Η μεγάλη σημασία της κρεατίνης για αθλητική διατροφή

Πολλοί αθλητές χρησιμοποιούν κρεατίνη για αθλητική διατροφή επειδή έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν πόσο καλά μπορεί κάποιος να παίξει αθλήματα που απαιτούν σύντομες εκρήξεις ενέργειας. Η κρεατίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσικά στο σώμα σας – ιδιαίτερα στα μυϊκά κύτταρα. Συνήθως λαμβάνεται ως συμπλήρωμα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα συμπληρώματα κρεατίνης εάν κάνετε δραστηριότητες όπως:

  • Σπριντ ποδηλασίας ή ποδηλασίας.
  • Ομαδικά αθλήματα όπως το χόκεϊ, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που απαιτούν βραχυπρόθεσμες εκρήξεις.
  • Ανύψωση βάρους και κατάρτιση αντοχής.

Τα οφέλη της κρεατίνης για αθλητική διατροφή

Η πιο συνηθισμένη χρήση συμπληρωμάτων κρεατίνης είναι να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων bodybuilding. Οι σύντομες, γρήγορες κινήσεις χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό ενεργειακό σύστημα από την αερόβια άσκηση. Χρησιμοποιεί κυρίως κρεατίνη, οπότε θεωρητικά η υψηλότερη κρεατίνη που έχετε, τόσο περισσότερο χρόνο έχετε μέχρι να κουραστείτε. Η κρεατίνη, το αμινοξύ, βοηθά φυσικά το σώμα σας να παράγει περισσότερη τριφωσφορική αδενοσίνη, ένα μικρό μόριο που είναι στην πραγματικότητα η κύρια πηγή ενέργειας του σώματός σας. Αλλά η έρευνα δείχνει ότι το σώμα σας είναι μόνο ικανό να αποθηκεύσει αρκετή τριφωσφορική αδενοσίνη για 8 έως 10 δευτερόλεπτα άσκησης υψηλής έντασης – και μετά από αυτό, θα πρέπει να παράγει νέα τριφωσφορική αδενοσίνη για να συνεχίσετε. Εάν ασκείτε τη μέγιστη ένταση, το σώμα σας κυριολεκτικά δεν μπορεί να παράγει αρκετό τριφωσφορικό αδενοσίνη για να διατηρηθεί. Εκεί έρχονται τα συμπληρώματα κρεατίνης: Μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των αποθεμάτων φωσφοκρεατίνης (οργανική ένωση κρεατίνης και φωσφορικού οξέος που αποθηκεύεται στον μυϊκό σας ιστό) για την παραγωγή νέας τριφωσφορικής αδενοσίνης κατά την άσκηση υψηλής έντασης.

Κρεατίνη για bodybuilders

Όλοι οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρεατίνη, αλλά αυτοί που θα ωφεληθούν περισσότερο από την κρεατίνη είναι οι bodybuilders. Όλοι οι bodybuilders χρειάζονται πραγματικά κρεατίνη για αθλητική διατροφή. Η κρεατίνη μπορεί να αυξήσει την αύξηση των μυϊκών ινών κατά δύο έως τρεις φορές περισσότερο από την προπόνηση χωρίς αυτό, καθώς και τη σωματική μάζα του διπλού μασού και το διπλάσιο του μέγιστου βάρους που κάποιος μπορεί να πιέσει σε μία μόνο επανάληψη. Σε μια έρευνα, η κρεατίνη αποφασίστηκε να είναι το μοναδικό πλέον ευεργετικό συμπλήρωμα που διατίθεται για την προσθήκη μυϊκής μάζας από έξι συμπληρώματα που είχαν επαρκή δεδομένα για ανάλυση στην μετα-ανάλυση. Δεν είναι μόνο οι bodybuilders που θα μπορούσαν να επωφεληθούν. Υψηλά ενεργά vegans και χορτοφάγοι θα μπορούσαν επίσης να πάρουν μια ενεργειακή ώθηση από τα συμπληρώματα κρεατίνης αν δεν παίρνουν αρκετό από τη διατροφή και τα παιδιά με σπάνια σύνδρομα μεταβολισμού κρεατίνης μπορεί να δουν βελτιώσεις σε ορισμένα συμπτώματα εάν λαμβάνουν συμπληρώματα κρεατίνης.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε κρεατίνη για αθλητική διατροφή

Όταν αγοράζετε κρεατίνη για αθλητική διατροφή, θυμηθείτε ότι όλα τα συμπληρώματα δεν είναι τα ίδια. Οι τιμές ποικίλλουν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να πληρώνετε μόνο για το εμπορικό σήμα. Καλά πράγματα που πρέπει να ψάξετε είναι οι εργαστηριακές δοκιμασίες στο μπουκάλι που σας λένε πόσο καθαρή είναι η κρεατίνη και οι λίστες συστατικών που λένε τι άλλο υπάρχει στο συμπλήρωμα. Τα προϊόντα καλής ποιότητας θα προσφέρουν καθαρή κρεατίνη, χωρίς πληρωτικά και 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Μπορείτε να αγοράσετε συμπληρώματα κρεατίνης σε γυμναστήρια και κέντρα υγείας, σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή μέσω Διαδικτύου. Αν χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε συμπληρώματα κρεατίνης online, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>