Η καλύτερη διατροφή για θεραπεία κύστης των ωοθηκών

Η καλύτερη δίαιτα για θεραπεία και πρόληψη κύστης των ωοθηκών πρέπει να είναι φυτική και γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα. Πολλές γυναίκες αναπτύσσουν αναπτύξεις, γνωστές ως «κύστες», μέσα ή πάνω στις ωοθήκες τους. Αυτές οι κύστες είναι υγροί (με νερό) γεμισμένοι σάκοι (μάλλον σαν μια κυψέλη). Σε μερικές γυναίκες, οι κύστες είναι εντελώς ακίνδυνες, απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου θεραπεία. Αυτές οι κύστες είναι «καλοήθεις» ή μη καρκίνους. Άλλες κύστεις, ωστόσο, μπορεί να είναι καρκινικές. Οι κύστες μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος. Είναι κανονικά μικρές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι έχετε ένα έως ότου το πάρει μια συνηθισμένη εξέταση. Ωστόσο, μερικές είναι αρκετά μεγάλες για να προκαλέσουν εμμηνορρυσιακές ανωμαλίες ή δυσφορία.

Τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών

Οι κύστεις των ωοθηκών συχνά εξαφανίζονται μόνοι τους. Αλλά σε περίπτωση μεγάλων κύστεων, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως:

 • Κοιλιακό άλγος.
 • Φούσκωμα.
 • Κάτω οσφυαλγία.

Αυτές οι κύστεις των ωοθηκών μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, αν δεν ληφθεί μέριμνα στην αρχή. Προκαλείται λόγω της ανισορροπίας των ορμονών φύλου στις γυναίκες. Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή σας. Μια ειδική δίαιτα για τον πάσχοντα από κύστη ωοθηκών βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών και έτσι προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.

Καλή διατροφή για την κύστη των ωοθηκών: τρόφιμα για φαγητό

Για να καταπολεμήσετε τον πόνο που προκαλείται από κύστεις των ωοθηκών, είναι καλύτερο να καταναλώσετε μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται κυρίως σε φυτά και είναι γεμάτη με βιταμίνες και μέταλλα. Η ειδική δίαιτα για θεραπεία κύστης των ωοθηκών περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρόφιμα:

 • Έντονα τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
 • Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως σκούρα πράσινα φύλλα, μπρόκολο, φασόλια, ενισχυμένοι κόκκοι, καρύδια και σπόροι.
 • Τρόφιμα πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγγα, η πέστροφα, τα καρύδια, η τσάι και οι σπόροι λίνου.
 • Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, όπως πορτοκάλια, μούρα, μαύρη σοκολάτα, σπανάκι και τεύτλα.

Καλή διατροφή για την κύστη των ωοθηκών: τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται

Όταν ετοιμάζετε μια δίαιτα για θεραπεία κύστης των ωοθηκών, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγετε. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες. Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες βρίσκονται συχνά σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα. Τα τρόφιμα με εκλεκτικούς υδατάνθρακες που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν:

 • Ζάχαρη ζάχαρης.
 • Λευκές πατάτες.
 • Ασπρο ψωμί.
 • Τρόφιμα με λευκό αλεύρι.
 • Ζαχαροπλαστική, μύρτιλλα, τηγανίτες.
 • Γρήγορο φαγητό.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποφύγετε ή να μειώσετε σημαντικά τη διατροφή σας για κύστη ωοθηκών είναι η ζάχαρη. Δοκιμάστε και μείνετε μακριά από ζαχαρώδη ποτά, όπως σόδα και χυμό, και αποφύγετε να προσθέτετε ζάχαρη στο τσάι ή τον καφέ σας. Πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι προκαλούν φλεγμονή, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών σας. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν:

 • Μαργαρίνη.
 • Κόκκινα κρέατα.
 • Μεταποιημένα κρέατα.
 • Τηγανιτές πατάτες.
 • Καφές.

Το φαγητό

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει προσοχή στο πώς ενεργεί το σώμα σας όταν τρώτε ορισμένα τρόφιμα. Κρατώντας ένα περιοδικό από τα τρόφιμα που τρώτε και τυχόν συμπτώματα ή ασκήσεις που έχετε μπορεί να είναι χρήσιμη. Εκτός από την προσαρμογή της διατροφής σας, πρέπει να απολαμβάνετε τη σωματική άσκηση και να ασκείτε τακτικά. Πρέπει επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη νερού. Για έναν πλήρη οδηγό για την θεραπεία της κύστης των ωοθηκών, σας προτείνουμε να διαβάσετε το βιβλίο Ovarian Cyst Miracle από την Carol Foster. Το Ovarian Cyst Miracle θα είναι το πιο σημαντικό βιβλίο που θα διαβάσετε ποτέ. Εγγυόμαστε! Στο βιβλίο της, ο Carol Foster λέει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το πώς να χειρίζεστε τις κύστεις των ωοθηκών γρήγορα και με ασφάλεια χωρίς ναρκωτικά, χωρίς επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση χωρίς τυπικές θεραπείες κύστεων των ωοθηκών και χωρίς παρενέργειες. Εργασία με το σώμα σας και όχι εναντίον του, είναι το μάντρα του βιβλίου. Σύμφωνα με το βιβλίο, το σώμα σας θα σας ενημερώσει για το τι χρειάζεται και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, στη διατροφή καθώς και στο περιβάλλον σας, που είναι απαραίτητα για την πλήρη εξάλειψη των συμπτωμάτων των ωοθηκικών κύστεων. Το Ovarian Cyst Miracle σάς παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια στρατηγική που θα είναι η καλύτερη για την ιδιαίτερη κατάστασή σας και την υγεία σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να αποκτήσετε το βιβλίο Ovarian Cyst Miracle τώρα.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>