Η μελέτη για το συμπλήρωμα CLA και τη νεφρική νόσο

Το CLA που παράγεται από έλαιο κνήκου είναι γενικά ασφαλές και ακόμη και υγιές. Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, έχουν ανησυχίες σχετικά με το συμπλήρωμα CLA και τη νεφρική νόσο. Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι η καθημερινή κατανάλωση CLA μπορεί να έχει δυσμενείς επιδράσεις στα νεφρά, γεγονός που τελικά προκαλεί νεφρική νόσο. Υπάρχει σχέση μεταξύ συμπλήρωμα CLA και νεφρικής νόσου; Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση, πρέπει να διεξαχθεί μια βαθιά κλινική μελέτη.

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι ένα καλό trans λιπαρό οξύ. Τα συνήθη trans λιπαρά οξέα είναι περίπου πέντε φορές πιο επιβλαβή από τα κορεσμένα λιπαρά όταν πρόκειται για αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, ενώ η CLA μειώνει τον κίνδυνο. Το CLA βοηθάει στην απώλεια βάρους, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στην ενίσχυση της ανοσίας, στη μείωση των πλακών της αρτηρίας και στην πρόληψη του καρκίνου. Αυτό σίγουρα έπληξε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν παρατηρηθεί κακές επιδράσεις ακόμη και όταν το CLA συμπληρώνεται περίπου στο διπλάσιο του επιπέδου που παρέχει οφέλη. Οι κοινές πηγές CLA είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το βόειο κρέας. Εάν θέλετε υγιεινό συμπλήρωμα CLA, ωστόσο, αγοράστε αυτά που προέρχονται από λάδι κνήκου. Μέχρι στιγμής, το συμπλήρωμα CLA και η νεφροπάθεια είναι γνωστό ότι δεν έχουν καμία σχέση.

Συμπλήρωμα CLA και νεφρική νόσο: τι λένε οι ερευνητές;

Μια νέα κλινική μελέτη διαπιστώνει ότι η ημερήσια πρόσληψη CLA δεν επηρεάζει τη λειτουργία των νεφρών στους ανθρώπους. Η μελέτη αυτή προσθέτει αναγκαστική υποστήριξη στην ασφάλεια του CLA. Είκοσι άτομα συμμετείχαν στη μελέτη. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ημερήσια πρόσληψη 19,3 γραμμαρίων CLA σε περίοδο τριών εβδομάδων δεν προκαλεί κακές επιδράσεις στη λειτουργία των νεφρών σε υγιείς εθελοντές. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες της πρόσληψης CLA στη λειτουργία των νεφρών. Σημαίνει επίσης ότι η καθημερινή κατανάλωση CLA δεν θα οδηγήσει σε νεφρική νόσο.

Συνιστάται το συμπλήρωμα CLA;

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη, το συμπλήρωμα CLA και η νεφροπάθεια δεν έχουν ισχυρή σχέση. Σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορείτε να βασιστείτε σε αυτή τη μελέτη. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι η μελέτη αφορούσε υγιή άτομα, όχι ανθρώπους που είχαν ήδη προβλήματα με τους νεφρούς τους. Μέχρι στιγμής συνιστούμε μόνο συμπλήρωμα CLA σε άτομα με φυσιολογική νεφρική λειτουργία. Όσο λαμβάνουν CLA στη σωστή δοσολογία, δεν θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των νεφρών.

Ποιο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα CLA;

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το καλύτερο συμπλήρωμα CLA. Δεν ισχύουν όλα τα συμπληρώματα CLA. Είναι καλύτερα να αποφύγετε το συμπλήρωμα CLA από γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα κρέατος, επιβαρύνουν τη λειτουργία των νεφρών σας. Το CLA που παράγεται από έλαιο κνήκου (CLAV2) είναι το πιο συνιστώμενο, θα είναι ασφαλές και ακόμη και υγιές για τα νεφρά σας. Το CLAV2 περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που κανονικά θα βρείτε στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τώρα, αντί να καθίσετε σε ένα δείπνο μπριζόλας, μπορείτε να πάρετε το CLAV2, το οποίο προέρχεται από όλα τα φυσικά έλαιο κνήκου-και να φτάσετε τα επιθυμητά σας επίπεδα γυμναστικής χωρίς την επιβλαβή χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά. Το CLAV2 είναι μια φυσική πηγή λίπους που υποστηρίζει το μεταβολισμό του οργανισμού και τη χρήση του αποθηκευμένου λίπους για ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό το συμπλήρωμα μπορεί επίσης να μειώσει τα σωματικά λίπη του σώματός σας: ένα μεγάλο πράγμα. Το CLAV2 μπορεί επίσης να συμβάλει στην απώλεια βάρους, να βελτιώσει τη σύνθεση του σώματος, να μειώσει το ανθυγιεινό σωματικό λίπος και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα. Αυτό σημαίνει ότι η λήψη συμπληρώματος CLA μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στην κορυφαία απόδοση. Τέλος, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα έχουν πλέον καμία ανησυχία σχετικά με το συμπλήρωμα CLA και τους νεφρούς τους. Ωστόσο, συνιστάται έντονη συμβουλή σε γιατρό προτού πάρετε συμπληρώματα. Υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το συμπλήρωμα CLA, κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να τις βρείτε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>