Η σχέση μεταξύ νιασίνης και κατάθλιψης

Η νιασίνη και η κατάθλιψη αλληλοσυνδέονται. Εάν αντιμετωπίζετε κατάθλιψη, υπάρχει πιθανότητα να έχετε ανεπάρκεια στη νιασίνη. Και δεν παίρνετε αρκετή νιασίνη κάθε μέρα μπορεί να προκαλέσει πολλές ψυχικές συνέπειες. Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια της ανεπάρκειας νιασίνης είναι η κατάθλιψη.

Τι είναι η νιασίνη;

Η νιασίνη είναι βιταμίνη Β3, μία από τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μία από τις μοναδικές ιδιότητες της νιασίνης είναι η ικανότητά της να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε φυσικά και να κοιμηθείτε πιο γρήγορα το βράδυ. Και είναι καθιερωμένο ότι η νιασίνη συμβάλλει στη μείωση των επιβλαβών επιπέδων χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Η νιασίνη είναι μία από τις καλύτερες ουσίες για την αύξηση της χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (η καλή χοληστερόλη) και έτσι μειώνει τον λόγο της ολικής χοληστερόλης έναντι της χοληστερόλης υψηλής πυκνότητας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της νιασίνης είναι η ικανότητά του να μειώνει σημαντικά το άγχος και την κατάθλιψη. Η σχέση μεταξύ νιασίνης και κατάθλιψης είναι το θέμα μας εδώ.

Νιασίνη και κατάθλιψη: γιατί σχετίζονται;

Δύο από τις πιο κοινές χημικές ουσίες του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην κατάθλιψη είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Αυτές οι χημικές ουσίες, που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές, ρυθμίζουν τη διάθεση. Η ανεπάρκεια σεροτονίνης μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αντικαταθλιπτικά που είναι γνωστά ως εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης είναι τόσο αποτελεσματικοί στη θεραπεία της κατάθλιψης. Η σεροτονίνη δημιουργείται από ένα αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη. Η νιασίνη αποτελεί μέρος της διαδικασίας μεταβολισμού του σχηματισμού σεροτονίνης από την τρυπτοφάνη. Ως εκ τούτου, η ανεπάρκεια νιασίνης μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη διάθεση επηρεάζοντας την παραγωγή σεροτονίνης σας.

Νιασίνη και κατάθλιψη: μπορεί η νιασίνη να θεραπεύσει την κατάθλιψη;

Ναι, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νιασίνη και / ή η λήψη συμπληρωμάτων νιασίνης καθημερινά μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη. Αυτό που διαχωρίζει τη νιασίνη από άλλες βιταμίνες είναι ότι φυσικά βοηθά τους ανθρώπους να φτάσουν γρήγορα στον ύπνο τη νύχτα. Αυτό είναι τεράστια σημασία επειδή η αϋπνία είναι η κύρια αιτία της κατάθλιψης. Και, η κατάθλιψη είναι η κύρια αιτία της αϋπνίας. Απλά να κοιμηθείς μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Η νιασίνη μειώνει επίσης τη χοληστερόλη. Η νιασίνη αυξάνει την καλή χοληστερόλη και μειώνει τη σχέση καλής / κακής χοληστερόλης. Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό επειδή υπάρχει μια φυσική σχέση μεταξύ της χοληστερόλης και της κατάθλιψης. Η νιασίνη, ωστόσο, βοηθά στην επίλυση της κατάθλιψης με μερικούς τρόπους.

Ποια μορφή νιασίνης πρέπει να πάρετε;

Υπάρχουν δύο κύριες μορφές νιασίνης που μπορείτε να καταναλώσετε: νιασίνη και νιασιναμίδη. Συνιστάται από τις περισσότερες αρχές να παίρνετε τη νιασίνη, τη μορφή έκπλυσης. Ποια είναι η διαφορά;

  • Νιασίνη – είναι η μορφή έκπλυσης της νιασίνης. Μετά από αυτή τη λήψη θα πάρετε μια έξαψη καύση αίσθηση στο δέρμα σας που μοιάζει λίγο σαν ηλιακό έγκαυμα. Κάποιοι δεν τους αρέσει αυτό. Αυτή είναι η μορφή που προτείνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.
  • Νιασιναμίδη – αυτή δεν σας κάνει να ξεπλύνετε. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτή η μορφή νιασίνης είναι αυτή που είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα νιασίνης που λαμβάνετε;

Οι άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα για διάφορους λόγους και σε διάφορες παραδοσιακές μορφές – υγρό, σκόνη ή μορφή. Όποια και αν είναι ο λόγος για τη λήψη του συμπληρώματος και σε οποιαδήποτε από τις αναφερόμενες μορφές, πρέπει να περάσει από ολόκληρη τη γαστρεντερική οδό πριν απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να παραδοθούν τα δραστικά συστατικά του συμπληρώματος στα κύτταρα του αίματός σας, αλλά μέσω του πεπτικού συστήματος. Το Niacin Max είναι το καλύτερο συμπλήρωμα νιασίνης που λαμβάνεται επειδή παρέχει καθαρή νιασίνη κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την πρόσληψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συμπλήρωμα παρακάμπτει εντελώς το πεπτικό σύστημα. Το Niacin Max έρχεται με τη μορφή μιας λεπτής λωρίδας που λιώνει γρήγορα όταν τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα. Έτσι, η περιεκτικότητά του σε νιασίνη μεταδίδεται μέσω του ιστού του βλεννογόνου, ο οποίος επιτρέπει την γρήγορη απορρόφηση του στην κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια αρχίζει να λειτουργεί σχεδόν αμέσως. Επειδή δεν περνάει από το πεπτικό σύστημα, το συμπλήρωμα δεν προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα με τα χάπια και τις σκόνες, αν δεν έχετε καταλάβει τίποτα ακόμα πριν από την κατάποση. Το ενεργό συστατικό του Niacin Max είναι η βιταμίνη B3 και το δευτερογενές συστατικό ονομάζεται νικοτινικό οξύ ή νιασιναμίδη. Το Niacin Max περιέχει λιγότερη νιασίνη από άλλα συμπληρώματα, αλλά είναι 45 φορές πιο αποτελεσματικό από ένα χάπι των 100 mg. Αν έχετε προβλήματα με τη νιασίνη και την κατάθλιψη, το Niacin Max είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε! Για περισσότερες λεπτομέρειες, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>