Η πιο αποτελεσματική θεραπεία κίρρωσης

Η θεραπεία με την κίρρωση αποσκοπεί στη διακοπή ή την καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, στην ελαχιστοποίηση της βλάβης των ηπατικών κυττάρων και στη μείωση των επιπλοκών. Η κίρρωση είναι μια ασθένεια στην οποία ο υγιής ηπατικός ιστός αντικαθίσταται με ιστό ουλής. Ο ουλώδης ιστός εμποδίζει τη ροή του αίματος μέσω του ήπατος και επιβραδύνει την ικανότητα του ήπατος να επεξεργάζεται θρεπτικά συστατικά, ορμόνες, φάρμακα και φυσικές τοξίνες. Η θεραπεία της κίρρωσης παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο, οπότε διαβάζετε παρακάτω!

Τι προκαλεί κίρρωση;

Δύο από τις πιο κοινές αιτίες κίρρωσης του ήπατος είναι η μακροχρόνια υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η ηπατίτιδα C, αλλά πολλές άλλες καταστάσεις οδηγούν επίσης σε ηπατική βλάβη και κίρρωση.

 • Χρόνιος αλκοολισμός: Ο χρόνιος αλκοολισμός είναι μια από τις κύριες αιτίες της κίρρωσης. Η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο ήπαρ, γεγονός που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση.
 • Χρόνια ιογενής ηπατίτιδα: Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι η άλλη κύρια αιτία κίρρωσης. Η ηπατίτιδα C προκαλεί πρήξιμο του ήπατος, που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση.
 • Μη αλκοολούχα στεατοηπατίτιδα: Το λίπος που συσσωρεύεται στο ήπαρ και δεν προκαλείται από τη χρήση οινοπνεύματος, ονομάζεται μη αλκοολική λιπαρή ηπατική νόσο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα. Η μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο ήπαρ και να οδηγήσει σε κίρρωση.
 • Ασθένεια των χοληφόρων οδών: Περιορίζει την ασθένεια των χοληφόρων οδών ή σταματά τη χολή να ρέει στο λεπτό έντερο. Η χολή ενισχύεται στο ήπαρ προκαλώντας πρήξιμο στο ήπαρ και μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση.
 • Γενετικές ασθένειες: Ορισμένες γενετικές ασθένειες μπορεί να οδηγήσουν σε κίρρωση. Αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν ασθένεια Wilson, αιμοχρωμάτωση, ασθένειες αποθήκευσης γλυκογόνου, ανεπάρκεια αλφα-1 αντιτρυψίνης και αυτοάνοση ηπατίτιδα.

Ορισμένοι γιατροί λένε ότι η κίρρωση είναι ανίατη. Ωστόσο, η θεραπεία κίρρωσης είναι διαθέσιμη και σε πολλές περιπτώσεις είναι χρήσιμη για την πρόληψη χειρότερης κατάστασης.

Συμπτώματα της κίρρωσης

Τα συμπτώματα δεν είναι κοινά κατά τα πρώτα στάδια της κίρρωσης. Ωστόσο, καθώς συσσωρεύεται ιστός ουλής, υπονομεύεται η ικανότητα του ήπατος να λειτουργεί σωστά. Μπορεί να εμφανιστούν τα ακόλουθα σημεία και συμπτώματα:

 • Τα τριχοειδή αγγεία του αίματος καθίστανται ορατά στο δέρμα στην άνω κοιλία.
 • Φαγούρα στο δέρμα.
 • Απώλεια της όρεξης.
 • Απώλεια σωματικού βάρους.
 • Ναυτία.
 • Πόνος ή ευαισθησία στην περιοχή όπου βρίσκεται το ήπαρ.
 • Αδυναμία.

Τα ακόλουθα σημεία και συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν καθώς η κίρρωση του ήπατος εξελίσσεται:

 • Ματωμένα ούλα.
 • Συσσώρευση υγρών στους αστραγάλους, πόδια και πόδια, γνωστό ως οίδημα.
 • Υψηλότερη ευαισθησία στους μώλωπες.
 • Ίκτερος ή κιτρίνισμα του δέρματος, λευκά μάτια και γλώσσα.
 • Κοιλιακές αιμορραγίες.
 • Πόνος στον δεξιό ώμο.
 • Εμετός αίματος.
 • Προβλήματα με το περπάτημα και την κινητικότητα.

Η θεραπεία με κίρρωση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική εάν η πάθηση του ήπατος διαγνωστεί αρκετά νωρίς. Με την έγκαιρη διάγνωση, η βλάβη μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με τη θεραπεία της υποκείμενης αιτίας ή με τις διάφορες επιπλοκές που προκύπτουν.

Θεραπεία της κίρρωσης

Όταν η κίρρωση προκαλείται από το αλκοόλ, ο ασθενής πρέπει να σταματήσει να πίνει για να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου. Για τις περισσότερες άλλες αιτίες κίρρωσης, συνιστάται επίσης η διακοπή του αλκοόλ. Η κίρρωση που προκαλείται από ιική ηπατίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιιικά φάρμακα για τη μείωση της βλάβης των ηπατικών κυττάρων. Μπορούν επίσης να δοθούν φάρμακα για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της κίρρωσης. Για παράδειγμα, φάρμακα που ονομάζονται “διουρητικά” χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση της περίσσειας του υγρού και για την αποτροπή της επανάληψης του οιδήματος και του ασκίτη. Η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την αλλοιωμένη ψυχική λειτουργία που σχετίζεται με την κίρρωση. Τα καθαρτικά, όπως η λακτουλόζη, μπορούν να χορηγηθούν για να βοηθήσουν στην απορρόφηση των τοξινών και στην επιτάχυνση της απομάκρυνσής τους από τα έντερα. Μια σοβαρή συνέπεια της κίρρωσης μπορεί να είναι η αιμορραγία ως αποτέλεσμα της πυλαίας υπέρτασης. Τα φάρμακα, όπως οι β-αναστολείς, μπορεί να συνταγογραφηθούν για να μειώσουν την πυλαία υπέρταση. Εάν ο ασθενής αιμορραγεί από τις κακώσεις του στομάχου ή του οισοφάγου, ο γιατρός μπορεί να τοποθετήσει λαστιχένιες ζώνες γύρω από αυτές τις φλέβες μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα (ενδοσκόπιο) που εισάγεται μέσω του στόματος και του οισοφάγου. Περιστασιακά, αυτές οι φλέβες εγχέονται με σκληρυντικό παράγοντα για να σταματήσουν την αιμορραγία.

Φυσική θεραπεία κίρρωσης

Εάν προτιμάτε θεραπεία φυσικής κίρρωσης, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να σας προτείνουμε είναι το Liver Support Plus. Το Liver Support Plus είναι ένα συμπλήρωμα που παρέχει μια μοναδική φυσική φόρμουλα που βοηθά στην υποστήριξη των διαδικασιών αποτοξίνωσης του ήπατος και ενισχύει την υγιή λειτουργία του ήπατος. Η συντήρηση, η προστασία και ο καθαρισμός του ήπατος μπορούν να βελτιστοποιηθούν με επαρκή πρόσληψη φυσικών εκχυλισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των τεύτλων, του γαϊδουράγκαθου γάλακτος, του ρυζιού, της ρίζας κιχωρίου, του εκχυλίσματος αγκινάρας, του εκχυλίσματος της πιάνεας και του δέντρου. Λοιπόν, το Liver Support Plus περιέχει όλα αυτά τα ισχυρά φυσικά εκχυλίσματα! Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή και τον τρόπο ζωής, το Liver Support Plus θα σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε το συκώτι σας και να σας οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Liver Support Plus, χρειάζεστε μόνο 2 κάψουλες ημερησίως. Μια κάψουλα κατά τη διάρκεια της μέρας της ημέρας και μια κάψουλα το βράδυ. Κάντε κλικ παρακάτω για να αποκτήσετε φυσική υποστήριξη για ένα υγιές συκώτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>