Η ημερήσια δοσολογία της γλουταμίνης

Υπάρχει συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία για L-γλουταμίνη. Ακολουθήστε τις οδηγίες των κατασκευαστών ή ζητήστε συμβουλές από το γιατρό εάν δεν είστε βέβαιοι για το ποσό που πρέπει να λάβετε. Υπάρχει συζήτηση για τη σωστή δοσολογία. είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε με μια μικρή δόση και να δείτε εάν έχουν αποκτηθεί θετικά οφέλη πριν αυξήσετε τη δοσολογία.

Τύποι L-γλουταμίνης

Υπάρχουν δύο μορφές L-γλουταμίνης. Μπορείτε να πάρετε τακτική L-γλουταμίνη σε αυτό που ονομάζεται ελεύθερη μορφή της, και θα πρέπει να ληφθεί με την τροφή ιδανικά για σωστή απορρόφηση από το σώμα. Ο άλλος τύπος L-γλουταμίνης ονομάζεται trans-αλανυλ-γλουταμίνη ή αλανυλ-L-γλουταμίνη – είναι ένα αμινοξύ που συνδέεται με ένα άλλο αμινοξύ, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι πρόκειται να το αφομοιώσετε πολύ καλύτερα. Σε αντίθεση με τη σκόνη γλουταμίνης ελεύθερης μορφής, μπορείτε να την πάρετε με άδειο στομάχι. Αλλά και οι δύο μορφές σκόνης γλουταμίνης είναι καλύτερα να λαμβάνονται αμέσως μετά ή αμέσως πριν από τις προπονήσεις – με τα μικρά γεύματα σας πριν ή μετά από προπόνηση για να υποστηρίξουν το μεταβολισμό σας και την απώλεια βάρους, καθώς και για την οικοδόμηση μυών, την αποκατάσταση και τη συντήρηση.

Η ημερήσια δοσολογία της γλουταμίνης

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ημερήσια πρόσληψη συμπληρωμάτων γλουταμίνης πρέπει να είναι υψηλή προκειμένου να αυξηθούν οι συγκεντρώσεις γλουταμίνης στο πλάσμα και η συνιστώμενη δόση γλουταμίνης είναι περίπου 20 έως 30 γραμμάρια την ημέρα. Λειτουργεί καλύτερα όταν καταναλώνεται συχνά (σε καθημερινή βάση). Ας το δούμε αυτό τον τρόπο, οι ασθενείς με κρίσιμη νόσο λαμβάνουν καθημερινά 50 έως 60 γραμμάρια γλουταμίνης μέσω της ενδοφλέβιας έγχυσης, οπότε γιατί οι γιατροί θα θεραπεύσουν τους ασθενείς με βαριά αρρώστια αν αυτό δεν συμβαίνει. Δουλεύει!

  • Γλουταμίνη να παίρνει μετά από προπόνηση.

Όταν πρόκειται για τη ποσότητα γλουταμίνης που πρέπει να πάρετε μετά από προπόνηση, προτείνουμε όχι περισσότερο από 20 γραμμάρια ημερησίως, αν χωριστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (ας πούμε 3 φορές την ημέρα) από ότι η ποσότητα γλουταμίνης σας πρέπει να είναι περίπου 5-7 γραμμάρια. Τα χάπια γλουταμίνης είναι αρκετά μεγάλα και λίγο ακριβότερα από τη σκόνη. Αν και λίγο άγευστο, μπορεί να αναμειχθεί με μη όξινα χυμούς και νερό για να πάρει μια καλύτερη γεύση. Θα πρέπει να αναμίξετε τρία 5 γραμμάρια σκόνης γλουταμίνης, όπως αυτή η καθαρή μικρονισμένη γλουταμίνη με νερό και να την καταναλώσετε μετά από 30 – 60 λεπτά μετά την προπόνηση.

  • Δοσολογία γλουταμίνης για αποκατάσταση μυών.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε τον κύριο ρόλο που διαδραματίζει η γλουταμίνη στην αποκατάσταση του σώματος και των μυών μετά από μια σκληρή προπόνηση. Προκειμένου να δημιουργήσετε τους μυς σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσετε θετικό το ισοζύγιο αζώτου σας. Μετά από μια σκληρή άσκηση, η άνοδος του αζώτου διεγείρει την αποκατάσταση του μυϊκού σας ιστού. Εάν το σώμα σας στερείται γλουταμίνης, ο κατεστραμμένος μυϊκός ιστός μπορεί να παραμείνει κατεστραμμένος, καθώς δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα υλικά και ουσίες για την ανοικοδόμηση. Για έμπειρους αθλητές και bodybuilders, η γλουταμίνη θα βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος τους μετά από μακρά και σκληρά γεγονότα όπως μαραθώνιο ή διαγωνισμό bodybuilding.

  • Δοσολογία γλουταμίνης για απώλεια βάρους.

Αν παίρνετε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και γλουταμίνη, μπορεί να έχετε κάποια οφέλη απώλειας βάρους. Παρόλο που έχουν γίνει λίγες μελέτες σχετικά με τη δοσολογία γλουταμίνης για την απώλεια βάρους, προτείνεται να πάρουμε περίπου 20 γραμμάρια συμπλήρωμα γλουταμίνης για μια γυναίκα 150 λιβρών. Αν και μερικοί υποδηλώνουν ότι τα 50 έως 60 γραμμάρια την ημέρα είναι απολύτως επιβλαβή, να έχετε κατά νου ότι αυτή είναι η δοσολογία που συνήθως χορηγείται σε νοσοκομειακούς ασθενείς, όχι υγιείς ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν κάποιο βάρος.

  • Δοσολογία γλουταμίνης για τους bodybuilders.

Συνιστάται στους bodybuilders να λαμβάνουν έως και 10 έως 15 γραμμάρια γλουταμίνης ημερησίως τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κάθε μία να εξυπηρετεί περίπου τρία έως πέντε γραμμάρια γλουταμίνης. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να παίρνετε ήδη κάποια γλουταμίνη μέσα από τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα που παίρνετε προσεκτικά διαβάσει τις ετικέτες πριν πάρετε.

Περίληψη και συστάσεις

Η προσθήκη γλουταμίνης θα κάνει τη διαφορά στο σώμα σας εάν είστε υγιείς; Πιθανώς όχι. Θα σας βλάψει σε δόσεις μικρότερες από 30 γραμμάρια την ημέρα; Πιθανώς όχι. Αν όλες οι βάσεις σας είναι καλυμμένες με τη διατροφή, την άσκηση και την αποκατάσταση, και έχετε τα χρήματα για να περάσετε κάθε μήνα σε περισσότερα συμπληρώματα, τότε η προσθήκη γλουταμίνης είναι μια χαρά. Εάν υποβάλλονται σε περιορισμό τροφίμων, τότε η συμπλήρωση γλουταμίνης μπορεί να βελτιώσει την κατακράτηση αζώτου, να μειώσει τη μόλυνση και να προωθήσει την αποκατάσταση από ασθένειες. Άλλες καταστάσεις που μπορεί να ωφεληθούν από τη συμπλήρωση γλουταμίνης περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές, HIV / AIDS και καρκίνο. Για τα υγιή άτομα, οι προτεινόμενοι λόγοι για τη λήψη συμπληρωμάτων γλουταμίνης έχουν λάβει λίγη υποστήριξη από καλά ελεγμένες μελέτες σε υγιείς, καλά θρεπέντες ανθρώπους. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>