Η σχέση μεταξύ της ψωρίασης και του στρες

Η ψωρίαση και το στρες φαίνεται να συμβαδίζουν. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ψωρίαση και η ψωρίαση μπορεί να σας κάνει να τονίζετε. Το άγχος είναι μια κοινή αιτία για την ψωρίαση. Η ψωρίαση είναι μια κοινή κατάσταση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από έναν επιταχυνόμενο κύκλο ζωής κυττάρων του δέρματος που προκαλεί έμπλαστρα με ένα παχύ, κόκκινο εξάνθημα με λευκές ζυγαριές που σχηματίζουν στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι που έχουν ψωρίαση καταλήγουν σε έναν κύκλο της επαγόμενης από στρες ψωρίασης που ακολουθείται από πρόσθετο άγχος εξαιτίας της φλεγμονής της ψωρίασης. Ο κύκλος συνεχίζεται και οι δύο συνθήκες επιδεινώνονται. Υπάρχουν τρόποι για τη μείωση της ψωρίασης και του στρες. Και οι δύο περιλαμβάνουν εσωτερικές θεραπείες και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Η περίπλοκη σχέση μεταξύ της ψωρίασης και του στρες

Τα άτομα με ψωρίαση θέλουν να κάνουν ό, τι μπορούν για να διατηρήσουν την κατάστασή τους υπό έλεγχο. Η λήψη φαρμάκων μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις φλεγμονές και έτσι να αποφύγετε γνωστά σκανδάλες – συμπεριλαμβανομένου του ψυχολογικού στρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ψωρίαση και το άγχος είναι πολύπλοκα. Παρόλο που η ψωρίαση είναι μια γενετική κατάσταση, περιβαλλοντικοί παράγοντες – όπως ένα αγχωτικό συμβάν ζωής – το προκαλούν συχνά. Επίσης, η ψωρίαση είναι αγχωτική από μόνη της, γεγονός που συμβάλλει και σε φλεγμονή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας να καταστεί η διαχείριση του στρες βασικό στοιχείο του σχεδίου θεραπείας ψωρίασης.

Ψωρίαση και άγχος: γιατί το στρες προκαλεί ψωρίαση;

Το άγχος είναι μια κοινή αιτία για την ψωρίαση. Ταυτόχρονα, η ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει άγχος. Η ψωρίαση συνδέεται ανεξάρτητα με διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος, όπως διαταραχή μετατραυματικού στρες. Ειδικότερα, η γυναίκα φαίνεται ιδιαίτερα ευάλωτη στο στρες λόγω της ψωρίασης. Η φλεγμονή είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του στρες από το σώμα. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται σε τραυματισμό και λοίμωξη, στέλνοντας χημικές ουσίες που προκαλούν φλεγμονή και βοηθούν στην επούλωση μιας πληγής. Σε ανθρώπους με ψωρίαση, το ανοσοποιητικό σύστημα υπερεκτιμά – στέλνει πάρα πολλά από αυτά τα χημικά. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο στο ψυχικό στρες. Αυτό κάνει τη διαχείριση του άγχους μια ιδιαίτερα σημαντική ικανότητα ζωής για τα άτομα με ψωρίαση.

Συμπτώματα της επαγόμενης από στρες ψωρίασης

Η ψωρίαση βρίσκεται συνήθως στο τριχωτό της κεφαλής, τους αγκώνες, τα γόνατα και την κάτω πλάτη. Τα έμπλαστρα μπορεί να είναι μικρά ή μπορεί να καλύπτουν μεγάλες περιοχές του σώματός σας. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου άγχους, ζητήστε από το γιατρό σας να σας αξιολογήσει για την ψωρίαση:

 • Σπάσιμο δέρματος.
 • Εξαιρετικά ξηρό δέρμα.
 • Φαγούρα στο δέρμα.
 • Κόκκινα τραύματα, ειδικά μεταξύ των πτυχών του δέρματος.
 • Σοβαρή νιφάδες τύπου πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Απολέπιση δέρματος.
 • Πυκνά, ραβδωτά νύχια και νύχια.

Πώς να θεραπεύσετε την ψωρίαση και το άγχος

Η ψωρίαση και το στρες συχνά συμβαίνουν. Το στρες μπορεί να σας κάνει να έχετε ψωρίαση και η ψωρίαση μπορεί να σας οδηγήσει σε άγχος. Έτσι είναι σημαντικό για σας να μάθετε τεχνικές για να χαλαρώσετε. Δοκιμάστε μία από αυτές τις ασκήσεις πίεσης:

 • Βαθιά ανάσα.
 • Διαλογισμός.
 • Tai Chi.
 • Γιόγκα.

Μπορούν πραγματικά να μειώσουν το άγχος. Εάν έχετε ήδη ψωρίαση, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε το Revitol Dermasis Psoriasis Cream – μια ειδική συνταγοποίηση που σχεδιάζεται για τη θεραπεία της ψωρίασης. Το Revitol Dermasis Psoriasis Cream έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τα πιο προβληματικά και ερεθιστικά συμπτώματα της ψωρίασης, όπως κνησμό, απολέπιση και αίσθημα καύσου. Χρησιμοποιεί δοκιμασμένες ενώσεις που καταπολεμούν την ψωρίαση και καταπραΰνουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Το Revitol Dermasis Psoriasis Cream ενεργά συστατικά προάγει επίσης τη φυσική επούλωση του δέρματος. Ο τύπος περιλαμβάνει ένα εγκεκριμένο από το FDA δραστικό συστατικό για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Η κρέμα έρχεται σε μια ομαλή, μη λιπαρή φόρμουλα που απορροφάται γρήγορα από το δέρμα. Όταν αντιμετωπίζετε επιτυχώς την ψωρίαση με το Revitol Dermasis Psoriasis Cream, τότε το άγχος δεν θα αναπτυχθεί. Κάντε κλικ στο παρακάτω σύμβολο αν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες της ψωρίασης και του στρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>