Η συνιστώμενη δόση κουρκούμης

Για να αποκομίσετε οφέλη από την κουρκούμη για την υγεία, οι συστάσεις δοσολογίας κουρκουμά ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης της υγείας σας και των γενικών στόχων υγείας. Μπορεί να γνωρίζετε το κουρκούμη κυρίως ως μπαχαρικό, αλλά χρησιμοποιείται επίσης στην ιατρική της Αγιουρβέδα, μια ολιστική προσέγγιση της υγείας που ξεκίνησε στην Ινδία πριν από 3.000 χρόνια. Τα κουρκούμη συμπληρώματα είναι τώρα ευρέως διαθέσιμα για ιατρική χρήση, αλλά η εύρεση της σωστής δόσης κουρκούμη που μπορεί να ληφθεί μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Εδώ είναι μια ματιά στις χρήσεις και τα οφέλη της κουρκούμης και την αποτελεσματική δοσολογία.

Καλύτερες χρήσεις για το κουρκούμη

Οι προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι η κατάποση του εκχυλίσματος κουρκούμης μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση ή ακόμα και στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα αυξανόμενα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το κουρκούμη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο του Alzheimer. Το κύριο συστατικό της κουρκούμης, κουρκουμίνης, φαίνεται να εμποδίζει την εξέλιξη της νόσου του Alzheimer. Μελέτες ινδικών πληθυσμών, των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε κουρκούμη, δείχνουν ότι τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer είναι πολύ χαμηλά σε αυτές τις ομάδες. Η κουρκουμίνη που βρίσκεται στο κουρκούμη μπορεί επίσης να εμποδίσει την οξείδωση της χοληστερόλης, να μειώσει την πρόοδο της αθηροσκλήρωσης και να προστατεύσει από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Επί τόπου, το κουρκούμη χρησιμοποιείται για μια ποικιλία διαταραχών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων δακτυλιοειδών, τσιμπήματα βδέλλων, φλεγμονή του δέρματος και μώλωπες. Χρησιμοποιείται επίσης ως αναλγητικό.

Συνιστώμενη δόση κουρκούμης ανά ημέρα

Το κουρκούμη διατίθεται σε σκόνη ως μαγειρικό μπαχαρικό και σε δισκία και κάψουλες ως συμπληρώματα διατροφής. Θα πρέπει να επισημαίνεται ως τυποποιημένο εκχύλισμα κουρκουμά ή την ένωση, κουρκουμίνη. Το δραστικό συστατικό στο κουρκούμη είναι η κουρκουμίνη (εκεί βρίσκονται οι υπερδυνάμεις της). Έτσι, όταν ελέγχετε την ετικέτα της κουρκούμης, είναι σημαντικό να σημειώσετε πόσο κουρκουμίνη είναι στην πραγματικότητα σε αυτήν. Όταν χρησιμοποιείτε το μπαχαρικό μόνο του, ο κοινός κανόνας είναι ότι υπάρχουν 200 χιλιοστόγραμμα κουρκουμίνης σε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη (αν και ποικίλει λίγο ανάλογα με την πηγή και την προέλευση). Λαμβάνοντας ένα χάπι ή μια κάψουλα μπορεί να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι παίρνετε αρκετή δόση κουρκούμης. Περίπου 500 χιλιοστόγραμμα κουρκουμινοειδών ημερησίως είναι μια καλή δόση ευεξίας για την απομάκρυνση της φλεγμονής και την προαγωγή της υγείας του εντέρου – αλλά εάν αντιμετωπίζετε χρόνιο πόνο, ίσως θελήσετε να τετραπλασιάσετε αυτό.

Δοσολογία κουρκουμά για συγκεκριμένες συνθήκες

Ποια είναι η καλύτερη δόση κουρκούμης; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να εξαρτηθεί από τον συγκεκριμένο λόγο που παίρνετε μια κουρκούμη. Αυτές είναι μερικές ημερήσιες δόσεις κουρκούμης που έχουν χρησιμοποιηθεί για ενήλικες:

  • Δοσολογία κουρκούμης για κατάθλιψη: 500 χιλιοστόγραμμα κουρκουμίνης που λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα.
  • Δοσολογία κουρκούμης για υψηλή χοληστερόλη: 1,4 γραμμάρια εκχυλίσματος κουρκουμά σε δύο δόσεις ημερησίως για 3 μήνες.
  • Δοσολογία κουρκούμης για ηπατική νόσο που δεν προκαλείται από αλκοόλ: 500 mg ενός προϊόντος που περιέχει 70 χιλιοστόγραμμα κουρκουμίνης ημερησίως για 8 εβδομάδες.
  • Δοσολογία κουρκούμη για την αρθρίτιδα: Μια δοσολογία κουρκούμη από 400 έως 600 χιλιοστογραμμάρια τρεις φορές την ημέρα ή 0,5 γραμμάρια έως 1 γραμμάριο ριζοπολυμένης σκόνης μέχρι 3 γραμμάρια ημερησίως για την οστεοαρθρίτιδα και 500 χιλιοστογραμμάρια δύο φορές ημερησίως είναι συνιστώμενη δόση κουρκούμης για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα .
  • Δοσολογία κουρκούμης για κνησμό: 1.500 χιλιοστόγραμμα κουρκούμης σε τρεις διαιρεμένες δόσεις ημερησίως για 8 εβδομάδες. Επίσης, ένα συγκεκριμένο προϊόν που περιέχει εκχύλισμα κουρκούμης συν μαύρο πιπέρι ή μακρύ πιπέρι καθημερινά για 4 εβδομάδες.
  • Δοσολογία κουρκουμίνης για προεμμηνορροϊκό σύνδρομο: 100 χιλιοστογραμμάρια κουρκουμίνης, χημικό σε κουρκουμά, δύο φορές ημερησίως ξεκινώντας 7 ημέρες πριν από την εμμηνορρυσιακή περίοδο, συνεχίζοντας κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και για 3 ημέρες μετά το πέρας της εμμήνου ρύσεως για 3 εμμηνορρυσιακούς κύκλους σειρά.

Το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει κουρκούμη

Αυτές τις μέρες, το κουρκούμη θεωρείται μία από τις κορυφαίες σούπερ τροφές και μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από την απλή βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων. Το κουρκούμη είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ινδία για την ιατρική του δύναμη. Περιέχει επίσης ενώσεις που ονομάζονται κουρκουμινοειδή. Το κύριο δραστικό συστατικό στο κουρκούμη, curcumin περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε κουρκουμίνη στο κουρκούμη συνήθως δεν είναι πολύ υψηλή, αλλά ευτυχώς υπάρχει το TurmericPlus – ένα πλήρες φυσικό συμπλήρωμα που έρχεται με υψηλή περιεκτικότητα σε κουρκουμίνη, ακόμη και σε ενενήντα πέντε τοις εκατό! Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις πλήρεις επιδράσεις της κουρκουμίνης, θα πρέπει να πάρετε ένα κουρκούμη συμπλήρωμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κουρκουμίνη, και αυτό ακριβώς προσφέρει το TurmericPlus. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε άλλα σημαντικά οφέλη που προσφέρει το TurmericPlus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>