Κέτο διατροφή για χορτοφάγους: απλός οδηγός

Είναι μια κέτο διατροφή για τους χορτοφάγους λογικά δυνατό; Η απάντηση είναι ναι – ένας τρόπος ζωής χορτοφαγικής κέτωνας είναι σίγουρα εφικτός. Είσαι χορτοφάγος που ενδιαφέρεται να βιώσει τα πολλά οφέλη μιας διατροφής κετο; Ή ίσως ήδη τρώτε κετο, αλλά σκέφτεστε να εγκαταλείψετε το κρέας για ηθικούς ή άλλους λόγους. Υπάρχουν καλά νέα – ενώ η παραδοσιακή διατροφή κετοειδούς συνήθως περιλαμβάνει πολλά κρέατα για πρωτεΐνες, στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο να τρώτε κρέας ακολουθώντας το σχέδιο. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο συστατικό της διατροφής κετο είναι το λίπος, το οποίο μπορείτε εύκολα να πάρετε από τα χορτοφαγικά τρόφιμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον απλό οδηγό της κετο δίαιτας για χορτοφάγους.

Χορτοφαγική δίαιτα κετο

Η διατροφή κετο είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε λιπαρά και μέτρια σε πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες μειώνονται συνήθως σε λιγότερο από 50 γραμμάρια την ημέρα για να φτάσουν και να διατηρήσουν την κέτωση – μια μεταβολική διαδικασία στην οποία το σώμα σας καίει λίπος για καύσιμα αντί για γλυκόζη. Δεδομένου ότι αυτός ο τρόπος κατανάλωσης αποτελείται κυρίως από λίπος – γενικά περίπου το 75% της πρόσληψης σας – οι κέτο διαιτοί συχνά μετατρέπονται σε ζωικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως τα κρέατα, το βούτυρο και το πλήρες γάλα. Ωστόσο, η κέτο διατροφή για χορτοφάγους είναι ακόμα δυνατή. Οι άνθρωποι σε μια χορτοφαγική διατροφή καταναλώνουν μόνο φυτικά τρόφιμα, όπως λαχανικά, φρούτα και σπόρους, και αποφεύγουν τρόφιμα με βάση τα ζώα όπως το κρέας, τα πουλερικά και τα αυγά. Οι χορτοφάγοι μπορούν να φτάσουν σε κέτωση, βασιζόμενοι σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, φυτικά προϊόντα όπως λάδι καρύδας, αβοκάντο, σπόρους και ξηρούς καρπούς.

Τα οφέλη της κετο δίαιτας για χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι δεν τρώνε ζωικά προϊόντα, αλλά οι χορτοφάγοι μετά από μια διατροφή κέτο μπορούν να πάρουν όλα τα ίδια οφέλη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πλεονεκτήματα για τη χορτοφαγική κετο δίαιτα που δεν βρίσκεται στην “κανονική” έκδοση. Ποια είναι τα οφέλη της κέτο δίαιτας για χορτοφάγους;

 • Κάψτε το λίπος και διατηρήστε ένα υγιές βάρος.
 • Να έχετε περισσότερη ενέργεια και λιγότερους πόθους πείνας.
 • Μειώστε τα συμπτώματα της επιληψίας.
 • Προστατεύστε και θρέψτε τον εγκέφαλο.
 • Μειώστε τον κίνδυνο του διαβήτη.
 • Μειώστε την πιθανότητα μεταβολικού συνδρόμου.
 • Αυξήστε την απόδοση αθλητικής αντοχής.
 • Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου.

Κέτο διατροφή για χορτοφάγους: τι να φάει

Αν και η ζωική πρωτεΐνη μπορεί να φαίνεται σαν βασική διατροφή στην κέτο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ορισμένες από τις χορτοφαγικές προτιμήσεις διατροφής κέτω περιλαμβάνουν:

 • Αβοκάντο (υδατάνθρακες: 12 g, λίπος: 21 g).
 • Λάδι καρύδας (υδατάνθρακες: 0 g, λίπος: 14 g).
 • Ελαιόλαδο (υδατάνθρακες: 0 g, λίπος: 14 g).

Οι χορτοφάγοι συχνά πρέπει να προσέχουν προσεκτικά τις πρωτεϊνικές πηγές τους, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να βρεθούν σε καρύδια και βούτυρα, σπόρους και τα παρόμοια. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με χορτοφαγικά τρόφιμα στη διατροφή κετο:

 • Λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες: κολοκυθάκια, σέλινο, σπανάκι, αγγούρι, σπαράγγια, μπρόκολο.
 • Φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη: φράουλες, γκρέιπφρουτ, βατόμουρα, σμέουρα, βατόμουρα, καρύδα.
 • Ξηροί καρποί και σπόροι: καρύδια, καρύδια Βραζιλίας, φιστίκια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, σπόροι τσιά.

Πώς να ακολουθήσετε μια χορτοφαγική κετο διατροφή με υγιεινό τρόπο

Δεδομένου ότι η κέτο δίαιτα βασίζεται σε πρωτεΐνες και λίπος για την πρόσληψη θερμίδων σας, κόβετε πολλές από τις πλήρεις πρωτεΐνες που θα επιτύχετε σε μια κανονική διατροφή. Σε μια διατροφή κέτο, ορισμένες πηγές πλήρων πρωτεϊνών (ειδικά από ζώα) εξαλείφονται. Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για να βοηθήσει το σώμα να χτίσει τα οστά, τους μύες και το δέρμα. Λαμβάνοντας υπόψη τα πράγματα που μπορεί να είναι ανεπαρκή, θα μπορούσατε (και θα έπρεπε) να καταναλώνετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτός ο τρόπος κατανάλωσης είναι μάλλον σκληρός για να κολλήσει, διότι συνδυάζει δύο περιοριστικές δίαιτες. Αλλά αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, προσεγγίστε προσεκτικά τη διατροφή, επιλέξτε στρατηγικά τα τρόφιμά σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τη διατροφή. Το KetoDiet είναι ένα συμπλήρωμα στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για να στηρίξετε τη χορτοφαγική σας δίαιτα κετο. Αυτό το συμπλήρωμα γίνεται με φυσικά συστατικά και εκχυλίσματα που μπορούν να προκαλέσουν μεταβολική κατάσταση της κέτωσης, να υποστηρίξουν τη φυσική απώλεια βάρους και να υποστηρίξουν έναν υγιή μεταβολισμό. Τα φυσικά συστατικά στο εσωτερικό του KetoDiet περιλαμβάνουν κετόνη βατόμουρου, ξύδι μηλίτη μήλου, αφρό μάνγκο, πράσινο καφέ, garcinia cambogia και πράσινο τσάι. Το KetoDiet παρασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε μια εγκατάσταση που έχει καταχωριστεί από την FDA και ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές για τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές. Οι πρακτικές της κέτο δίαιτας για χορτοφάγους μπορεί να είναι ευκολότερη με αυτό το συμπλήρωμα KetoDiet. Για να μάθετε περισσότερα για το KetoDiet, κάντε κλικ στο παρακάτω banner.

Keto Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>