Η σχέση μεταξύ κολλαγόνου και αντιγήρανσης

Είναι πολύ εύκολο να βρείτε μια σύνδεση μεταξύ κολλαγόνου και αντι γήρανσης επειδή το εβδομήντα τοις εκατό του δέρματός μας είναι κατασκευασμένο από κολλαγόνο. Μέσα στο δέρμα, το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό του δέρματος: το στρώμα που δίνει την ελαστικότητα και την ευελιξία του δέρματός μας. Αρχίζοντας από την ηλικία των 21 ετών, η παραγωγή νέου κολλαγόνου από το σώμα αρχίζει να μειώνεται και το υπάρχον κολλαγόνο αρχίζει να καταρρέει. Μέχρι να είμαστε περίπου 60 ετών, έχουμε το μισό κολλαγόνο όπως κάναμε σε ηλικία είκοσι ενός. Επιπλέον, τα ποσοστά σύνθεσης κολλαγόνου – η ικανότητα του οργανισμού μας να δημιουργεί νέο κολλαγόνο – έχουν μειωθεί κατά 75%. Η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας προωθεί αυτή την εξάντληση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, ξηρότητα και χαλαρή επιδερμίδα. Το κολλαγόνο και η αντιγήρανση δεν μπορούν να διαχωριστούν. Εάν θέλετε να φαίνετε πάντα νέος, το σώμα σας πρέπει να έχει υψηλά επίπεδα κολλαγόνου. Χωρίς επαρκή επίπεδα κολλαγόνου, τότε θα γεράσετε γρηγορότερα.

Βοηθώντας το σώμα σας να διατηρεί και να κατασκευάζει κολλαγόνο

Το σώμα παράγει κολλαγόνο φυσικά και είναι σε αφθονία όταν είναι νέος, αλλά δυστυχώς η παραγωγή αρχίζει να μειώνεται σε ηλικία περίπου 25 ετών και συνεχίζεται. Μειώνεται ακόμα περισσότερο στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Το κολλαγόνο μειώνεται επίσης με άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα, η ζάχαρη και οι υπεριώδεις ακτίνες. Αυτή η μείωση οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η μείωση του κολλαγόνου στο σώμα. Αλλά μην πανικοβληθείτε, δεν είστε καταδικασμένοι! Ενώ δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε τελείως τη γήρανση, υπάρχουν τρόποι να το καθυστερήσετε. Μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να διατηρήσει και να χτίσει κολλαγόνο καταναλώνοντας επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης έτσι ώστε το σώμα σας να έχει τα αμινοξέα που χρειάζεται για την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταναλώνετε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνες Ε, C και βήτα-καροτίνη). Οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Τρόφιμα όπως τα βακκίνια, τα σκούρα πράσινα φύλλα, το μάνγκο, το αβοκάντο, τα αυγά, είναι μερικοί από τους μεγάλους ενισχυτές κολλαγόνου.

Συμπληρωματικό κολλαγόνο και αντιγηραντικό

Αν δεν μπορείτε πάντα να τρώτε τρόφιμα που παράγουν κολλαγόνο, το συμπλήρωμα κατά της γήρανσης που περιέχει κολλαγόνο είναι μια συνιστώμενη βοήθεια. Οι έρευνες δείχνουν ότι η από του στόματος συμπλήρωση κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη και την ενυδάτωση του δέρματος, καθώς και να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των βαθιών ρυτίδων. Επιπλέον, το συμπλήρωμα κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την επαγόμενη από την υπεριώδη βλάβη του δέρματος. Εδώ είναι ο κατάλογος μερικά πιθανά οφέλη από συμπλήρωμα κολλαγόνου:

  • Ενθαρρύνει το σώμα σας να σχηματίσει νέο κολλαγόνο.
  • Υποστηρίζει την συνολική υγεία του δέρματος.
  • Καταπολεμά τις επιπτώσεις της γήρανσης.
  • Μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων.
  • Αυξάνει την ενυδάτωση και την ομαλότητα του δέρματος.
  • Υποστηρίζει την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Επιταχύνει την επούλωση πληγών.

Πώς λειτουργεί το συμπλήρωμα κολλαγόνου;

Το σώμα σας είναι γεμάτο με κελιά που έχουν συγκεκριμένες εργασίες για να κρατήσουν τους κινητήρες σας σε λειτουργία. Οι ινοβλάστες έχουν μια σημαντική δουλειά: παράγουν κολλαγόνο. Για να γίνει η μαγεία, οι ινοβλάστες χρειάζονται πρόσβαση σε αμινοξέα – συγκεκριμένα γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη. Το συμπλήρωμα κολλαγόνου παρέχει στους ινοβλάστες σας αμινοξέα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό, τι κάνουν καλύτερα. Το υδρολυμένο κολλαγόνο, γνωστό και ως “πεπτίδια κολλαγόνου”, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την παροχή αυτών των αμινοξέων. Η διαδικασία υδρόλυσης διασπά το κολλαγόνο σε μια ομαλή, ελαφριά σκόνη. Το τελικό προϊόν έχει χαμηλό μοριακό βάρος, έτσι το σύστημά σας έχει έναν ευκολότερο χρόνο πέψης, απορρόφησης και διανομής των αμινοξέων σε ολόκληρο το σώμα σας. Αυτό καθιστά τα αμινοξέα πιο βιοδιαθέσιμα – έναν φανταστικό τρόπο να λέτε “πραγματικά ικανό να χρησιμοποιηθεί από το σώμα σας”.

Κολλαγόνο και αντιγήρανση: το συμπέρασμα

Η γήρανση, η ελαστικότητα του δέρματός σας, η λάμψη που ακτινοβολεί από το πρόσωπό σας, το πάχος των μαλλιών σας και η αντοχή των νυχιών σας εξαρτώνται από το κολλαγόνο. Αν θέλετε να φαίνεστε νεότεροι, πιο υγιείς ή πιο λαμπεροί, να έχετε περισσότερες τροφές που παράγουν κολλαγόνο στη διατροφή σας είναι απαραίτητη. Και το συμπλήρωμα κολλαγόνου θα είναι μια μεγάλη προσθήκη. Ακόμη και αν καταναλώνετε ήδη υγιεινά τρόφιμα που παράγουν κολλαγόνο τακτικά, η λήψη συμπληρώματος κολλαγόνου εξακολουθεί να είναι μια καλή ιδέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου μπορεί να στηρίξει τη συνολική υγεία του δέρματος και να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της γήρανσης. Μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων, να αυξήσει την ενυδάτωση και την ομαλότητα του δέρματος και να υποστηρίξει την ελαστικότητα του δέρματος. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κολλαγόνο και την αντιγήρανση, καθώς και για να βρείτε το καλύτερο συμπλήρωμα κολλαγόνου, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>