Η καλύτερη θεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση

Η κύρια θεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση είναι η εμμηνόπαυση θεραπεία ορμονών για να αναπληρώσετε τις ελλείπουσες ορμόνες σας. Αλλά εδώ θα σας προσφέρουμε μια διαφορετική επιλογή θεραπείας. Η πρώιμη εμμηνόπαυση συμβαίνει όταν οι περίοδοι μιας γυναίκας σταματούν πριν από την ηλικία των 45 ετών. Μπορεί να συμβεί φυσικά ή ως παρενέργεια ορισμένων θεραπειών. Για τις περισσότερες γυναίκες, η εμμηνόπαυση αρχίζει μεταξύ των 45 και 55 ετών. Αν είστε κάτω των 45 ετών και έχετε παρατηρήσει ότι οι περιόδους σας γίνονται σπάνιες ή σταματούν εντελώς, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης μιας θεραπείας για την πρώιμη εμμηνόπαυση.

Γιατί η εμμηνόπαυση έρχεται νωρίς

Η πρώιμη εμμηνόπαυση μπορεί να είναι αυθόρμητη (ακριβώς συμβαίνει) ή μπορεί να ακολουθήσει:

  • Χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση και των δύο ωοθηκών (που ονομάζεται χειρουργική εμμηνόπαυση).
  • Θεραπεία για καρκίνο, όπως χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία στη λεκάνη.

Αν και η έγκαιρη εμμηνόπαυση σημαίνει ότι μειώνεται η γονιμότητα, μπορεί να εμφανιστεί μερικές φορές εγκυμοσύνη και οι γυναίκες που επιθυμούν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη θα πρέπει ακόμα να χρησιμοποιούν αντισύλληψη. Οι μικρότερες γυναίκες με εμμηνόπαυση που δεν έχουν ιατρικούς λόγους που τους εμποδίζουν να κάνουν χρήση της θεραπείας με εμμηνόπαυση, πρέπει γενικά να λαμβάνουν θεραπεία εμμηνόπαυσης μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Εκτός από την αντιμετώπιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, η θεραπεία με εμμηνοπαυσιακή ορμόνη εμποδίζει επίσης την οστική απώλεια (οστεοπόρωση) και το κάταγμα.

Τα πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το κύριο σύμπτωμα της πρώιμης εμμηνόπαυσης είναι οι περίοδοι να γίνονται σπάνιες ή να σταματούν εντελώς χωρίς άλλο λόγο (όπως η εγκυμοσύνη). Ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να εμφανίσουν άλλα τυπικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως:

  • Εξάψεις.
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις.
  • Κολπική ξηρότητα και δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ.
  • Δυσκολία στον ύπνο.
  • Χαμηλή διάθεση ή άγχος.
  • Μειωμένη σεξουαλική ορμή (λίμπιντο).
  • Προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Κίνδυνοι πρόωρης εμμηνόπαυσης

Οι κίνδυνοι ανάπτυξης οστεοπόρωσης και καρδιαγγειακής νόσου είναι υψηλότεροι για τις γυναίκες με πρώιμη εμμηνόπαυση σε σχέση με τις γυναίκες που φθάνουν στην εμμηνόπαυση κατά την αναμενόμενη ηλικία. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αναζητήσετε τη σωστή θεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με μελέτες της κοινότητας, οι γυναίκες που περνούν από την πρώιμη εμμηνόπαυση χωρίς ορμονική θεραπεία έχουν μειωμένο προσδόκιμο ζωής κατά περίπου δύο χρόνια.

Ποια είναι η θεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση;

Η πρώιμη εμμηνόπαυση είναι όταν μια γυναίκα έχει την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδο πριν από την ηλικία των 45 ετών. Η νεαρή γυναίκα μπορεί να διαπιστώσει ότι η πρώιμη εμμηνόπαυση προκαλεί δυσφορία λόγω της επίπτωσής της στη γονιμότητα και την ποιότητα της ζωής της. Αυτή η πρόωρη παύση της παραγωγής οιστρογόνων έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο των συνθηκών υγείας όπως η οστεοπόρωση και οι καρδιακές παθήσεις. Οι γυναίκες με πρώιμη εμμηνόπαυση ωφελούνται από τη λήψη προγεστερόνης υπό τη μορφή της εμμηνόπαυσης ορμονικής θεραπείας τουλάχιστον μέχρι τη μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης, η οποία είναι 51 έτη. Η θεραπεία με θεραπεία με εμμηνοπαυσιακή ορμόνη ή το χάπι συνιστάται για τη μείωση των σοβαρών συμπτωμάτων και τη μείωση των μακροπρόθεσμων κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με την πρώιμη εμμηνόπαυση, όπως η οστεοπόρωση. Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η προγεστερόνη μπορεί να χορηγηθεί καλύτερα στο σώμα όταν εφαρμόζεται μέσω του δέρματος, αντί να λαμβάνεται από το στόμα. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε την Proferia.

Proferia: η καλύτερη θεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση

Το Proferia είναι μια ασφαλής, φυσική τοπική κρέμα προγεστερόνης που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των ορμονών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της πρώιμης εμμηνόπαυσης. Το Proferia είναι ένα αποκλειστικό φυσικό ιδιοποιημένο μείγμα 30 ειδικών βιοενεργών δερματικών παραγόντων και συμπυκνωμένης φυσικής προγεστερόνης σε βάση εκχυλίσματος αγριογούρουνο, καθαρό νερό και καταπραϋντική αλόη βέρα. Αυτοί οι παράγοντες δέρματος περιλαμβάνουν τα αντιοξειδωτικά Α, C και Ε που βοηθούν στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Δεν περιέχει πετρέλαιο, λανολίνη ή άλλα συστατικά που προέρχονται από ζώα, το Proferia χρησιμοποιεί το εξαιρετικά διαλυτό και καλά απορροφημένο εκχύλισμα άγριου φλοιού ως φορέα για την προγεστερόνη του. Εφαρμόστε την κρέμα Proferia σε περιοχές όπου το δέρμα σας είναι λεπτό, όπως ο λαιμός, τα στήθη, τα χέρια, τα χέρια κλπ. Η ποσότητα που χρειάζεται ποικίλλει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τα συμπτώματα που εμφανίζονται, συνήθως ¼ έως ½ κουταλάκι του γλυκού ημερησίως. Για πιο λεπτομερείς διαδικασίες χρήσης του Proferia, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>