευση ήπατος είναι η επιλογή της θεραπείας. Τα μοσχεύματα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου του ήπατος, της κίρρωσης, της οξείας ηπατικής ανεπάρκειας και των γενετικών διαταραχών του ήπατος Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε καλύτερα την αναγέννηση του ήπατος.

Τι είναι η αναγέννηση του ήπατος;

Αναγέννηση σημαίνει την αναγέννηση ενός τμήματος οργάνων που έχει υποστεί βλάβη ή λείπει από τον υπόλοιπο ιστό. Ως ενήλικες, οι άνθρωποι μπορούν να αναγεννηθούν μερικά όργανα, όπως το συκώτι. Η αναγέννηση του ήπατος είναι κάτι πραγματικό. Εάν ένα μέρος του ήπατος χάθηκε από ασθένεια ή τραυματισμό, το ήπαρ επανέρχεται στο αρχικό του μέγεθος, αν και όχι το αρχικό του σχήμα. Η κατανόηση της αξιοσημείωτης ικανότητας του ήπατος για επισκευή και αναγέννηση είναι ένα βασικό βήμα στην κατανόηση του τι συμβαίνει όταν το όργανο σταματήσει να λειτουργεί σωστά, όπως σε περιπτώσεις κίρρωσης ή καρκίνου του ήπατος. Το ήπαρ είναι μια πολύ σημαντική πηγή ανθρώπινης νόσου. Είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε τον κυτταρικό μηχανισμό με τον οποίο αναπαράγεται το ήπαρ. Αυτά τα σπάνια, πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα εξαπλώνονται σε όλο το όργανο και είναι απαραίτητα για να επιτρέψουν στο ήπαρ να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Αναγέννηση του ήπατος: πώς αναγεννάται το ήπαρ;

Η αναγέννηση του ήπατος μπορεί να είναι πιο απλή από ό, τι υποτίθεται ότι είχαν οι επιστήμονες. Μια νέα μελέτη παρέχει πληροφορίες σχετικά με την εσωτερική λειτουργία των κυττάρων από αναγεννητικά συκώτια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί κάνουν τα συκώτια να ξαναγεννιέται σε ασθενείς με ηπατικές νόσους όπως η κίρρωση, η ηπατίτιδα ή ο καρκίνος. Το ανθρώπινο ήπαρ είναι ένα από τα λίγα όργανα στο σώμα που μπορούν να αναγεννηθούν από το 25% του ιστού του. Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι τα κύτταρα που συμμετέχουν στην αναγέννηση των ιστών συμπεριφέρονται σαν να ήταν μέρος ενός αναπτυσσόμενου οργάνου σε ένα έμβρυο. Με άλλα λόγια, τα κύτταρα λειτουργούν σαν να αναπτύσσεται το ήπαρ, όπως και άλλα όργανα σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Σχετικά με τη μεταμόσχευση ήπατος

Πολλές από τις πρωτεΐνες που προκαλούν αναγέννηση του ήπατος έχουν ταυτοποιηθεί και οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να αναζωογονήσουν τα όργανα διεγείροντας αυτές τις πρωτεΐνες. Το συκώτι που ξαναγεννιέται με αυτόν τον τρόπο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ασθενείς των οποίων τα συκώτια είναι τόσο κατεστραμμένα – για παράδειγμα, από έναν όγκο που έχει εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ήπατος – ότι ένα μεγάλο μέρος θα αφαιρεθεί. Το ήπαρ έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αναγεννηθεί μετά από τραυματισμό και να προσαρμόσει το μέγεθός του ώστε να ταιριάζει με τον ξενιστή του. Εντός μίας εβδομάδας μετά από μερική ηπατεκτομή, η οποία, σε τυπικά πειραματικά περιβάλλοντα συνεπάγεται χειρουργική αφαίρεση των δύο τρίτων του ήπατος, η ηπατική μάζα επανέρχεται ουσιαστικά σε αυτό που ήταν πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Μερικές επιπλέον ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις περιλαμβάνουν:

  • Στις λίγες περιπτώσεις όπου έχουν μεταμοσχευθεί τα συκώτια μπαμπουίνου στους ανθρώπους, μεγαλώνουν γρήγορα στο μέγεθος ενός ανθρώπινου ήπατος.
  • Όταν το ήπαρ ενός μεγάλου σκύλου μεταμοσχευθεί σε ένα μικρό σκυλί, χάνει μάζα μέχρι να φτάσει στο μέγεθος που αρμόζει σε ένα μικρό σκυλί.
  • Τα ηπατοκύτταρα ή θραύσματα μεταμοσχευμένου ήπατος σε εξωηπατικές θέσεις παραμένουν αδρανείς, αλλά αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται μετά από μερική ηπατεκτομή του ξενιστή.

Τελικές λέξεις

Τα κύτταρα του ήπατος δουλεύουν για να φιλτράρουν και να αφαιρούν τις τοξίνες από το αίμα. Αλλά η χρόνια αλκοολισμός ή η ηπατίτιδα μπορεί να προκαλέσει βλάβες που οδηγούν σε ουλές που εμποδίζουν τη λειτουργία του ήπατος. Το ήπαρ είναι ευτυχώς μοναδικό μεταξύ των οργάνων στην ικανότητά του να αναγεννά πλήρως από μόλις 25% της αρχικής του μάζας. Ωστόσο, η διατήρηση της υγείας του ήπατος είναι το πιο σημαντικό πράγμα επειδή είναι ένα ζωτικό όργανο μέσα στο σώμα σας. Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε την υγεία του ήπατος είναι να παίρνετε τακτικά το Liver Support Plus – ένα συμπλήρωμα για το ήπαρ. Φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά, το Liver Support Plus θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές και λειτουργικό ήπαρ. Αυτό το συμπλήρωμα λειτουργεί αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και εμποδίζοντας τις τοξίνες να φτάσουν στο συκώτι σας. Το Liver Support Plus προστατεύει το συκώτι σας από χημικές ουσίες και επιβλαβείς τοξίνες από το αλκοόλ. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα αποτρέπει τις αποδράσεις και την καούρα. Εξασφαλίζει επίσης ότι το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί σωστά. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια κατανόηση της σημασίας της υγείας του ήπατος. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>