Η συνιστώμενη δόση βιταμίνης Β3

Η βιταμίνη B3, επίσης γνωστή ως νιασίνη, είναι μια σημαντική θρεπτική ουσία. Αυτό το άρθρο εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συνιστώμενη δοσολογία βιταμίνης Β3. Ως συμπλήρωμα, η βιταμίνη B3 παίζει ρόλο στη μετατροπή της τροφής που καταναλώνουμε στην ενέργεια. Βοηθάει το σώμα να χρησιμοποιεί πρωτεΐνες και λίπη και διατηρεί το δέρμα, τα μαλλιά και το νευρικό σύστημα υγιές. Άλλα πιθανά οφέλη της βιταμίνης Β3 προέρχονται από την πιθανή μείωση της χοληστερόλης, τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες εάν λάβετε μεγάλες δόσεις. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε την καλύτερη δόση βιταμίνης Β3.

Πιθανές παρενέργειες

Ως συμπλήρωμα, η βιταμίνη B3 είναι γενικά ασφαλής για κατανάλωση. Μικρές παρενέργειες της λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης Β3 είναι διάρροια, ζάλη, φαγούρα, μετεωρισμός, καούρα, και ήπιοι πονοκέφαλοι. Η λήψη υψηλής δόσης βιταμίνης Β3 (περισσότερο από 3 γραμμάρια ημερησίως) δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να έχει αρνητικό ή και τοξικό αποτέλεσμα στο ήπαρ. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε τη βιταμίνη B3 αν:

 • Είναι έγκυος ή θηλάζετε.
 • Έχετε διαβήτη.
 • Έχετε ηπατική νόσο.
 • Έχετε ασθένεια της χοληδόχου κύστης.
 • Να έχετε ουρική αρθρίτιδα.

Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν πάρετε συμπληρώματα βιταμίνης Β3 προτού υποβληθείτε σε χειρουργικές επεμβάσεις ή να πάρετε οποιοδήποτε αντιπηκτικό φάρμακο, επειδή η βιταμίνη B3 μειώνει την πήξη του αίματός σας.

Η σωστή δοσολογία της βιταμίνης B3 να πάρει

Ο καθένας χρειάζεται μια συγκεκριμένη ποσότητα βιταμίνης Β3 – από τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα – για να λειτουργεί σωστά το σώμα. Το ποσό αυτό ονομάζεται πρόσληψη διαιτητικής αναφοράς. Η συνιστώμενη δοσολογία βιταμίνης B3 ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία και άλλους παράγοντες:

 • Παιδιά: μεταξύ 2-16 χιλιοστογραμμάρια ημερησίως, ανάλογα με την ηλικία.
 • Άνδρες: 16 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.
 • Γυναίκες: 14 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.
 • Γυναίκες (έγκυες): 18 χιλιοστογραμμάρια ημερησίως.
 • Γυναίκες (θηλασμός): 17 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.
 • Μέγιστη ημερήσια πρόσληψη για ενήλικες όλων των ηλικιών: 35 χιλιοστογραμμάρια ημερησίως.

Μπορείτε να πάρετε βιταμίνη B3 περισσότερο από 35 mg την ημέρα;

Εάν λαμβάνετε συμβατικά συμπληρώματα βιταμίνης Β3 όπως χάπια και σκόνες, η μέγιστη συνιστώμενη δοσολογία για ενήλικες είναι μόνο 35 mg την ημέρα. Όταν παίρνετε υψηλότερη δόση βιταμίνης Β3, θα υπάρξει αρνητική ή τοξική επίδραση στο ήπαρ. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες από τους καταναλωτές που έχουν πάρει το Niacin Max – ένα σύγχρονο συμπλήρωμα που περιέχει 75 mg νιασίνης ανά μερίδα. Niacin Max έρχεται σε ένα λεπτό, ορθογώνιο κουτί με ατομικά τυλιγμένες λωρίδες και τώρα έρχεται και με τη μορφή ψεκασμού. Γίνεται ένα δημοφιλές προϊόν μεταξύ των bodybuilders, των αθλητών και των λάτρεις της γυμναστικής που θέλουν μια γλυπτική, μυϊκή σωματική διάπλαση και βελτιώνουν τη σωματική απόδοση και την αντοχή. Όταν βάζετε μια λεπτή λωρίδα Niacin Max μέσα στο στόμα σας, διαλύεται γρήγορα στον ιστό του βλεννογόνου και απελευθερώνει την καθαρή νιασίνη (βιταμίνη B3) κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματός σας χωρίς να περάσει από το στομάχι σας, έτσι δεν προκαλεί παρενέργειες. Αυτή η νιασίνη είναι βιο-δομημένη με λιποσώματα, προστατεύεται μέχρι να φτάσει στα κύτταρα σας. Αυτό το εξαιρετικά στοχευμένο, θωρακισμένο σύστημα απελευθέρωσης δίνει στο Niacin Max υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα από οποιαδήποτε άλλα συμπληρώματα. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε σχεδόν όλο αυτό, όχι μόνο μερικά από αυτά. Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε το Niacin Max, μη διστάσετε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>