Η σύνδεση του πικολινικού χρωμίου και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Ορισμένες μελέτες για το πικολινικό χρώμιο και το σάκχαρο στο αίμα δείχνουν ότι η συμπλήρωση χρωμίου είναι μια απλή μέθοδος για να βελτιωθεί ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα σε μερικούς ανθρώπους. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το πικολινικό χρώμιο μπορεί να ομαλοποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να βελτιώσει τη χρήση του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τις απαιτήσεις ινσουλίνης σε ασθενείς με δυσανεξία στη γλυκόζη και αντίσταση στην ινσουλίνη.

Τι είναι το χρώμιο

Πριν προχωρήσετε για να συζητήσετε για τη σύνδεση των χρωμοσωμάτων picolinate και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, πρέπει πρώτα να ξέρετε τι είναι το χρώμιο. Με την πρώτη ματιά, το χρώμιο ακούγεται αόριστα σαν να σχετίζεται με ένα προφυλακτήρα χρωμίου ή ένα νιπτήρα. Κλείσιμο, αλλά όχι αρκετά. Το χρώμιο είναι ένα λεπτό στρώμα συγκεκριμένης μορφής χρωμίου (εξαδύναμα) που εφαρμόζεται σε μεταλλικό αντικείμενο. Το εξαδύναμο χρώμιο είναι τοξικό και καρκινογόνο. Η μορφή του χρωμίου που είναι βιολογικά ενεργή και βρίσκεται στα τρόφιμα ονομάζεται τρισθενές χρώμιο. Το χρώμιο είναι γνωστό ότι ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης. Πάλι το 1957, μια μελέτη που έγινε με αρουραίους έδειξε ότι μια ένωση στη ζύμη του ζυθοποιού εμπόδισε μια ηλικιακή συρρίκνωση στην ικανότητα των αρουραίων να κρατούν τα σάκχαρά τους στο αίμα σε κανονικό επίπεδο. Λίγες χρόνια αργότερα, το χρώμιο αναγνωρίστηκε ως το συστατικό της ζύμης και στη συνέχεια ονομάστηκε παράγοντας ανοχής γλυκόζης.

Πώς λειτουργεί το πικολινικό χρώμιο για τη μείωση των σακχάρων στο αίμα και τη βελτίωση του ελέγχου του διαβήτη

Το χρώμιο είναι ένα ιχνοστοιχείο, που σημαίνει ότι το σώμα απαιτεί εξαιρετικά μικρές ποσότητες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το χρώμιο βοηθά το σώμα να διατηρεί ένα ασφαλές επίπεδο σακχάρου στο αίμα ενισχύοντας τη δραστηριότητα σηματοδότησης της ινσουλίνης όταν η ινσουλίνη δεσμεύεται στα κύτταρα. Αυτή η δραστηριότητα σηματοδότησης βοηθά τη μεταφορά γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα, μειώνοντας έτσι την ποσότητα ζάχαρης στο αίμα και βελτιώνοντας τον έλεγχο του διαβήτη. Σε μία μελέτη, μετρήθηκαν οι αποκρίσεις σακχάρου στο υδατάνθρακας με άσπρο ψωμί με και χωρίς μία δόση (400 μικρογραμμάρια) χρώμιο. Η προσθήκη χρωμίου είχε ως αποτέλεσμα 23% μείωση του σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα. Έτσι, η λήψη χρωμίου με τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί ο γλυκαιμικός δείκτης αυτού του γεύματος.

Χρώμιο και διαβήτη

Περαιτέρω ανεξάρτητη έρευνα υποδηλώνει ότι η καθημερινή διατροφική συμπλήρωση με 1000 mcg χρώμιο ως πικολινικό χρώμιο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Μία μικρή δοκιμή για το συμπλήρωμα πικολινικού χρωμίου έχει διεξαχθεί για τον προσδιορισμό αποτελεσματικών δόσεων για καλύτερη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, διαπίστωσε ότι ένα καθημερινό συμπλήρωμα 1,000 mcg πικολινικού χρωμίου μειώνει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου αίματος σε ασθενείς που λαμβάνουν ινσουλίνη με κακώς ελεγχόμενο διαβήτη τύπου 2.

Λίγα τελευταία λόγια

Είναι υπέροχο εάν πιστεύετε ότι το πικολινικό χρώμιο είναι χρήσιμο για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και του διαβήτη. Αλλά αν εξακολουθείτε να σκέφτεστε αν θα πάρετε πικολινικό χρώμιο ή όχι, εδώ είναι μερικές προτάσεις:

  • Αγοράστε ένα συμπλήρωμα μόνο από μια αξιόπιστη εταιρεία που διαθέτει προϊόντα υψηλής ποιότητας.
  • Επισκεφθείτε το γιατρό σας τακτικά για να ελέγξετε τα σάκχαρα στο αίμα.
  • Αν δεν παρατηρήσετε βελτίωση μετά από ένα μήνα, το συμπλήρωμα μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς.
  • Εάν παρατηρήσετε ανεπιθύμητες ενέργειες, σταματήστε το συμπλήρωμα και ενημερώστε το γιατρό σας.

Αισθανθείτε ελεύθερος να κάνετε κλικ στο παρακάτω πανό εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πικολινικό χρώμιο και το σάκχαρο του αίματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>