Η σύνδεση αλλεργιών με έκζεμα

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν την έκζεμα-αλλεργική σύνδεση. Αλλά η κατανόηση του συνδέσμου μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την ασθένεια. Γιατί οι άνθρωποι παίρνουν έκζεμα και αλλεργία; Η σύνδεση αλλεργιών με έκζεμα ξεκινά με ένα πρόβλημα δέρματος εξαιτίας ενός ελαττωματικού φραγμού του δέρματος, το οποίο επιτρέπει στις αλλεργίες να εισέλθουν στο σώμα και να προκαλέσουν ανοσολογική ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος; Ή ξεκινά με ένα αλλεργικό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο οδηγεί σε φλεγμονή και καθιστά το φράγμα του δέρματος ελαττωματικό, προκαλώντας έκζεμα σε φαύλο κύκλο; Αυτά τα ερωτήματα προκάλεσαν συζήτηση για το κοτόπουλο ή το αυγό. Αλλά ας προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε εδώ και να βρούμε μια σαφήνεια.

Έκζεμα-αλλεργία: ο ορισμός

  • Έκζεμα.

Η λέξη έκζεμα χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά χρόνιων δερματικών διαταραχών. Η ατοπική δερματίτιδα είναι ο πιο κοινός τύπος έκζεμα, ειδικά σε μωρά και μικρά παιδιά. Στον Καναδά, περίπου το 10 τοις εκατό των βρεφών και των παιδιών έχουν την ατοπική δερματίτιδα μορφή εκζέματος. Το έκζεμα είναι μια χρόνια κατάσταση που προκαλεί κόκκινα, φαγούρα περιοχές στο δέρμα. Μερικές φορές η κνησμός είναι πολύ σοβαρή. Όταν το δέρμα είναι γρατζουνισμένο μπορεί να σπάσει ανοιχτό, να ξεφουσκώσει και μετά να κρούσει πάνω. Τα συμπτώματα του έκζεμα μπορούν να έρθουν και να πάνε. Τα μωρά με έκζεμα το έχουν συχνά στα μάγουλά τους, στο μέτωπο και στο τριχωτό της κεφαλής. Τα μεγάλα παιδιά το έχουν συχνά στα χέρια τους, στους καρπούς, τους αστραγάλους, τα πόδια και στις εσωτερικές πτυχές των αγκώνων και των γόνατων.

  • Αλλεργία.

Η αλλεργία είναι αποτέλεσμα μη φυσιολογικής ανοσολογικής αντίδρασης ειδικά σε πρωτεΐνη τροφής. Οι πρωτεΐνες τροφίμων που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση καλούνται αλλεργιογόνα τροφίμων. Τα άτομα με τροφική αλλεργία θα έχουν αλλεργική αντίδραση κάθε φορά που τρώνε το φαγητό στο οποίο είναι αλλεργικοί. Η διαχείριση μιας τροφικής αλλεργίας περιλαμβάνει την αποφυγή της τροφής που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση. Αν υποψιάζεστε ότι αντιδράτε σε ένα φαγητό, σταματήστε να καταναλώνετε αυτό το φαγητό. Εάν ανησυχείτε για τη διατροφή σας, μιλήστε με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο.

Η σύνδεση της έκζεμα-αλλεργία

Οι περισσότεροι τύποι εκζέματος δεν είναι αλλεργίες. Αλλά η ασθένεια μπορεί να φλεγμονή όταν είστε γύρω από πράγματα που προκαλούν αλλεργική αντίδραση. Το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας υπερνικά τις ουσίες, που ονομάζονται αλλεργιογόνα, οι οποίες συνήθως δεν είναι επιβλαβείς. Μπορεί να έχετε κνίδωση, φαγούρα, πρήξιμο, φτάρνισμα και μύτη. Τα αλλεργιογόνα δεν περιορίζονται σε ορισμένα τρόφιμα, αλλά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν:

  • Αρώματα σκόνης.
  • Γύρη.
  • Ζωοτροφές.

Τα παιδιά με έκζεμα είναι πιθανότερο να έχουν τροφικές αλλεργίες, όπως τα αυγά, τα καρύδια ή το γάλα. Κάνουν συχνά τα συμπτώματα έκζεμα χειρότερα για τα παιδιά, αλλά όχι για τους ενήλικες.

Αποψη

Παρόλο που το έκζεμα και η αλλεργία είναι ξεχωριστές συνθήκες, αλλά συνδέεται με την έκζεμα-αλλεργία. Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει έκζεμα και το έκζεμα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης τροφικής αλλεργίας. Για τον έλεγχο της αλλεργίας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αλλά να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, ειδικά την καθημερινή διατροφή σας. Μερικοί αλλεργιολόγοι συνιστούν να υιοθετήσετε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή. Η αντιφλεγμονώδης διατροφή υπογραμμίζει τρόφιμα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επίσης, συνιστάται η κατανάλωση πλούσιων σε προβιοτικά τροφίμων όπως το γιαούρτι, το miso και το kefir. Και τα τρόφιμα που μπορείτε να αποφύγετε περιλαμβάνουν τα αυγά, το γάλα, το σιτάρι και τα φυστίκια. Αυτά τα τρόφιμα έχουν συσχετιστεί έντονα με το έκζεμα. Εν τω μεταξύ, για την αντιμετώπιση του έκζεμα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Revitol Eczema Cream. Αναπτύχθηκε με κορυφαίους δερματολόγους, αυτή η κρέμα αποδεικνύεται κλινικά ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ανακούφιση και την ενυδάτωση του ερεθισμένου δέρματος. Το Revitol Eczema Cream δοκιμάζεται δερματολογικά και είναι ένας παντός φυσικός τρόπος αντιμετώπισης του έκζεμα. Αυτή η κρέμα περιέχει κολλοειδή βρώμη, που είναι εξαιρετικά ευεργετική για το δέρμα. Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης αναφέρεται σε λεπτώς αλεσμένη βρώμη που αναμιγνύεται με άλλο υγρό όπως νερό. Το Revitol Eczema Cream περιέχει επίσης κεραμίδια για πρόσθετα οφέλη για το δέρμα. Τα κεραμίδια είναι μόρια λιπιδίων που απαντώνται φυσικά στο δέρμα και είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του φραγμού και των προστατευτικών λειτουργιών του δέρματος. Αυτό το φράγμα διατηρεί την πολύ απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται το δέρμα σας. Εδώ είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Revitol Eczema Cream, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την θεραπεία του έκζεμα αμέσως!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>