Η σημασία του κολλαγόνου για την αντιγήρανση

Δεν μπορείτε να δείτε το κολλαγόνο, αλλά είναι η ουσία της υγιούς επιδερμίδας – και η επιστημονική έρευνα επιβεβαίωσε τη μεγάλη σημασία του κολλαγόνου για την αντιγήρανση. Παράγουμε κολλαγόνο στο σώμα μας. Στην πραγματικότητα, το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη δομική πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα και το κύριο συστατικό του συνδετικού ιστού. Βρίσκεται στα οστά, τους τένοντες, τους συνδέσμους, τα μαλλιά, το δέρμα, τα όργανα, τους μύες και τα αιμοφόρα αγγεία. Στην πραγματικότητα, είναι η πιο άφθονη δομική πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα και το κύριο συστατικό του συνδετικού ιστού. Βρίσκεται στα οστά, τους τένοντες, τους συνδέσμους, τα μαλλιά, το δέρμα, τα όργανα, τους μύες και τα αιμοφόρα αγγεία. Τα σώματά μας κατασκευάζουν κολλαγόνο από αμινοξέα, τα οποία καταναλώνουμε σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, αλλά δυστυχώς παράγουμε λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε, πράγμα που οδηγεί σε ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και εξασθενημένες αρθρώσεις. Ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής επηρεάζουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης περίσσειας ζάχαρης και αλκοόλ, έκθεσης στον ήλιο και του καπνίσματος.

Πώς να βοηθήσετε το σώμα σας να διατηρήσει το κολλαγόνο για την αντιγήρανση

Μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να διατηρήσει και να χτίσει κολλαγόνο καταναλώνοντας επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, έτσι ώστε το σώμα σας να έχει τα αμινοξέα που χρειάζεται για να παράγει κολλαγόνο για την αντιγήρανση. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταναλώνετε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνες Ε, C και β-καροτένιο) βιταμίνες Β και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Τα τρόφιμα όπως τα βακκίνια, τα σκοτεινά πράσινα φύλλα, το μάνγκο, τα αυγά, είναι επίσης εξαιρετικοί ενισχυτές κολλαγόνου. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τη μετατροπή του τρέχοντος πετρελαίου σας σε λάδι αβοκάντο. Μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε ότι το έλαιο αβοκάντο “αύξησε σημαντικά το κολλαγόνο τύπου II”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κολλαγόνο για την αντιγήρανση

Οι έρευνες δείχνουν ότι το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη και την ενυδάτωση του δέρματος, καθώς και να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των βαθιών ρυτίδων. Επιπλέον, το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την επαγόμενη από υπεριώδη βλάβη του δέρματος. Ενώ το κολλαγόνο χρησιμοποιείται σε πολλές κρέμες και λοσιόν δέρματος, δυστυχώς δεν απορροφάται από το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά. Το τοπικό κολλαγόνο περιέχει συνήθως μόρια πρωτεΐνης κολλαγόνου πλήρους μήκους, τα οποία είναι πολύ μεγάλα για να διεισδύσουν στο δέρμα. Τα πεπτίδια από του στόματος κολλαγόνο είναι τμήματα πρωτεΐνης βραχύτερης αλυσίδας τα οποία απορροφώνται πιο εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος και χρησιμοποιούνται από το δέρμα. Προκειμένου να αποκομιστούν τα πλήρη πλεονεκτήματα του κολλαγόνου για την αντιγήρανση, πρέπει να ληφθεί και να καταναλωθεί σε πεπτιδική μορφή για να προωθήσει τη σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου στο δέρμα. Η έρευνα υποστηρίζει την άμεση σχέση μεταξύ πρόσληψης πεπτιδικού κολλαγόνου από το στόμα και περιεκτικότητας σε κολλαγόνο δέρματος. Σε μια μελέτη που μετρά την επίδραση της πρόσληψης υδρολυμάτων κολλαγόνου στην έκφραση του κολλαγόνου στο δέρμα, η από του στόματος χορήγηση πεπτιδίων κολλαγόνου για τέσσερις εβδομάδες αύξησε σημαντικά την ποσότητα κολλαγόνου που παράγεται από ινοβλάστες δέρματος.

Το καλύτερο προϊόν κολλαγόνου για την αντιγήρανση

Το Pure Collagen του Proto-col είναι ένα προϊόν για το οποίο μπορείτε να βασίζεστε στην καταπολέμηση της γήρανσης. Το Pure Collagen είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί μέρος ενός καθημερινού καθεστώτος φροντίδας του δέρματός σας. Χρησιμοποιεί το καλύτερο ποιοτικό κολλαγόνο ποιότητας που ονομάζεται VERISOL®. Το VERISOL® παράγεται σε μια αυστηρά ελεγχόμενη, ειδική διαδικασία για να αποκτήσει μια συγκεκριμένη σύνθεση πεπτιδίων κολλαγόνου, βελτιστοποιημένη για να υποστηρίζει την ομορφιά από μέσα. Το VERISOL® έχει δοκιμαστεί επιστημονικά με ανθρώπινους συμμετέχοντες που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε:

  • Αύξηση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.
  • Μείωση της βλάβης του δέρματος που προκαλείται από τον ήλιο, η οποία συνδέεται με τα αποτελέσματα της γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και της μειωμένης ενυδάτωσης του δέρματος.
  • Μείωση του βάθους και της έντασης των ρυτίδων.
  • Απόκρυψη της κυτταρίτιδας και των ραγάδων ενισχύοντας το στρώμα του δέρματος του δέρματος.

Το Pure Collagen με VERISOL® απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό από τις τοπικές κρέμες δέρματος κολλαγόνου που δεν απορροφώνται από το δέρμα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιστήμη πίσω από το Pure Collagen και το VERISOL® μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>