Η καλύτερη θεραπεία για υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη τη νύχτα

Εάν πρέπει να σηκωθείτε για να ουρείτε περισσότερο από μία φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να έχετε μια υπερκινητική ουροδόχο κύστη τη νύχτα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται νυκτουρία. Η νυκτουρία δεν είναι η ίδια με την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Είναι πιθανό να υπάρχει νυκτουρία μαζί με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, ή να έχει αυτή τη συνθήκη από μόνη της, ακόμη και όταν η καθημερινή ούρηση είναι φυσιολογική. Η νυκτουρία ή η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη τη νύχτα είναι συχνή, ειδικά καθώς γερνάτε. Ένας στους τρεις ενήλικες ηλικίας άνω των 30 ετών πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο ταξίδια στο μπάνιο τη νύχτα. Αν έχετε νυκτουρία, θα ξυπνήσετε περισσότερες από μία φορές τη νύχτα. Αυτό διαταράσσει τον κανονικό σας κύκλο ύπνου και προκαλεί απώλεια ύπνου μαζί με άλλες επιπλοκές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη τη νύχτα και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης.

Ποιες είναι οι αιτίες της υπερδραστικής ουροδόχου κύστης τη νύχτα;

Λόγω προφανών ανατομικών διαφορών, οι άνδρες και οι γυναίκες εμφανίζουν υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη τη νύχτα για διάφορους λόγους. Οι γυναίκες εμφανίζουν γενικά νυκτουρία ως συνέπεια της γέννας, της εμμηνόπαυσης και / ή της πρόληψης του πυελικού οργάνου. Στους άνδρες, η νυκτουρία μπορεί να αποδοθεί άμεσα στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, γνωστή και ως μεγεθυσμένο προστάτη. Πρόσθετοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στη νυκτουρία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες περιλαμβάνουν:

 • Συμπεριφορικά σχήματα – Αυτό είναι που έχετε διαμορφώσει το σώμα σας να κάνει ως ρουτίνα.
 • Διουρητικά φάρμακα.
 • Καφεΐνη.
 • Αλκοόλ.
 • Υπερδραστική θεραπεία ουροδόχου κύστης.
 • Υπερβολικά υγρά πριν από τον ύπνο.
 • Μειωμένη χωρητικότητα της νυκτερινής κύστεως – Η παραγωγή ούρων υπερβαίνει την ικανότητα της ουροδόχου κύστης, προκαλώντας το αίσθημα αφυπνίσεως του ατόμου για να ακυρωθεί.
 • Ανακατανομή υγρών.

Υπερδραστική ουροδόχος κύστη τη νύχτα: τα συμπτώματα

Η νυκτουρία ή η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη τη νύχτα μπορεί να συμβεί μόνο περιστασιακά ή νυχτικά. Τα συμπτώματα της νυκτουρίας περιλαμβάνουν:

 • Υπερβολική ούρηση (ανάγκη ούρησης υπερβολικού υγρού).
 • Συχνή ούρηση (πάρα πολλές επισκέψεις στο μπάνιο για διάφορους λόγους).
 • Επείγουσα ανάγκη ουροφόρων οδών (ανάγκη ούρησης μερικές φορές χωρίς πολύ αποτέλεσμα) ή μειωμένων ούρων.

Μπορεί να προκύψει νυκτουρία όταν το φυσιολογικό «ρολόι σώματος» ενός ατόμου επιτρέπει την εμφάνιση νυχτερινής προπόνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μερικές φορές, η νυκτουρία μπορεί απλά να είναι το αποτέλεσμα της κατανάλωσης πάρα πολλών υγρών, ιδιαίτερα της καφεΐνης, πριν πάτε για ύπνο.

Πώς να χειρίζεστε τη υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη τη νύχτα

Οι παρακάτω αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι οι καλύτεροι τρόποι για τη θεραπεία της υπερκινητικής ουροδόχου κύστης τη νύχτα:

 • Περιορίστε τη λήψη υγρών τη νύχτα: Πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας (ειδικά νερό), αλλά περιορίστε τα υγρά 2-4 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Φροντίστε να περιορίσετε το αλκοόλ και την καφεΐνη (σόδα, τσάι και καφέ).
 • Διαχειριστείτε τη χρήση των διουρητικών: Εάν πρέπει να πάρετε ένα διουρητικό, τότε το κάνετε τουλάχιστον 6 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον αριθμό των φορών που ουρείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Ανυψώστε τα πόδια σας ή χρησιμοποιήστε κάλτσες συμπίεσης: Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται υγρό συσσώρευση στα πόδια τους. Όταν ανυψώνετε τα πόδια σας, βοηθάει στην ανακατανομή των ρευστών πίσω στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ανάγκη ούρησης. Οι κάλτσες ελαστικής συμπίεσης βοηθούν στην άσκηση πίεσης στα πόδια σας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρών.
 • Απολαύστε απογευματινό ύπνο: Όταν κοιμάστε ελάχιστα, ένας υπνάκο μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα Naps μπορούν επίσης να επιτρέψουν την απορρόφηση υγρών στην κυκλοφορία του αίματος.

Εάν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν βοηθούν μόνοι σας με τη υπερκινητική ουροδόχο κύστη τη νύχτα, κάποια συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν. Μερικοί άνθρωποι δοκιμάζουν ένα συγκεκριμένο προϊόν, έπειτα ένα άλλο, μέχρι να βρουν αυτό που λειτουργεί καλύτερα γι ‘αυτούς. Αν δεν θέλετε να περάσετε μια χρονοβόρα δοκιμαστική διαδικασία, τότε πάρτε απλώς Frotrol. Το Flotrol είναι ένα υψηλής ποιότητας φυσικό συμπλήρωμα υποστήριξης ουροδόχου κύστης που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Το προϊόν είναι αφιερωμένο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, τα συστατικά επιλέγονται και βελτιστοποιούνται για να καλύψουν τις συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες των ασθενών με νυκτούρια. Η εταιρεία πίσω από αυτό το προϊόν έχει το ίδιο όνομα – Flotrol. Έχουν επίσημο ιστότοπο με πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτή τη συγκεκριμένη διαμόρφωση υποστήριξης ουροδόχου κύστης. Κάντε κλικ παρακάτω για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Flotrol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>