Η σύνδεση μεταξύ έκζεμα και άγχος

Εάν έχετε πάντα υποψίες ότι το έκζεμα και το άγχος έχει μια σύνδεση, προετοιμαστείτε να αισθανθείτε λίγο επικυρωμένο. Ίσως έχετε συνειδητοποιήσει το έκζεμα σας πιο φλεγμονώδεις όταν οι ευθύνες δουλειάς σας είναι σπειροειδείς εκτός ελέγχου. Ίσως να αισθάνεται ότι ένα καινούριο σπυράκι αναδύεται κάθε μέρα, όταν η προσωπική σας ζωή είναι σε χαρά. Το αίσθημα έντονου στρες μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας και αντίστροφα. Εδώ, θα συζητήσουμε τη σχέση μεταξύ του έκζεμα και του στρες, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό.

Έκζεμα και άγχος

Η σχέση μεταξύ του έκζεμα και του στρες είναι πολύπλευρη. Η ατυχής αλήθεια είναι ότι το άγχος μπορεί να ανατρέψει το δέρμα σας με πολλούς τρόπους. Όταν βιώνουμε άγχος, το σώμα προκαλεί μια «απόκριση στην πτήση ή την πάλη», γνωστή και ως «αντίδραση στρες». Μέρος αυτής της αντίδρασης είναι η αύξηση της κορτιζόλης – μιας “ορμόνης στρες” – που κυκλοφορεί στο σώμα. Η κορτιζόλη είναι ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος και τελικά προκαλεί ανισορροπία στους διαφορετικούς τύπους ανοσολογικών αποκρίσεων του σώματος, με αποτέλεσμα την αύξηση των σηματοδοτικών μορίων που προάγουν τη φλεγμονή. Η ανισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Το σώμα δοκιμάζει επίσης διάφορες άλλες φυσιολογικές αλλαγές που επηρεάζουν το δέρμα. Για παράδειγμα, η παραγωγή ιστιοκυττάρων αυξάνεται – αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια απελευθερώνουν ισταμίνη, μια ένωση που προκαλεί φαγούρα. Το στρες προκαλεί επίσης τη διάλυση των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω απελευθέρωση στην ισταμίνη. Επιπρόσθετα, τα αισθητήρια νεύρα απελευθερώνουν μόρια που μπορούν να διαταράξουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Αυτές και άλλες αντιδράσεις δουλεύουν από κοινού κατά τη διάρκεια αγχωδών συμβάντων και οδηγούν τα συμπτώματα του έκζεμα.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση εκζέματος και άγχους

Τα άτομα που πάσχουν από έκζεμα μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι εκρήξεις τους αρχίζουν ή εντείνουν με αύξηση των επιπέδων στρες. Το δέρμα σας μπορεί να αισθάνεται πιο κνησμώδες και είναι πιο πιθανό να γρατσουνίσετε όταν αισθάνεστε πιεσμένοι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του έκζεμα και του στρες.

  • Εξασφαλίστε αρκετό ύπνο: Μια ξεκούραστη νύχτα μπορεί να μειώσει το άγχος σας. Αλλά γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να κοιμηθείς όταν το δέρμα σου είναι κνησμώδες. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αντιισταμινικό πριν από το κρεβάτι. Αυτός ο τύπος φαρμάκου μπορεί να χαλαρώσει τον κνησμό και μπορεί να σας προκαλέσει υπνηλία.
  • Μάθετε να χαλαρώνετε: Από την βαθιά αναπνοή στη γιόγκα και την καθοδηγούμενη απεικόνιση, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαλαρώσετε. Αυτό που λειτουργεί για εσάς μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που βοηθά τους άλλους να χαλαρώσουν. Έτσι εξερευνήστε τις επιλογές σας.
  • Πάρτε κάποια άσκηση: Είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις πίεσης γύρω. Είτε σας αρέσει το περπάτημα, το κολύμπι ή το παιχνίδι τένις, η άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα συνολικά. Αλλά αν ο ιδρώτας είναι μια διέγερση για το έκζεμα σας, πάρτε ένα δροσερό ή χλιαρό ντους αμέσως μετά την προπόνηση σας για να το ξεπλύνετε.
  • Συζητήστε για αυτό: Εάν το άγχος σας προέρχεται από βαθύτερα προβλήματα με το γάμο, την οικογένεια ή τη δουλειά σας, μπορεί να θέλετε να συναντήσετε έναν σύμβουλο ή θεραπευτή. Μερικές φορές μόνο μιλάμε για τα προβλήματά σας με κάποιον μπορεί να βοηθήσει.
  • Κάντε κάτι που σας αρέσει: είτε παίζει σπορ, διαβάζει ένα βιβλίο είτε πηγαίνει στην εκκλησία, κάνει κάτι που σας αρέσει μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε το άγχος σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλά.

Χρησιμοποιήστε κρέμα έκζεμα

Εάν δεν φαίνεται να ελέγχετε το έκζεμα και το άγχος σας, χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρέμα έκζεμα. Και συστήνουμε το Revitol Eczema Cream επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε στην οικογένειά σας. Το Revitol Eczema Cream περιέχει ασφαλή φυσικά συστατικά, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσάς, στα παιδιά σας, ακόμα και στο μωρό σας. Αυτή η κρέμα αναπτύσσεται από κορυφαίους δερματολόγους για την ανακούφιση του πόνου και του κνησμού που σχετίζονται με το έκζεμα και παρέχει αποτελεσματική προστασία για το δέρμα σας! Μπορεί να αποκαταστήσει ορατά υγιή δέρμα σε μόλις 3 ημέρες! Τα συστατικά Revitol Eczema Cream περιλαμβάνουν:

  • Κολλοειδές πλιγούρι βρώμης: Αυτή η λύση έκζεμα όλων των αστέρων καλύπτει το δέρμα σας και ενυδατώνει, μαλακώνει, προστατεύει και καταπραΰνει όλα ταυτόχρονα.
  • Εκχύλισμα χαμομηλιού: Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει το τσάι χαμομηλιού για να μας καθησυχάσει συναισθηματικά. Αλλά ως τοπική λύση μπορεί να μειώσει επίσης το πρήξιμο, τη φλεγμονή, την ερυθρότητα και τον ερεθισμό!
  • Χυμός αλόης βέρα: Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης βέρα λειτουργούν γρήγορα για να απαλύνουν τον κνησμό και το ξεφλούδισμα.

Αυτή η εντυπωσιακή, γρήγορη κρέμα έκζεμα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>