Η χρήση της χιτοζάνης για υψηλή αρτηριακή πίεση

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η στοματική χιτοζάνη μπορεί να αναστείλει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση της χιτοζάνης για υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση (ή υπέρταση) είναι όταν η αρτηριακή σας πίεση, η δύναμη του αίματος που πιέζει στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας, είναι σταθερά πολύ υψηλή. Αυτή η κατάσταση μπορεί τελικά να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις. Πολλοί έχουν καταλάβει ότι τα περισσότερα άτομα χρειάζονται βοηθήματα για να αποτρέψουν ή να ξεπεράσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και να διατηρήσουν λογικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση παραμένουν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της πρόληψης και της θεραπείας. Ωστόσο, ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει τους απαραίτητους θεραπευτικούς κλάδους και χρειάζεται ασφαλή, συμπληρωματικά μέσα για τη συμπλήρωση της διατροφής και της άσκησης. Μέχρι στιγμής, τα ναρκωτικά δεν είναι η απάντηση λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, οδηγώντας πολλούς σε αναζήτηση ασφαλέστερων, φυσικών εναλλακτικών λύσεων. Πρόσφατα, η λήψη από το στόμα της χιτοζάνης, μιας διαλυτής ίνας με φημισμένες ειδικές ιδιότητες, έχει καταστεί μία πιθανή λύση στο πρόβλημα. Αυτό το άρθρο εξετάζει τις θετικές επιδράσεις της χιτοζάνης για υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τι είναι η χιτοζάνη;

Η χιτοζάνη είναι ένας τύπος ίνας που λαμβάνεται από το εξωσκελετό των εντόμων και τα κελύφη των καρκινοειδών, όπως:

  • Γαρίδα.
  • Μύδια.
  • Αστακός.

Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν χιτοζάνη για να προσπαθήσουν να χάσουν βάρος. Το χιτοζάνιο πωλείται πέρα ​​από το πάγκρεας ως «παχιά μπλοκαρίσματος» ή «παχιά παγίδα». Το συμπλήρωμα μπορεί να μειώσει την ποσότητα του λίπους που απορροφάται στο γαστρεντερικό σας σωλήνα. Μια ανασκόπηση των υψηλής ποιότητας μελετών δείχνει ότι τα υπέρβαρα άτομα που έλαβαν χιτοζάνη έχασαν σημαντικά ποσά βάρους. Οι επιστήμονες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η χιτοζάνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Οι μελέτες της χιτοζάνης για υψηλή αρτηριακή πίεση

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν 15 κλινικές δοκιμές (με συνολικά 1.219 συμμετέχοντες) που εξέτασαν τις επιδράσεις της χιτοζάνης στους ενήλικες. Σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έλαβαν εικονικό φάρμακο, τα μέλη της μελέτης που έλαβαν θεραπεία με χιτοζάνη εμφανίστηκαν να εμφανίζουν σημαντικά ευεργετικές αλλαγές στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Μια μεγαλύτερη έκθεση δείχνει επίσης τα ευεργετικά αποτελέσματα της χιτοζάνης για υψηλή αρτηριακή πίεση. Αναφορικά με τις δημοσιευμένες κριτικές και μετα-αναλύσεις (καθώς και με 25 πρόσθετες κλινικές δοκιμές), οι συντάκτες της έκθεσης βρήκαν «εύλογες ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα διαιτητικά συμπληρώματα είναι αποτελεσματικά για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Χιτοζάνη για υψηλή αρτηριακή πίεση: πώς λειτουργεί;

Η χιτοζάνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος καθώς μπορεί να αναστείλει το ένζυμο μετατροπής της αγγειοτενσίνης. Ως αναστολέας του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης, η χιτοζάνη βοηθά να χαλαρώσετε τις φλέβες και τις αρτηρίες σας για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Η χιτοζάνη αποτρέπει ένα ένζυμο στο σώμα σας από την παραγωγή αγγειοτασίνης II, μιας ουσίας που περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία σας. Αυτή η στένωση μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και να αναγκάσει την καρδιά σας να εργαστεί σκληρότερα. Η αγγειοτενσίνη II επίσης απελευθερώνει ορμόνες που αυξάνουν την αρτηριακή σας πίεση.

Τελικές λέξεις

Άλλες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι σε μόλις πέντε εβδομάδες, ένα άτομο που χρησιμοποιεί χιτοζάνη μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση έως 32 τοις εκατό. Αυτό που είναι καταπληκτικό είναι ότι, εκτός από τη μείωση της υψηλής πίεσης στο σώμα, η χιτοζάνη εξασφαλίζει ότι η ωφέλιμη χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας, η οποία υποσκάπτεται για την τέλεια ικανότητα της να κάνει τις αρτηρίες ελεύθερες από αθηροσκληρωτική πλάκα, αυξάνεται. Το καλύτερο από όλα, η χιτοζάνη είναι γενικά προσιτή και δεν έχει παρενέργειες όπως σημειώνεται με άλλα συμπληρώματα. Ως εκ τούτου, η χιτοζάνη έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των καρδιακών παθήσεων και των καρδιαγγειακών διαταραχών. Αν χρειαστεί να μειώσετε την αρτηριακή πίεση, χρησιμοποιώντας τη χιτοζάνη, είστε σίγουροι για τα καλύτερα αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλετε να πάρετε το καλύτερο συμπλήρωμα χιτοζάνης; Κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>