Καλές τροφές για αναγέννηση του ήπατος

Το ήπαρ είναι μια δύναμη ενός οργάνου. Εάν το ήπαρ έχει υποστεί βλάβη, υπάρχουν κάποιες καλές τροφές για αναγέννηση του ήπατος. Το ήπαρ εκτελεί μια σειρά από βασικά καθήκοντα, που κυμαίνονται από την παραγωγή πρωτεϊνών, χοληστερόλης και χολής έως την αποθήκευση βιταμινών, μετάλλων και ακόμη υδατανθράκων. Καταστρέφει επίσης τις τοξίνες όπως το οινόπνευμα, τα φάρμακα και τα φυσικά υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Η διατήρηση του ήπατος σε καλή κατάσταση είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας. Για να βεβαιωθείτε ότι το συκώτι σας δεν είναι υπερχειλισμένο και κατεστραμμένο, η καθημερινή διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει καλά τρόφιμα για ηπατική παραγωγή.

Τι είναι η αναγέννηση του ήπατος;

Πιθανώς δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς οποιαδήποτε ηπατική βλάβη, αλλά η ερώτηση ρωτά πώς να «μετριάσει» τη ζημιά και αυτό, πιστεύουμε, μπορεί να επιτευχθεί. Μπορείτε να βασιστείτε σε ορισμένα καλά τρόφιμα για αναγέννηση του ήπατος. Μπορείτε να βασιστείτε σε μερικά καλά τρόφιμα για αναγέννηση του ήπατος. Το ήπαρ είναι το μόνο σπλαχνικό όργανο με υψηλή αναγεννητική ικανότητα. Μπορεί να αναγεννηθεί μετά από τραυματισμό ή μετά από χειρουργική απομάκρυνση, λίγο από το 25% της μάζας του ήπατος μπορεί να αναγεννηθεί στο πλήρες μέγεθος. Η διαδικασία αναγέννησης επιτρέπει στο ήπαρ να ανακτήσει τη χαμένη μάζα χωρίς να βλάψει τη βιωσιμότητα ολόκληρου του οργανισμού.

Ποια είναι τα καλά τρόφιμα για την αναγέννηση του ήπατος;

Έχουμε κάνει μια λίστα με μερικά καλά τρόφιμα για την αναγέννηση του ήπατος. Ενσωματώστε τα στην καθημερινή σας διατροφή για να ανανεώσετε φυσικά αυτό το ζωτικό όργανο!

  • Λιπαρά ψάρια.

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι υγιή λίπη που μειώνουν τη φλεγμονή. Η κατανάλωση ωμέγα-3 πλούσιων λιπαρών ψαριών έχει πολλά οφέλη για το συκώτι.

  • Αβοκάντο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα αβοκάντο, γεμάτα με υγιή λίπη, περιέχουν φυτοχημικά που μειώνουν τη βλάβη του ήπατος.

  • Βατόμουρα και βακκίνια.

Τα μούρα έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην προστασία του ήπατος από βλάβες. Μπορούν ακόμη να βελτιώσουν τις ανοσολογικές και αντιοξειδωτικές αντιδράσεις τους.

  • Τεύτλα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τεύτλα μπορούν να προστατεύσουν το συκώτι μειώνοντας την περίσσεια λιπαρών οξέων.

  • Ροκ.

Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι, όπως και το μπρόκολο, ο ρόκα είναι ένα σταυρόφυτο λαχανικό, που σημαίνει ότι περιέχει τις ίδιες ενώσεις θείου που δίνουν στο μπρόκολο μερικά από τα πιθανά οφέλη για την υγεία του ήπατος.

  • Λάχανο.

Μαζί με τις ενώσεις θείου, το λάχανο περιέχει χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι σημαντικό για την υγεία του ήπατος.

  • Κουρκούμη.

Το κουρκούμη έχει χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική για τη θεραπεία των ηπατικών προβλημάτων εδώ και αιώνες. Τα κουρκουμινοειδή που βρίσκονται στο μπαχαρικό ενδέχεται να αποτρέψουν τη συσσώρευση λίπους στο όργανο.

  • Σκόρδο.

Χιλιάδες χρόνια πριν, το σκόρδο συνταγογραφήθηκε για να θεραπεύσει ένα ευρύ φάσμα συνθηκών και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών προβλημάτων, παρασίτων και κακής πέψης. Τώρα, μια μελέτη αναφέρει τα συμπληρώματα σκόρδου μπορεί να ωφελήσει τη λειτουργία του ήπατος. Ένα άλλο έγγραφο διαπίστωσε ότι μια ένωση που προέρχεται από σκόρδο θα μπορούσε να βοηθήσει στην επούλωση αλκοολούχων εγκεφαλικών βλαβών.

  • Ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο θεωρείται ένα υγιές λίπος λόγω των πολλών οφελών του για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ελαιολάδου μειώνει τα επίπεδα λίπους στο ήπαρ, αυξάνει τη ροή του αίματος και βελτιώνει τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων.

Αναγεννηθείτε το συκώτι σας με συμπλήρωμα

Το συκώτι σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του πεπτικού σας συστήματος, βοηθώντας σας να ξεπλύνετε τις τοξίνες που καταλήγουν στο σώμα σας. Στην πραγματικότητα, είναι το μόνο όργανο που έχει τη δύναμη να αναγεννηθεί. Καλές τροφές για αναγέννηση ήπατος είναι διαθέσιμες, αλλά για πιο τέλειο αποτέλεσμα, σας προτείνουμε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα ήπατος υψηλής ποιότητας. Το Liver Support Plus είναι το σωστό συμπλήρωμα συκωτιού, το οποίο περιέχει όλα τα φυσικά συστατικά που περιλαμβάνουν τα παντζάρια, γαϊδουράγκαθο γάλα, ραβδώσεις, ρίζα κιχωρίου, πικραλίδα, εκχύλισμα αγκινάρας και εκχύλισμα chianca piedrea. Το Liver Support Plus μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία του ήπατος σας για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής αυτού του σημαντικού συστήματος διήθησης. Χρειάζεται μόνο να πάρετε συνολικά δύο κάψουλες την ημέρα. Για την καλύτερη ισορροπία, θα χρειαστεί να πάρετε μία από τις κάψουλες το πρωί και την άλλη το βράδυ. Εάν θέλετε περισσότερες πλήρεις πληροφορίες σχετικά με αυτό το συμπλήρωμα συκωτιού, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>