Η συσχέτιση του χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων και της εγκυμοσύνης

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων και η εγκυμοσύνη δεν συσχετίζονται πάντα. Αν έχετε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, αυτό δεν εμποδίζει απαραιτήτως την εγκυμοσύνη. Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων είναι πράγματι μια πολύ κοινή αιτία υπογονιμότητας σε ζευγάρια. Ωστόσο, παρατηρήσαμε ότι τα ζευγάρια συνειδητοποιούν φυσικά με αριθμό σπερματοζωαρίων τόσο χαμηλό όσο 2 – 5 εκατομμύρια ανά ml και η έρευνα έχει δείξει ότι ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι μικρότερος από 2 εκατομμύρια ανά ml, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα φυσικής σύλληψης. Και στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε το χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

Χαμηλός αριθμός σπέρματος

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων σημαίνει ότι το υγρό (σπέρμα) που εκσπερματίζετε κατά τη διάρκεια ενός οργασμού περιέχει λιγότερα σπερματοζωάρια από το κανονικό. Ένας χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων ονομάζεται επίσης ολιγοσπερμία. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων σας θεωρείται χαμηλότερος από τον κανονικό εάν έχετε λιγότερα από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος. Η ύπαρξη χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων μειώνει τις πιθανότητες ένα από το σπέρμα σας να γονιμοποιήσει το ωάριο του συνεργάτη σας, με αποτέλεσμα την εγκυμοσύνη. Παρ ‘όλα αυτά, πολλοί άνδρες που έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων εξακολουθούν να μπορούν να παίζουν παιδί. Όπως έχουμε πει πριν, ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων και η έγκυος δεν συσχετίζονται πάντα.

Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων και έγκυες πιθανότητες

Για τους άνδρες, η γονιμότητα είναι το παιχνίδι ενός αριθμού. Το πιο υγιές σπέρμα που στέλνετε, τόσο καλύτερες πιθανότητες είναι ότι κάποιος από αυτούς θα βρει το αυγό. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να συσχετιστεί επακριβώς ο αριθμός των σπερματοζωαρίων με τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Ένας άνδρας που έχει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων με υγιές σπέρμα μπορεί να έχει καλύτερη μηνιαία πιθανότητα σύλληψης από έναν άνθρωπο που έχει υψηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, αλλά το σπέρμα είναι ανθυγιεινό. Αρκετές μελέτες μεγάλης κλίμακας έχουν αναλύσει τη σχέση μεταξύ της ποιότητας του σπέρματος και του χρόνου που χρειάστηκε ένα ζευγάρι για να μείνει έγκυος. Εδώ είναι τα κύρια σημεία:

  • Περισσότερο ή καλύτερα.

Γενικά, οι άνδρες με πιο υγιή κύτταρα σπερματοζωαρίων αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα. Η βελτίωση της καταμέτρησης, της κινητικότητας και της μορφολογίας φαίνεται να βελτιώνει τα ποσοστά σύλληψης.

  • Δεν χρειάζεστε σούπερ σπέρμα.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων έχει ένα ευρύ φάσμα, οπουδήποτε από 0 έως πάνω από 300 εκατομμύρια κύτταρα ανά χιλιόμετρο. Ενώ τα περισσότερα είναι καλύτερα, δεν χρειάζεται να είσαι στο κορυφαίο 5% για να γίνεις μπαμπάς. Οι πιθανότητες σύλληψης σε επίπεδο σπερματοζωαρίων υπολογίζονται σε 50 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο και άνω. Ένας μέσος άνθρωπος, με έναν μέσο αριθμό σπερματοζωαρίων είναι εξίσου καλός με ένα μάγκα με σπερματοζωάριο.

  • Πόσο χαμηλά μπορείτε να πάτε?

Πολλοί άντρες με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων μπορούν φυσιολογικά να συλλάβουν ένα παιδί, αυτό θα διαρκέσει περισσότερο. Μελέτες διαπιστώνουν ότι το σπέρμα μετράει κάτω από 15-20 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο συσχετίζεται με σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες σύλληψης. Για τους άνδρες με αριθμό σπέρματος κάτω από 10 εκατομμύρια ανά χιλιόγραμμο πιθανότητες για φυσική σύλληψη, παίρνουν δυσάρεστες και συχνά συνιστάται να χρησιμοποιείτε κάποιο είδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Πώς να αυξήσετε το χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και να μείνετε έγκυος

Η βελτίωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και η προώθηση της συνολικής υγείας των ανδρών γονιμότητας είναι κάτι που μπορούν να επιτύχουν όλοι οι άνδρες μέσω απλών αλλαγών στη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε το χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και να μείνετε έγκυος:

  • Αν προσπαθείτε να συλλάβετε, θα πρέπει να αποφύγετε την παράνομη χρήση ναρκωτικών, να σταματήσετε το κάπνισμα και να μετριάσετε ή να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο τεμαχισμού των ανθυγιεινών επεξεργασμένων τροφίμων και τη μετάβαση σε μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες πλούσια σε λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως,
  • Η τακτική άσκηση είναι ένα μεγάλο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής και θα μειώσει τις ορμόνες του στρες που μπορεί να βλάψουν το σπέρμα. Η διαμόρφωση είναι καλή ιδέα για τη γονιμότητα γενικά τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Επίσης, εξετάστε την άσκηση που μειώνει το στρες όπως γιόγκα, tai chi ή πρακτική διαλογισμού.
  • Έχει προταθεί ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι υψηλότερος κατά τις πρωινές ώρες. Αυτό θα σήμαινε την ύπαρξη δημιουργικού σεξ από το πρωί μέχρι τις απογευματινές ώρες.
  • Η θερμότητα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των σπερματοζωαρίων. Αποφύγετε τις θερμές μπανιέρες και ακόμη και τα σφιχτά εσώρουχα! Μεταβείτε στα σορτς του jockey και εξασφαλίστε ένα δροσερό κλίμα για τους κολυμβητές.
  • Εξετάστε συμπληρώματα όπως το Semenax. Όταν πρόκειται για την υγεία των σπερματοζωαρίων, τα μεταλλικά στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, τα αμινοξέα όπως η L-αργινίνη και τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε είναι πολύ κρίσιμα για την υγεία των σπερματοζωαρίων. Κλινικές μελέτες αποκάλυψαν ότι το Semenax αύξησε τόσο την κινητικότητα του σπέρματος όσο και την καταμέτρηση.

Έτσι εάν έχετε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και παλεύετε να μείνετε έγκυος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι παράγοντες του τρόπου ζωής έχουν σημασία και είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε τα συμπληρώματα ανδρικής βελτίωσης όπως το Semenax. Και αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος, κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>