Η forskolin έχει παρενέργειες

Το Forskolin είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των αθλητών. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί πολύ λίγες παρενέργειες που αναφέρθηκαν με τη συμπλήρωση της forskolin. Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια της forskolin (η οποία εξακολουθεί να είναι σχετικά σπάνια) είναι η διάρροια, λόγω της ικανότητάς της να αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο τα τρόφιμα μετακινούνται μέσω του πεπτικού σας σωλήνα. Το Forskolin μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση, η οποία δεν αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά εάν έχετε ήδη χαμηλή αρτηριακή πίεση ή νεφρική νόσο, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε το forskolin. Όπως και με οποιοδήποτε συμπλήρωμα, θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να παίρνετε forskolin εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή παίρνετε φάρμακα.

Τι είναι forskolin

Το Forskolin είναι μια ένωση που βρίσκεται στο coleus forskohlii, ένα τροπικό φυτό στην οικογένεια των νομισματοκοπείων. Το φυτό είναι εγγενές στην Ινδία και αναπτύσσεται άγρια ​​σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για τη θεραπεία του άσθματος, της βρογχίτιδας, της δυσκοιλιότητας, των καρδιακών προβλημάτων και άλλων καταστάσεων. Ωστόσο, έγινε πολύ πιο γνωστό το 2014 μετά από μερικούς γιατρούς που την θεώρησαν ως χάπι απώλειας βάρους. Το Forskolin πωλείται ως συμπλήρωμα χωρίς συνταγή που συνήθως περιέχει 10-20% εκχύλισμα forskolin (συχνά αποκαλούμενο καθαρό forskolin). Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι καταστέλλει την όρεξη και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πιθανές παρενέργειες forskolin και πώς να τις αντιμετωπίσουμε

Οι παρενέργειες του Forskolin μπορεί να είναι πραγματικές για μερικούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης αυτών. Εδώ είναι:

  • Χαμηλή πίεση αίματος.

Η θεραπεία με forskolin μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Αυτή η δυνητικά επικίνδυνη παρενέργεια, που ονομάζεται υπόταση, μπορεί να προκαλέσει ζάλη, θολή όραση, ναυτία, μειωμένη συγκέντρωση, χλωμό δέρμα, κόπωση ή απώλεια συνείδησης. Εάν έχετε ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο να υποστείτε τραυματισμό από την πτώση ή την πτώση. Τα πολύ χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης μπορεί να εμποδίσουν τα ζωτικά σας όργανα να πάρουν το οξυγόνο που χρειάζονται για να λειτουργήσουν κανονικά. Κατά συνέπεια, σοβαρή υπόταση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μόνιμη βλάβη της καρδιάς ή του εγκεφάλου. Ζητήστε τη φροντίδα από τον γιατρό σας εάν εμφανίσετε υποτροπιάζοντα συμπτώματα υπότασης για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε την κατάλληλη φροντίδα.

  • Αυξημένος καρδιακός ρυθμός.

Η θεραπεία με forskolin μπορεί να αυξήσει τον κανονικό σας καρδιακό ρυθμό, μια παρενέργεια που αναφέρεται ως ταχυκαρδία. Όταν ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται σημαντικά, μπορεί να εμφανίσετε ζάλη, δύσπνοια, πόνο στο στήθος, καρδιακή παλλόρηση, γρήγορο παλμό ή απώλεια συνείδησης. Οι επικίνδυνες επιπλοκές που σχετίζονται με την ταχυκαρδία περιλαμβάνουν καρδιακή ανεπάρκεια, θρόμβους αίματος και συχνή λιποθυμία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε παρενέργειες που σχετίζονται με την καρδιά ενώ παίρνετε forskolin.

  • Αυξημένα επίπεδα στομαχικού οξέος.

Το Forskolin μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του οξέος στο στομάχι σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες από ναυτία, καούρα και δυσπεψία. Αυτές οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για άτομα με προϋπάρχοντα γαστρεντερικά προβλήματα υγείας, όπως έλκος στομάχου. Συνεπώς, μην λαμβάνετε αυτό το συμπλήρωμα εάν έχετε έλκος στομάχου.

  • Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με forskolin. Η ταυτόχρονη χρήση της forskolin και των διαλυτικών του αίματος συνταγών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορραγικών επιπλοκών. Επιπλέον, αποφύγετε τη λήψη forskolin σε συνδυασμό με αντιυπερτασικά. Ο συνδυασμός αυτού του συμπληρώματος και του αντιϋπερτασικού μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

Χρησιμοποιώντας forskolin για την υγεία

Παρόλο που η forskolin μπορεί να προκαλέσει μερικές παρενέργειες, αλλά η λήψη της στη σωστή δοσολογία θα σας δώσει πολλά οφέλη για την υγεία. Μερικοί γνωστοί γιατροί προτείνουν στους ασθενείς τους να χρησιμοποιούν γιασκολίνη. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το forskolin για ένα πρόβλημα υγείας, μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με συμπληρώματα. Έτσι, θα γνωρίζετε τη σωστή δοσολογία forskolin για εσάς και αποφεύγοντας τις παρενέργειες. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των παρενεργειών της forskolin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>