Η πιο κοινή αρθρίτιδα προκαλεί

Οι πιθανές αιτίες της αρθρίτιδας περιλαμβάνουν φθορά και φθορά λόγω ηλικίας και τρόπου ζωής, λοιμώξεις, τραυματισμούς και αυτοάνοσες καταστάσεις. “Η αρθρίτιδα” δεν είναι στην πραγματικότητα μια μόνη ασθένεια. είναι ένας άτυπος τρόπος αναφοράς στον πόνο στις αρθρώσεις ή στις ασθένειες των αρθρώσεων. Υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας και σχετικές καταστάσεις. Ενώ η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι συνήθεις τύποι αρθρίτιδας, υπάρχουν πολλοί άλλοι συνηθισμένοι και ασυνήθιστοι τύποι αρθρίτιδας. Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών, φύλων και φυλών μπορούν και έχουν αρθρίτιδα και είναι η κύρια αιτία αναπηρίας στην Αμερική. Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια ενήλικες και 300.000 παιδιά έχουν κάποιο είδος αρθρίτιδας. Είναι πιο συχνή στις γυναίκες και εμφανίζεται πιο συχνά καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Είναι μάλλον δύσκολο να πούμε ποια είναι η αιτία της αρθρίτιδας. Με κάθε έναν από τους κύριους τύπους αρθρίτιδας, υπάρχουν διαφορετικές αιτίες.

Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας περιλαμβάνουν τον πόνο και την περιορισμένη λειτουργία των αρθρώσεων. Η κοινή φλεγμονή από την αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από ακαμψία των αρθρώσεων, πρήξιμο, ερυθρότητα, πόνο και ζεστασιά.

 • Η ακαμψία της άρθρωσης μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία.
 • Η τρυφερότητα της φλεγμονώδους άρθρωσης μπορεί να εμφανιστεί με ή χωρίς πόνο.
 • Όταν εμπλέκονται μεγάλοι αρθρώσεις, όπως το γόνατο, μπορεί να υπάρξει απώλεια χόνδρου με περιορισμό της κίνησης από τη βλάβη των αρθρώσεων.
 • Όταν η αρθρίτιδα επηρεάζει τις μικρές αρθρώσεις των δακτύλων, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη των οστών και απώλεια χειρολαβής και αντοχή λαβής του χεριού που σχετίζεται με δυσκαμψία.
 • Η αρθρίτιδα των αρθρωτών αρθρώσεων μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στο περπάτημα από την κακή λειτουργία των αρθρώσεων και τον πόνο της αρθρίτιδας.

Τι προκαλεί αρθρίτιδα;

Ο χόνδρος είναι ένας σταθερός αλλά εύκαμπτος συνδετικός ιστός στις αρθρώσεις σας. Προστατεύει τις αρθρώσεις απορροφώντας την πίεση και το κλονισμό που δημιουργείται όταν μετακινείτε και ασκείτε πίεση σε αυτές. Μία μείωση στην κανονική ποσότητα αυτού του ιστού χόνδρου είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες αρθρίτιδας. Η κανονική φθορά προκαλεί οστεοαρθρίτιδα, μία από τις συνήθεις μορφές αρθρίτιδας. Μια λοίμωξη ή τραυματισμός των αρθρώσεων μπορεί να επιδεινώσει αυτήν την φυσική διάσπαση ιστού χόνδρου. Ο κίνδυνος ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας μπορεί να είναι υψηλότερος αν έχετε οικογενειακό ιστορικό της νόσου. Μια άλλη κοινή μορφή αρθρίτιδας είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα – μια αυτοάνοση διαταραχή. Εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα προσβάλλει τους ιστούς του σώματος. Αυτές οι επιθέσεις επηρεάζουν το αρθρίνι, έναν μαλακό ιστό στις αρθρώσεις σας που παράγει ένα υγρό που τρέφει τον χόνδρο και λιπαίνει τις αρθρώσεις. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια του αρθρικού υμένα που θα εισβάλει και θα καταστρέψει μια άρθρωση. Μπορεί τελικά να οδηγήσει στην καταστροφή τόσο των οστών όσο και του χόνδρου μέσα στην άρθρωση. Η ακριβής αιτία των επιθέσεων του ανοσοποιητικού συστήματος είναι άγνωστη. Αλλά οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει γενετικούς δείκτες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ρευματοειδούς αρθρίτιδας πενταπλάσια.

Η πρόληψη της αρθρίτιδας προκαλεί

Κάποιες αιτίες αρθρίτιδας μπορούν να αποφευχθούν ή να αποτραπούν. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για τη διατήρηση της λειτουργίας των αρθρώσεων, της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής. Είναι σημαντικό να μάθετε για την ασθένεια και τις επιλογές θεραπείας, κάνοντας χρόνο για σωματική δραστηριότητα και διατηρώντας ένα υγιές βάρος. Τα παρακάτω είναι μερικές στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αρθρίτιδας ::

 • Δραστηριότητα εξισορρόπησης με ανάπαυση.
 • Τακτική σωματική δραστηριότητα.
 • Διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
 • Ενίσχυση των μυών γύρω από την άρθρωση για πρόσθετη υποστήριξη.
 • Χρησιμοποιώντας βοηθητικές συσκευές.
 • Το συμπλήρωμα υγείας για τα αρθρώματα (το συνιστώμενο εμπορικό σήμα είναι το ProJoint Plus).
 • Αποφυγή υπερβολικών επαναλαμβανόμενων κινήσεων.

Αν ήδη πάσχετε από αρθρίτιδα που προκαλεί περιορισμένη κινητικότητα και επηρεάζει την ποιότητα ζωής, οι παραπάνω στρατηγικές διαχείρισης μπορεί να είναι χρήσιμες. Το συμπέρασμα, η αρθρίτιδα μπορεί γενικά να αποφευχθεί με το να παραμείνει ενεργό, διατηρώντας το ιδανικό βάρος, αποφεύγοντας τραυματισμούς και επαναλαμβανόμενες κινήσεις και ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τη χρήση του σωστού συμπληρώματος. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε σχετικά με το καλύτερο συμπλήρωμα υγείας των αρθρώσεων που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>