Η χρήση καφεΐνης για την απώλεια βάρους

Η καφεΐνη είναι το πιο συχνά καταναλισκόμενο ψυχοδραστικό φάρμακο στον κόσμο. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα οφέλη της καφεΐνης για την απώλεια βάρους. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε φάρμακο, ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι και ανταμοιβές που σχετίζονται με την κατανάλωση καφεΐνης. Και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι βραχύβια. Από ένα φλιτζάνι καφέ (ή πολλά) σε μια κατσαρόλα πράσινου τσαγιού, αυτή η θέση πρόκειται να βυθιστεί στο πώς να πάρει τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία από την καφεΐνη σας. Εδώ θα δούμε πώς επιτυγχάνεται η απώλεια βάρους και λίπους με την καφεΐνη αποφεύγοντας παράλληλα τις επιζήμιες παρενέργειες.

Η αλήθεια για την καφεΐνη για την απώλεια βάρους

Εάν περιηγηθείτε στην πρόσφατη βιβλιογραφία, θα βρείτε πάνω από 19.000 μελέτες που εξετάζουν τα διάφορα οφέλη και μειονεκτήματα της κατάποσης της καφεΐνης. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, ο καφές είναι ως επί το πλείστον ευεργετικός. Γενικά, μόνο ορισμένες ομάδες ατόμων (όπως έγκυες γυναίκες ή άτομα με καρδιακές παθήσεις) προειδοποιούνται να αποφεύγουν την καφεΐνη. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να παραιτηθείτε από τον πρωινό σας καφέ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν γνωρίζετε τα οφέλη της καφεΐνης για απώλεια βάρους.

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την καφεΐνη για την απώλεια βάρους

Η καφεΐνη είναι ένα βασικό συστατικό σε συμπληρώματα “λίπους-καψίματος” ή “απώλειας βάρους” και είναι η αγάπη όλων των διαλείπων γευστικών που πίνουν καφέ (με ή χωρίς βούτυρο) αντί για πρωινό. Η έρευνα φαίνεται να υποστηρίζει αυτό το γεγονός: η κατανάλωση περισσότερης καφεΐνης συνδέεται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους και καλύτερη διατήρηση της απώλειας βάρους. Επίσης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη. Αλλά πώς λειτουργεί; Πόσο είναι καλύτερο και ποιες είναι οι προειδοποιήσεις; Είτε το παίρνετε από χάπια καφεΐνης, πράσινο τσάι, συμπληρώματα, καφέ ή ενεργειακά ποτά, εδώ είναι μια ματιά στα 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση της καφεΐνης για την απώλεια βάρους:

  • Η καφεΐνη επιταχύνει τον μεταβολισμό, αλλά όχι από όλα αυτά.

Μελέτες διαπίστωσαν ότι μόνο η καφεΐνη αύξησε την καύση θερμίδων κατά περίπου 1 θερμίδα ανά mg καφεΐνης, μέχρι περίπου 100 θερμίδες ημερησίως. Πρόκειται για τις θερμίδες σε ένα αυγό και μισό, ή 1 κουταλιά της σούπας. του βουτύρου. Δεν είναι μόνο το φαγητό.

  • Η καφεΐνη μειώνει την αντιληπτή άσκηση κατά τη διάρκεια της άσκησης.

“Η αντίληψη της προσπάθειας” είναι πόσο σκληρά νιώθεις σαν να δουλεύεις. Η άσκηση είναι ιδανική για την απώλεια βάρους, παρόλο που δεν καίει πολλές θερμίδες – αν παλεύετε για να απολαύσετε την άσκηση ή εάν πάντα αισθάνεστε δυσάρεστα σκληρή, η καφεΐνη μπορεί να είναι το μικρό χτύπημα που χρειάζεστε για να προχωρήσετε και να το κάνετε να συμβεί.

  • Η καφεΐνη αυξάνει το κάψιμο λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Η καφεΐνη δεν σας κάνει να κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες από μια προπόνηση. Αλλά αλλάζει η καύση θερμίδων σας για να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λίπος.

  • Η καφεΐνη αυξάνει το κάψιμο λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Αν είστε σε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θέλετε να κάνετε έντονη άσκηση, η καφεΐνη θα μπορούσε να είναι πραγματικά μεγάλη, επειδή θα βοηθήσει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει λίπος για ενέργεια και να μην ρίξει ένα κνησμό για να μην έχει αρκετούς υδατάνθρακες. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για αθλητές αντοχής που επιθυμούν να προσαρμοστούν περισσότερο στο λίπος. Με άλλα λόγια, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε καλύτερος ασκούμενος, ο οποίος είναι καλός για την απώλεια βάρους και μόνο για τη γενική υγεία.

  • Η καφεΐνη μπορεί να αποτρέψει την επαναφορά του σωματικού βάρους μετά την απώλεια βάρους.

Τα συμπληρώματα καφεΐνης που λαμβάνονται από μόνα τους, χωρίς αλλαγές στη διατροφή / άσκηση, δεν προκαλούν απώλεια βάρους, σύμφωνα με αυτή τη συστηματική ανασκόπηση. Αλλά από την άλλη πλευρά, αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι η καφεΐνη εμπόδισε τις γυναίκες να ανακτήσουν το βάρος μετά την απώλεια τους. Αυτό είναι τεράστιο – οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χάσουν βάρος πρόστιμο, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούν να διατηρήσουν την απώλεια? απλώς επανακτούν όλα και συχνά κερδίζουν περισσότερο βάρος πάνω από αυτό. Αυτοί οι ερευνητές βάζουν πρώτα 60 γυναίκες σε δίαιτα. 30 πήρε καφεΐνη (5 mg / kg ημερησίως) και 30 όχι. Έφαγαν τη διατροφή για 6 εβδομάδες. Μετά από αυτό, μελετήθηκαν για ένα μήνα συντήρησης. Οι γυναίκες που πήραν την καφεΐνη έχαναν βάρος με πολύ αργό ρυθμό, ενώ οι γυναίκες που δεν πήραν καφεΐνη ανέκτησαν περίπου 0,75 κιλά (μόλις λίγα λίβρες λίβρες) σε ένα μήνα.

  • Οι επιδράσεις της καφεΐνης στην όρεξη και στους πόθους μπορεί να διαφέρουν.

Τα αποτελέσματα της καταστολής της όρεξης της καφεΐνης μπορεί να εξαρτώνται από το βάρος σας. Μια μελέτη παρατήρησε ότι υπάρχει ένα ισχυρότερο αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που ήταν υπέρβαροι από ότι για τους ανθρώπους που είχαν ήδη υγιές βάρος. Από την άλλη πλευρά, εάν παίρνετε την καφεΐνη σας από τον καφέ ή το τσάι, μπορεί να έχετε ένα εφέ που καταστέλλει την όρεξη μόνο από το να έχετε το στομάχι σας γεμάτο ζεστό υγρό.

συμπέρασμα

Πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καταναλώνουν καφεϊνούχα ποτά κάθε πρωί χωρίς να γνωρίζουν τα οφέλη; Πιθανώς τα περισσότερα από αυτά. Αλλά τώρα γνωρίζετε τα οφέλη της καφεΐνης, ειδικά για την απώλεια βάρους. Έτσι εάν ψάχνετε να χάσετε λίγο λίπος, να βελτιώσετε τους στόχους απώλειας βάρους σας και ίσως ακόμη και να βελτιώσετε τη σημερινή γυμναστική, μην ξεχάσετε αύριο το φλιτζάνι σας πράσινο τσάι ή καφέ. Αισθανθείτε ελεύθερος να κάνετε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη της καφεΐνης για την απώλεια βάρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>