Η χρήση αναβολικών στεροειδών στον αθλητισμό

Η πρώτη χρήση αναβολικών στεροειδών στον αθλητισμό και στον αθλητισμό μπορεί να χρονολογηθεί σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ελλάδα. Τα καλά τεκμηριωμένα ιστορικά αρχεία αναφέρουν ότι πριν και κατά τη διάρκεια των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων οι αρχαίοι αθλητές θα κατανάλωναν τεράστιες ποσότητες όρχεων και ταύρων. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια αύξηση στις επιδόσεις, ειδικά στους τομείς της δύναμης, της ταχύτητας και του μυϊκού μεγέθους.

Γιατί μερικοί αθλητές καταχρώνται τα αναβολικά στεροειδή

Πιστεύοντας ότι τα αναβολικά στεροειδή στον αθλητισμό μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και την απόδοση, οι άπληστοι ή παραπλανημένοι αθλητές, μερικές φορές ενθαρρύνονται από προπονητές ή γονείς, κάνουν κατάχρηση αυτών των φαρμάκων για να χτίσουν άκαμπτη μυϊκή μάζα, να προωθήσουν την επιθετικότητα και να αυξήσουν το σωματικό βάρος. Ορισμένοι αθλητές λαμβάνουν συχνά δύο ή περισσότερα αναβολικά στεροειδή, αναμιγνύοντας στοματικά και / ή ενέσιμα είδη και μερικές φορές προσθέτοντας και άλλα φάρμακα, όπως διεγερτικά, παυσίπονα ή αυξητικές ορμόνες. Αυτό ονομάζεται “στοίβαξη”. Ο αθλητής πιστεύει ότι τα διαφορετικά φάρμακα θα παράγουν μεγαλύτερη αντοχή ή μέγεθος μυών από ότι χρησιμοποιούν μόνο ένα φάρμακο. Αυτό που δεν γνωρίζουν ή επιλέγουν να αγνοήσουν είναι η βλάβη στο σώμα που μπορεί να προκαλέσει κατάχρηση αυτών των φαρμάκων.

Διαφορές μεταξύ νομικών και παράνομων αναβολικών στεροειδών στον αθλητισμό

Αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ της χρήσης νόμιμων στεροειδών που είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά χωρίς κακές συνέπειες, έναντι των παράνομων στεροειδών με πολλά παρενέργειες;

  • Νομικά στεροειδή.

Όταν χρησιμοποιείτε νόμιμα αναβολικά στεροειδή στον αθλητισμό και τον bodybuilding, μπορείτε να αυξήσετε την ποιότητα του μυός μέσω της αντοχής, του μεγέθους και της αντοχής. Τα νόμιμα στεροειδή θα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την περίοδο αποκατάστασης κατά τη διάρκεια κάθε εργασίας, καθώς και να αυξήσετε την ενέργεια, να αυξήσετε την οξείδωση των λιπωδών ιστών και να αυξήσετε την απώλεια βάρους. Ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι διαθέσιμα τα νόμιμα στεροειδή είναι ότι είναι γενικά κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά. Ενώ μπορεί να διαφέρουν ανά προϊόν, πολλά περιλαμβάνουν μείγματα φυτικών εκχυλισμάτων, αμινοξέων και βιταμινών. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι διαθέσιμα τα νόμιμα στεροειδή είναι η κατανάλωση σε καψική μορφή. Τα παράνομα στεροειδή συνδέονται έντονα με τη χρήση ενέσεων και βελόνων. Ως εκ τούτου, τα νόμιμα στεροειδή μπορούν ακόμα να αποκομίσουν τα οφέλη από την καύση του λίπους και την ανάπτυξη μυών χωρίς τη χρήση επικίνδυνων ενέσεων.

  • Παράνομα στεροειδή.

Η κύρια διαφορά μεταξύ νόμιμων και παράνομων στεροειδών είναι ο σκοπός του φαρμάκου. Τα αναβολικά στεροειδή συνταγογραφούνται από γιατρούς που στοχεύουν στη θεραπεία καθυστερημένων σημείων εφηβείας ή ανικανότητας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αναβολικά στεροειδή προάγουν την ανάπτυξη των σκελετικών μυών και τα αρσενικά σεξουαλικά χαρακτηριστικά. Για να τονωθεί η τεστοστερόνη, τα αναβολικά στεροειδή χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη φυσική εμφάνιση, τη μυϊκή μάζα, να δημιουργήσουν αντοχή, να αποκτήσουν δύναμη, να αντεπεξέλθουν στην κατάρτιση, να αυξήσουν την απόδοση στον αθλητισμό και να αναρρώσουν γρήγορα. Άλλα ιατρικά οφέλη περιλαμβάνουν τη χρήση τους σε θεραπεία αντικατάστασης για άνδρες των οποίων οι όρχεις δεν παράγουν αρκετή τεστοστερόνη στο σώμα. Οι ασθενείς με HIV και οι ασθενείς με καρκίνο λαμβάνουν επίσης αναβολικά στεροειδή για να αυξήσουν την όρεξή τους, να αποκτήσουν μυϊκή μάζα και να ενισχύσουν τη γενική τους ευεξία. Εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα στεροειδή χωρίς ιατρική συνταγή και οδηγίες, τότε η πράξη σας θεωρείται παράνομη και μη ασφαλής για την υγεία σας.

Τοποθέτηση νομικών αναβολικών στεροειδών

Όπως τα συνθετικά αναβολικά στεροειδή στον αθλητισμό, τα νόμιμα στεροειδή μπορούν να στοιβάζονται μαζί για να αποκτήσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά πρώτα, πρέπει να ξέρετε τι θέλετε πραγματικά. Θέλετε να μαζέψετε ή να αποκόψετε λίπος; Υπάρχουν τρεις διαφορετικές στοίβες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ένας από αυτούς για να χτίσει περισσότερους μυς, ο δεύτερος για να κάψει λίπος, και ο τρίτος είναι ένας ευπροσάρμοστος συνδυασμός των δύο κόσμων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα νόμιμα αναβολικά στεροειδή στον αθλητισμό και πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά και με ασφάλεια, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>