Κέτο διατροφή αναθεώρηση: μια δίαιτα για την απώλεια βάρους και την καλύτερη υγεία

Βρίσκοντας τον εαυτό σας συγκεχυμένο από τα πολλά γραπτά για την διατροφή κετο; Σε αυτήν την ανάρτηση, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μια αναθεωρημένη αναθεώρηση διατροφής κέτο, δεδομένου ότι αυτή η διατροφή είναι τόσο δημοφιλής. Όταν θέλετε να δοκιμάσετε μια συγκεκριμένη διατροφή ή ένα σχέδιο διατροφής, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αξιολογήσετε είναι εάν πρόκειται για ένα σχέδιο που είναι φυσικά ή συναισθηματικά επικίνδυνο. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν είναι βιώσιμο ή όχι. Γιατί πραγματικά αυτά είναι τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία: πρόκειται να σας βλάψει και θα είστε σε θέση να κολλήσετε με αυτό για περισσότερο από τρεις ημέρες. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας ως έναν πραγματικό διαιτολόγο, μην είστε ενάντια σε δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων! Θα πρέπει να είστε υπέρ οποιουδήποτε τρόπου φαγητού που σας κάνει ευτυχισμένους και υγιείς. Σε αυτή την αναθεώρηση της κετο δίαιτας, θα μάθετε ότι η διατροφή κετο είναι υγιής και ωφέλιμη.

Τι είναι η διατροφή κετο;

Μια κέτο δίαιτα είναι γνωστή για το γεγονός ότι είναι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, όπου το σώμα παράγει κετόνες στο ήπαρ για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια. Σε άλλες κριτικές κέτο δίαιτα, αυτός ο τρόπος κατανάλωσης μπορεί να έχει διαφορετικά ονόματα: δίαιτα κετογόνου, δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή λίπος με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Όταν τρώτε κάτι υψηλό σε υδατάνθρακες, το σώμα σας θα παράγει γλυκόζη και ινσουλίνη.

 • Η γλυκόζη είναι το ευκολότερο μόριο για το σώμα σας να μετατρέπεται και να χρησιμοποιείται ως ενέργεια έτσι ώστε να επιλέγεται από οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας.
 • Η ινσουλίνη παράγεται για να επεξεργάζεται τη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματός σας παίρνοντας γύρω από το σώμα.

Δεδομένου ότι η γλυκόζη χρησιμοποιείται ως πρωτογενής ενέργεια, τα λίπη σας δεν χρειάζονται και κατά συνέπεια αποθηκεύονται. Συνήθως σε μια κανονική δίαιτα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, το σώμα θα χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη ως την κύρια μορφή ενέργειας. Με τη μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων, το σώμα προκαλείται σε κατάσταση γνωστή ως κέτωση.

Τι είναι η κέτωση;

Η κέτωση είναι μια μεταβολική κατάσταση στην οποία το σώμα σας χρησιμοποιεί ως κύρια πηγή καυσίμων λίπος και κετόνες και όχι γλυκόζη (ζάχαρη). Η γλυκόζη αποθηκεύεται στο ήπαρ σας και απελευθερώνεται όπως απαιτείται για την ενέργεια. Ωστόσο, μετά την πρόσληψη υδατανθράκων ήταν εξαιρετικά χαμηλή για μία έως δύο ημέρες, αυτά τα καταστήματα γλυκόζης εξαντλούνται. Το συκώτι σας μπορεί να κάνει κάποια γλυκόζη από αμινοξέα στην πρωτεΐνη που τρώτε μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως γλυκονεογένεση, αλλά όχι αρκετά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του εγκεφάλου σας, η οποία απαιτεί σταθερή παροχή καυσίμου. Ευτυχώς, η κέτωση μπορεί να σας προσφέρει μια εναλλακτική πηγή ενέργειας.

Τι να φάτε σε μια δίαιτα κετο

Εδώ είναι τα τυπικά τρόφιμα που μπορείτε να απολαύσετε σε μια δίαιτα κετο:

 • Ψάρια και θαλασσινά.
 • Φυσικά λίπη (βούτυρο, ελαιόλαδο).
 • Φυσικά λαχανικά.
 • Τυρί.
 • Αυγά.
 • Κρέας.

Το πιο σημαντικό πράγμα για την επίτευξη κέτωσης είναι να αποφύγετε να τρώτε πάρα πολλούς υδατάνθρακες. Ίσως χρειαστεί να διατηρήσετε την πρόσληψη υδατανθράκων κάτω από 50 γραμμάρια ημερησίως καθαρών υδατανθράκων, ιδανικά κάτω από 20 γραμμάρια. Όσο λιγότεροι υδατάνθρακες, τόσο πιο αποτελεσματικό φαίνεται να είναι για την επίτευξη κέτωσης, απώλειας βάρους ή αντιστροφής του διαβήτη τύπου 2.

Οφέλη για την υγεία από τη διατροφή κετο

Οι περισσότερες αναφορές για την διατροφή κέτο έρχονται στο ίδιο συμπέρασμα ότι η διατροφή κετο είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε βάρος. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι πολλά άλλα οφέλη είναι δυνατά με αυτή τη χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά προσέγγιση στην κατανάλωση. Εδώ, 5 αλλαγές άνθρωποι που ακολουθούν ένα σχέδιο διατροφής κετο μπορεί να δει:

 • Αύξηση των ενεργειακών επιπέδων: Όταν χρησιμοποιείτε το λίπος ως καύσιμο, η αντοχή σας βελτιώνεται και είναι πιο βιώσιμη. Αυτή η επιπλέον ενέργεια θα μεταφερθεί στις προπονήσεις σας.
 • Θα αποκτήσετε προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2: Η διατροφή κετο μειώνει τους καθημερινούς σας υδατάνθρακες σε λιγότερο από 20 γραμμάρια. για άτομα με διαγνωσμένο διαβήτη, αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την πάθηση.
 • Το ήπαρ γίνεται πιο υγιές: Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια διατροφή κετο τείνουν να έχουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης λιπωδών ηπατικών ασθενειών.
 • Θα κοιμηθείτε ήρεμα: Πολλοί άνθρωποι σε μια κετογενική διατροφή αναφέρουν ότι κοιμούνται πολύ βαθύτερα.
 • Η κέτωση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου: Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή κετο μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Άλλα γνωστά οφέλη περιλαμβάνουν μειωμένους πόθους, καλύτερη υγεία της καρδιάς, πιο έντονο εγκέφαλο, μειωμένο στρες και μειωμένη φλεγμονή.

Τελικές λέξεις

Για να τερματίσετε αυτή την κριτική για την διατροφή κετο, θα θέλαμε να πούμε ότι θα χρειαστείτε χρόνο για να προετοιμαστείτε και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με τη δίαιτα κετο και η πρώτη εβδομάδα δεν θα είναι πολύ διασκεδαστική. Αλλά τις επόμενες εβδομάδες όλα θα είναι ευκολότερα. Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ένα συμπλήρωμα για να στηρίξετε τη διατροφή κετο, εξετάστε το KetoDiet επειδή το προϊόν αυτό είναι κατασκευασμένο από φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της κέτωσης και τη διατήρηση υγιών ενεργειακών επιπέδων. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατροφή κετο; Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>