Θερμογενής καυστήρας λίπους: βοηθώντας σας να κάψετε λίπος

Οι περισσότεροι θερμογονικοί καυστήρες λίπους έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν το σωματικό λίπος αυξάνοντας τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να διαλυθείτε. Η λέξη “θερμογόνος” σημαίνει κυριολεκτικά παραγωγή θερμότητας. Όταν το σώμα σας καίει θερμίδες, παράγει περισσότερη θερμότητα, έτσι τα συμπληρώματα που ενισχύουν το μεταβολισμό ή το κάψιμο λίπους θεωρούνται θερμογόνα. Πολλοί διαφορετικοί τύποι αυτών των συμπληρωμάτων είναι διαθέσιμοι πέρα ​​από τον πάγκο. Ορισμένοι περιέχουν μόνο ένα συστατικό, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ένα μείγμα ενώσεων που ενισχύουν το μεταβολισμό.

Τα βασικά στοιχεία θερμογόνου καυστήρα λίπους

Οι θερμογενείς καυστήρες λίπους είναι συμπληρώματα που βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού για λίγες ώρες αφού τα πάρετε, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν είναι σε ηρεμία. Τα συμπληρώματα λίπανσης δεν είναι απαραίτητα όλα θερμογόνα, καθώς μερικά συμπληρώματα με αυτή την ετικέτα επηρεάζουν το μεταβολισμό του λίπους, περιορίζοντας την ποσότητα του λίπους που απορροφάται παρά προκαλώντας την καύση του πιο γρήγορα. Οι θερμογενείς καυστήρες λίπους είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους συμπληρωμάτων απώλειας βάρους. Συχνά περιέχουν χρώμιο, καρνιτίνη, καφεΐνη, πράσινο τσάι, φύκια, φορσκολίνη και καψαϊκίνη.

Πώς λειτουργούν οι θερμογενείς καυστήρες λίπους

Ο κλασικός, βασισμένος σε στοιχεία, καυστήρας λίπους είναι στην πραγματικότητα η παλιά μας φίλη διεγερτική καφεΐνη. Μερικά διεγερτικά, όπως η καφεΐνη, αυξάνουν το μεταβολισμό μέσω της ενεργοποίησης της απελευθέρωσης ή των ορμονών όπως η αδρεναλίνη. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει την μεταβολική παραγωγή και, στην περίπτωση της καφεΐνης, αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο σε εκείνους που είναι “καφεΐνη αφελείς”. Αυτό σημαίνει ότι η καφεΐνη μπορεί να συμβάλει στην απώλεια λίπους, ωστόσο καθώς η ανοχή δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου, τα αποτελέσματα αυτά εξασθενούνται. αν και είναι αποτελεσματικό, είναι καλύτερο να κυκλοφορεί η καφεΐνη εάν χρησιμοποιείται ως καυστήρας λίπους. Οι υψηλές δόσεις καφεΐνης που προσεγγίζουν τα 400mg έχουν δείξει ότι αυξάνουν το μεταβολισμό κατά περίπου 30kcal ανά ώρα, ωστόσο είναι πάντοτε συνετό να ξεκινήσετε με μια χαμηλότερη δόση και να αξιολογήσετε την ανοχή εάν δεν έχετε καταναλώσει ποτέ καφεΐνη. Τα πιο δημοφιλή thermongenics που θεωρούνται ως καθαρά “θερμογόνο” λόγω της δυνατότητάς τους να αυξάνουν γρήγορα τη θερμότητα του σώματος είναι “capsaicinoids”. Μπορεί να έχετε συναντήσει τυχαία θερμογένεση πριν, δεδομένου ότι είναι καψαϊκίνη που δίνει στις τσίλι τη θερμότητά τους. Επομένως, είναι πιθανότατα αναπάντεχο για όλους όσους είχαν καυτερή κάρι και υπέστησαν τους σχετικούς ιδρώτες, ότι τα μέλη αυτής της “θερμογονικής οικογένειας” είναι δημοφιλή συστατικά σε θερμογόνους καυστήρες λίπους. Η καψαϊκίνη αυξάνει επίσης τα ποσοστά της οξείδωσης του λίπους, τη χρήση του λίπους ως καύσιμο και αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την απώλεια λίπους, ειδικά αν καταναλώνεται πριν από την άσκηση και αυτό έχει αποδειχθεί σε δόση περίπου 150mg .

Όλοι οι θερμογόνοι καυστήρες λίπους δεν είναι ίσοι

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία θερμογενών συμπληρωμάτων στην αγορά. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξετε μόνο μείγματα συστατικών που είναι όλα φυσικά για τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς επιβλαβείς παρενέργειες. Τα προϊόντα που περιέχουν Ephedra έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν σοβαρές παρενέργειες όταν το άτομο τις παίρνει και έχουν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Κάποια άτομα είχαν καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, επιληπτικές κρίσεις ή ακόμη και πέθαναν από αυτή την ένωση. Θα πρέπει να επιλέξετε μόνο θερμογόνο καυστήρες λίπους που είναι απόλυτα ασφαλείς στις ενώσεις τους για να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους ή τη μυϊκή ρουτίνα. Οι φυσικές ενώσεις περιέχουν συνήθως καφεΐνη ή πιπερόριζα για να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας φυσικά και με ασφάλεια. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να βρείτε τον φυσικό και ασφαλή θερμογόνο καυστήρα λίπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>