Η συνιστώμενη δοσολογία goji berry

Το κύριο θέμα αυτής της δημοσίευσης είναι η δόση goji berry. Τα μούρα Goji περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που έχουν συστήσει ημερήσιες δόσεις, επίσης γνωστές ως ημερήσιες τιμές. Το Goji είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται στην περιοχή της Μεσογείου και σε μέρη της Ασίας. Τα μούρα χρησιμοποιούνται για να κάνουν φάρμακα. Το μούρο Goji χρησιμοποιείται για πολλές καταστάσεις, όπως διαβήτη, απώλεια βάρους, βελτίωση της ποιότητας ζωής και ως τονωτικό. Στα τρόφιμα, τα μούρα τρώγονται ωμά ή χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Η κατάλληλη δοσολογία goji berry εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και αρκετές άλλες συνθήκες. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

Τα θρεπτικά συστατικά στο μούρο goji

Έχουμε παράσχει στοιχεία διατροφής για τα μούρα goji. Αυτές οι πληροφορίες ισχύουν για τα αποξηραμένα μούρα goji χωρίς άλλα συστατικά. Το μέγεθος των σερβιρίσματος είναι 5 κουταλιές της σούπας.

  • Θερμίδες.

Μια μερίδα μούρων goji έχει 112 συνολικές θερμίδες, που είναι ίσες με περίπου 5,5 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για τις θερμίδες. Αυτή η ημερήσια τιμή ισχύει για μια καθημερινή δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι υδατάνθρακες παρέχουν 94 θερμίδες, το λίπος αντιστοιχεί σε 14 θερμίδες και η πρωτεΐνη αποτελεί τις υπόλοιπες 4 θερμίδες.

  • Υδατάνθρακες.

Τα μούρα Goji περιέχουν 24g υδατανθράκων ανά μερίδα, συμπεριλαμβανομένων 21g ζάχαρης και 3g διαιτητικών ινών. Αυτό παρέχει 8 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για τους υδατάνθρακες και 12 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για διαιτητικές ίνες.

  • Πρωτεΐνη και λίπος.

Μια μερίδα μούρων goji περιέχει 1g πρωτεΐνης ανά μερίδα ή 2% της ημερήσιας αξίας πρωτεΐνης. Τα μούρα Goji έχουν επίσης 1,6 γραμμάρια λίπους, τα οποία παρέχουν το 3 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για το λίπος. Αυτή η περιεκτικότητα λίπους αποτελείται εξ ολοκλήρου από ακόρεστα λιπαρά, καθώς τα μούρα Goji δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, trans-λιπαρά ή χοληστερόλη.

  • Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Τα μούρα Goji περιέχουν 12mg σιδήρου ανά μερίδα, το οποίο είναι 67% της ημερήσιας τιμής του σιδήρου. Περιέχει επίσης 20mg βιταμίνης C ή 33% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α σε μια μερίδα των μούρων goji είναι 170 διεθνείς μονάδες, που είναι 5,7% της ημερήσιας τιμής για τη βιταμίνη Α. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο σε μια δόση μούρων goji είναι 8mg ή 0,8% της ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου.

Η ιδανική δόση goji μούρο

Η ημερήσια δόση goji berry εξαρτάται από την ηλικία και την υγεία του κάθε ατόμου. Ένα μέγεθος μερίδας ξηρών καρπών goji (5 κουταλιές της σούπας) μας δίνει 5,5% ημερήσια τιμή θερμίδων. Η ημερήσια τιμή αναφέρεται στην ημερήσια τιμή για μια τυπική διατροφή των 2000 θερμίδων. Αυτό θα διαφέρει για κάθε άτομο. Από αυτό παίρνουμε 94 θερμίδες με υδατάνθρακες, 14 θερμίδες λίπους και το υπόλοιπο με πρωτεΐνες. Για ένα άτομο που δεν έχει καμία συγκεκριμένη ασθένεια, η ποσότητα των μούρων goji που λαμβάνονται εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος που καταναλώνεται. Ως εκ τούτου, για τους υγιείς ανθρώπους οι ακόλουθες θα μπορούσαν να είναι η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία goji berry:

  • Εάν ζουν σε περιοχές καλλιέργειας μούρων goji, η ημερήσια δοσολογία goji berry είναι 150g φρέσκων μούρων.
  • Τα αποξηραμένα μούρα goji είναι ευρύτερα διαθέσιμα σε άλλες περιοχές. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 10-30g αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο ανώτατο όριο. Μια χούφτα αποξηραμένα μούρα goji την ημέρα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα υγείας.
  • 30 ml χυμός goji υψηλής ποιότητας που λαμβάνεται δύο φορές κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά.
  • Στην κινεζική ιατρική χρησιμοποιούνται 5-15g αποξηραμένα μούρα για να παρασκευάσουν τσάι goji. Αυτό μπορεί να πιει μια φορά και κάνει περίπου ½ φλιτζάνι.
  • 2500mg κάψουλες goji μπορούν να ληφθούν αλλά μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση ειδικά εάν το άτομο είναι έγκυος ή θηλάζει.

Εάν τα προϊόντα goji berry λαμβάνουν για συγκεκριμένες ασθένειες, τότε η δοσολογία εξαρτάται από την ασθένεια. Και είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε αυτή την περίπτωση.

Περίληψη

Goji μούρο είναι γενικά ασφαλές να λάβει μετριοπάθεια. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν περιλαμβάνουν ναυτία και έμετο. Μπορεί να αλληλεπιδράσει με μερικά φάρμακα όπως η βαρφαρίνη, η οποία είναι λεπτότερο αίμα. Μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα της αρτηριακής πίεσης και τα διαβητικά φάρμακα, οπότε είναι καλύτερο να ρωτήσετε πρώτα έναν γιατρό πριν τα πάρετε. Δεν υπάρχει καμία τυπική δοσολογία goji berry, αλλά σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, μπορούν να χρησιμοποιηθούν 150g ημερησίως φρέσκων φρούτων. Για τα αποξηραμένα φρούτα 10-30g ημερησίως συνιστάται. Εάν τα μούρα goji σας είναι σε μορφή κάψουλας, μπορείτε να πάρετε 2500mg την ημέρα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία goji berry μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>