Ιατρική εξήγηση για τον ορισμό της ανικανότητας

Πρέπει να έχετε ακούσει πολλές φορές την λέξη “ανικανότητα”, αλλά ίσως εξακολουθείτε να αισθάνεστε αβέβαιοι για τον ορισμό της ανικανότητας. Τι είναι και έχετε αυτό το πρόβλημα; Λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τον ορισμό της ανικανότητας από ιατρική άποψη. Η ανικανότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των ανδρών που χαρακτηρίζεται από την συνεπή αδυναμία να διατηρηθεί μια στύση επαρκής για τη σεξουαλική επαφή ή την ανικανότητα να επιτευχθεί εκσπερμάτιση ή και τα δύο. Με βάση την κατάσταση, η ανικανότητα μπορεί να ποικίλει. Μπορεί να συνεπάγεται πλήρη ανικανότητα να επιτύχει μια στύση ή εκσπερμάτιση, μια ασυνεπή δυνατότητα να το κάνει ή μια τάση να διατηρούνται μόνο πολύ σύντομες στύσεις. Ο κίνδυνος ανικανότητας αυξάνεται με την ηλικία. Είναι τετραπλάσια σε άνδρες ηλικίας 60 ετών, σε σύγκριση με τους άνδρες των 40 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη. Οι άνδρες με λιγότερη εκπαίδευση είναι επίσης πιο πιθανό να βιώσουν ανικανότητα, ίσως επειδή τείνουν να έχουν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής, να τρώνε λιγότερο υγιεινή διατροφή, να πίνουν περισσότερο και να ασκούν λιγότερο. Η σωματική άσκηση τείνει να μειώσει τον κίνδυνο ανικανότητας.

Ορισμός ανικανότητας – διάγνωση

Για να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με τον ορισμό της ανικανότητας και να μάθετε εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα ή όχι, πρέπει να δείτε αμέσως τον γιατρό σας για να κάνετε κάποιους ελέγχους. Για πολλούς άνδρες, μια φυσική εξέταση και απαντήσεις σε ερωτήσεις (ιατρικό ιστορικό) είναι όλα όσα χρειάζονται για έναν γιατρό για τη διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας και συνιστούν θεραπεία. Εάν έχετε χρόνιες παθήσεις υγείας ή ο γιατρός σας υποψιάζεται ότι ενδέχεται να εμπλακεί σε κάποια υποκείμενη πάθηση, ίσως χρειαστείτε περαιτέρω εξετάσεις ή συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Οι δοκιμές για την εμφάνιση των σημείων ανικανότητας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Φυσική εξέταση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσεκτική εξέταση του πέους και των όρχειων και έλεγχος των νεύρων σας για αίσθηση.
  • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ. Ένα δείγμα αίματός σας μπορεί να σταλεί σε ένα εργαστήριο για να ελέγξει για σημεία καρδιακής νόσου, διαβήτη, χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και άλλες συνθήκες υγείας.
  • Δοκιμές ούρων. Όπως και οι εξετάσεις αίματος, οι εξετάσεις ούρων χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση σημείων διαβήτη και άλλων υποκείμενων ασθενειών.
  • Υπερηχογράφημα. Αυτή η δοκιμή εκτελείται συνήθως από έναν ειδικό σε ένα γραφείο. Περιλαμβάνει τη χρήση μιας συσκευής τύπου ραβδίου (μετατροπέα) που κρατιέται πάνω από τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος. Δημιουργεί μια εικόνα βίντεο για να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν έχετε προβλήματα ροής αίματος.

Η δοκιμή αυτή πραγματοποιείται μερικές φορές σε συνδυασμό με την ένεση φαρμάκων στο πέος για να διεγείρουν τη ροή του αίματος και να προκαλέσουν στύση.

  • Ψυχολογικές εξετάσεις. Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει ερωτήσεις για την παρακολούθηση της κατάθλιψης και άλλων πιθανών ψυχολογικών αιτίων της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ενδιαφέρουσα ιστορία για την ανικανότητα

Κατά τα τέλη του 16ου και 17ου αιώνα στη Γαλλία, η ανδρική ανικανότητα θεωρήθηκε έγκλημα, καθώς και νομικές βάσεις για διαζύγιο. Η πρακτική, η οποία αφορούσε επιθεώρηση των καταγγελλόντων από δικαστές εμπειρογνώμονες, κηρύχθηκε άσεμνη το 1677. Λοιπόν, η ανικανότητα φαίνεται περισσότερο από μια φυσική κατάσταση που συμβαίνει στους άνδρες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ευτυχία του γάμου και των ζευγαριών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται άμεση ιατρική βοήθεια για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της στύσης. Κάντε κλικ στο πανό κάτω για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ορισμό της ανικανότητας και τη λύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>