Θερμογένεση και καύση λίπους

Η θερμογένεση και η καύση λίπους είναι τα κλειδιά για την απώλεια βάρους. Αυτό το άρθρο πρόκειται να σας πει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για θερμογένεση και καύση λίπους. Όταν μιλάμε για χάπια απώλειας βάρους, οι λέξεις “θερμογένεση” και “καύση λίπους” χρησιμοποιούνται πολύ συχνά. Με βάση τον τρόπο με τον οποίο οι λέξεις αυτές πιτσιλίζουν σε διαφημίσεις, οδηγείτε να πιστεύετε ότι είναι καλό να ενισχύσετε. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η θερμογένεση και η καύση λίπους ή γιατί θα θέλατε να τα αυξήσετε; Είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε όλες τις ενδείξεις της θερμογένεσης και της καύσης λίπους και γιατί θέλετε τα χάπια απώλειας βάρους να τα αυξήσουν, ειδικά εάν θέλετε να ρίξετε το λίπος γρήγορα.

Θερμογένεση και καύση λίπους: τι είναι;

Η θερμογένεση είναι η διαδικασία παραγωγής θερμότητας στο ανθρώπινο σώμα. Μπορεί να προκληθεί από:

 • Δραστηριότητα άσκησης.
 • Μη δραστηριότητες άσκησης, για παράδειγμα όλες τις καθημερινές δραστηριότητες εκτός από τον ύπνο.
 • Διατροφή, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών ή των συμπληρωμάτων.

Πώς σχετίζεται η θερμογένεση με την καύση λίπους και την απώλεια βάρους;

Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια (θερμίδες από το αποθηκευμένο λίπος) για να παράγει θερμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αυξημένη θερμογένεση ισοδυναμεί με αυξημένες θερμιδικές δαπάνες και καύση λίπους και με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση της θερμογένεσης και της καύσης λίπους

Υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για την αύξηση της θερμογένεσης και της καύσης λίπους:

 • Πίνετε καφέ: Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε φυσιολογικά τη θερμογένεση και έτσι να καψετε το λίπος σας. Ο πόσιμο καφέ μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός όταν συνδυάζεται με την άσκηση καθώς η καφεΐνη βοηθά επίσης στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.
 • Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη: Κάθε φορά που τρώτε φαγητό, το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια για να αφομοιώσει τα θρεπτικά συστατικά. Αυτό ονομάζεται θερμική επίδραση της σίτισης. Η πρωτεΐνη είναι το μακροθρεπτικό συστατικό με την μεγαλύτερη επίδραση της θερμικής επίδρασης. Καίτε περίπου 30% των θερμίδων που καταναλώνονται κατά την κατανάλωση πρωτεϊνών.
 • Προσθέστε κατάρτιση αντίστασης στην ρουτίνα άσκησής σας: Η κατάρτιση αντίστασης ορίζεται ως ασκήσεις που προκαλούν τη σύσπαση των μυών σε εξωτερική αντίσταση. Για να δημιουργήσετε αυτή την εξωτερική αντίσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε dumbells, kettlebells, μπάντες αντοχής ή το σωματικό σας βάρος.
 • Μέχρι τις δραστηριότητες μη άσκησης: Οι δραστηριότητες εκτός άσκησης μπορούν επίσης να αποτελέσουν έναν ενισχυτικό ενισχυτή του μεταβολισμού. Όλες οι δραστηριότητες που δεν αποτελούν μέρος μιας ρουτίνας γυμναστικής περιλαμβάνουν στάση, περπάτημα πάνω και κάτω από τις σκάλες, μεταφορά παντοπωλείων ή τρέξιμο μετά τα παιδιά σας (ή κατοικίδια ζώα).

Μπορεί να συμπληρώσει τη θερμογένεση αύξησης και την καύση λίπους;

Οι επιστήμονες της αθλητικής διατροφής έχουν ανακαλύψει συμπληρώματα που αυξάνουν τη θερμογένεση και την καύση λίπους. Αυτά ονομάζονται θερμογενή συμπλήρωμα. Η λήψη θερμογενών συμπληρωμάτων είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάψετε λίπος. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορούν να μειώσουν την όρεξη και να ενισχύσουν το μεταβολισμό και την καύση λίπους, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Μπορούν να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές όταν συνδυαστούν με υγιεινή διατροφή και άσκηση. Πολλοί διαφορετικοί τύποι θερμογενών συμπληρωμάτων διατίθενται μέσω του μετρητή. Μερικοί περιέχουν μόνο ένα συστατικό, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ένα μείγμα ενώσεων που ενισχύουν το μεταβολισμό. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή θερμογενή συμπληρώματα στην αγορά:

 • Καφεΐνη.
 • Καψαϊκίνη.
 • Πιπεριίνη.
 • Πικολινικό χρώμιο.

Λοιπόν, αν θέλετε να μάθετε το πιο συνιστώμενο θερμογενές συμπλήρωμα που πρέπει να κάνετε, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>