Η σύνδεση της τροφικής αλλεργίας με το έκζεμα

Υπάρχει μια σαφής σύνδεση της τροφικής αλλεργίας με το έκζεμα. Μερικά άτομα με έκζεμα μπορεί επίσης να έχουν τροφική αλλεργία, μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στα συμπτώματα έκζεμα. Τόσο το έκζεμα όσο και οι τροφικές αλλεργίες είναι κοινές, με το ezcema να επηρεάζει το 20% περίπου των παιδιών και το 5% των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες. Για πολλά παιδιά, τα συμπτώματα αναπτύσσονται κατά το πρώτο έτος της ζωής και πολλά από αυτά τα παιδιά θα ξεπεράσουν τα συμπτώματά τους. Για περίπου το 10 τοις εκατό των ανθρώπων, ωστόσο, τα συμπτώματα του έκζεμα δεν εμφανίζονται μέχρι την εφηβεία ή την ενηλικίωση. Η σύνδεση της τροφικής αλλεργίας με το έκζεμα δεν αποτελεί έκπληξη. Και οι δύο είναι μέρος αυτού που έχει δημιουργηθεί στην «ατοπική πορεία» στην οποία οι συνθήκες έκζεμα και τροφικές αλλεργίες συμβαίνουν συχνά μαζί. Όλες αυτές οι συνθήκες έχουν γενετική συνιστώσα και συχνά εκτελούνται και σε οικογένειες.

Η σύνδεση της τροφικής αλλεργίας με το έκζεμα

Υπάρχει αυξημένη συσχέτιση της τροφικής αλλεργίας με το έκζεμα, αν και ορισμένα άτομα με έκζεμα δεν έχουν τροφική αλλεργία. Σε γενικές γραμμές, εκείνοι με πιο σοβαρό έκζεμα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργίες στα τρόφιμα. Δεν μπορούμε πάντα να συνδέσουμε την τροφική αλλεργία με έκζεμα, αλλά αυτό που τρώτε μπορεί να προκαλέσει αύξηση των συμπτωμάτων έκζεμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τρώτε ένα φαγητό που είστε αλλεργικοί ή αλλιώς ευαίσθητοι. Οι συνήθεις τροφικές αλλεργίες περιλαμβάνουν:

 • Γαλακτοκομικά προϊόντα.
 • Αυγά.
 • Σόγια.
 • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ.

Τα τρόφιμα που περιέχουν συντηρητικά και τεχνητά συστατικά ενδέχεται επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα. Αυτό περιλαμβάνει τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε trans-λιπαρά, όπως η μαργαρίνη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το γρήγορο φαγητό. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί επίσης να προκαλέσουν έκρηξη εκζέματος. Η ζάχαρη προκαλεί την εμφάνιση των επιπέδων ινσουλίνης, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Τα στοιχεία που συνήθως περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη περιλαμβάνουν:

 • Τούρτες.
 • Ορισμένα ποτά καφέ.
 • Μερικές σόδες.
 • Κάποιες λεκέδες.
 • Είδη γρήγορου φαγητού, όπως μπιφτέκια.

Τρόφιμα που πρέπει να φάτε

Για τα άτομα με έκζεμα, η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει το σώμα να απελευθερώσει ενώσεις του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν φλεγμονή, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στην έκρηξη του έκζεμα. Μια δίαιτα κατά του εκζέματος είναι παρόμοια με μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα. Παραδείγματα αντιφλεγμονωδών τροφών περιλαμβάνουν:

 • Ψάρια, μια φυσική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή στο σώμα. Παραδείγματα ψαριών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 περιλαμβάνουν σολομό, τόννο μακρύπτερου τόνου, σκουμπρί, σαρδέλες και ρέγγα.
 • Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά, τα οποία είναι βακτηρίδια που προάγουν την καλή υγεία των εντέρων. Παραδείγματα περιλαμβάνουν γιαούρτι με ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες, σούπα miso και tempeh. Άλλα τρόφιμα και ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ, το kombucha και η λάχανο, περιέχουν επίσης προβιοτικά.
 • Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή καταπολέμησης της φλεγμονής. Παραδείγματα αυτών είναι τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, όπως τα μήλα, το μπρόκολο, τα κεράσια, το σπανάκι και το λάχανο.

Τρώγοντας περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα και περικόπτοντας τυχόν τρόφιμα που ενεργοποιούν θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των εκρήξεων έκζεμα.

συμπέρασμα

Ενώ η τροφική αλλεργία δεν συνδέεται πάντοτε με το έκζεμα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα συμπτώματά τους ανακουφίζουν όταν κάνουν αλλαγές στην τροφή. Η πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να καθορίσει εάν η αλλαγή της διατροφής του μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα την κατάστασή τους. Εάν οι διαιτητικές αλλαγές δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε επειδή το Revitol Eczema Cream είναι διαθέσιμο ως λύση για όλους που πάσχουν από έκζεμα. Το Revitol Eczema Cream μπορεί να είναι αρκετά καινούργιο στην αγορά, αλλά ήδη προκαλεί αναταραχή. Πράγματι, η FDA έχει δώσει σφραγίδα έγκρισης. Είναι 100% φυσικό και ασφαλές για χρήση για όλες τις ηλικίες από τα μωρά στους ηλικιωμένους και σε όλο το σώμα. Αυτή η κρέμα εμπλουτίζεται με κεραμίδιο και, με λίγα λόγια, λειτουργεί μειώνοντας την ξηρότητα, τον κνησμό και τον ερεθισμό. Επίσης, αποκαθιστά τη φυσική ικανότητα ανάκτησης δέρματος. Το μυστικό συστατικό Revitol Eczema Cream είναι το Colloidal Oatmeal. Αυτό ενισχύει τα ενυδατικά οφέλη της κρέμας και λειτουργεί σαν φράγμα για την προστασία του δέρματος. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω, αν θέλετε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το έκζεμα και τη θεραπεία του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>