Η επίδραση της χιτοζάνης για την παχυσαρκία

Το χιτοζάνιο έχει την ικανότητα να δεσμεύει το λίπος στο πεπτικό σύστημα. Αυτό κάνει πολλούς διατροφολόγους να προτείνουν χιτοζάνη για λύση παχυσαρκίας. Η χιτοζάνη είναι μια μη εύπεπτη διαιτητική ίνα. Όταν καταναλώνεται, το δίκτυο των μεγάλων μορίων συνδέεται με τοξίνες, λίπη και χοληστερόλη στο έντερο. Αυτά γίνονται από το έντερο και αφαιρούνται με το σκαμνί. Με άλλα λόγια, η χιτοζάνη μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των λιπών και των τοξινών στο έντερο σας, δεσμεύοντας τους, έναν μηχανισμό που επιβεβαιώνεται σε μελέτες αρουραίων. Η ικανότητα δέσμευσης υπερβολικών λιπών στηρίζεται στα οφέλη της χιτοζάνης για την παχυσαρκία.

Σχετικά με το πρόβλημα της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία ή το υπερβολικό σωματικό βάρος αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη, ουρικής αρθρίτιδας, χολόλιθου και καρκίνου. Αν είστε πάρα πολύ υπέρβαροι, μπορείτε να νιώσετε κουρασμένοι, να δοκιμάσετε τα προβλήματα αναπνοής, να αναπτύξετε ερεθισμό του δέρματος και συχνά να αισθανθείτε χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και στις αρθρώσεις που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την κινητικότητά σας. Αν σκέφτεστε να πάρετε τη χιτοζάνη για τη λύση της παχυσαρκίας, είναι καλή ιδέα. Η χιτοζάνη είναι μια μεγάλη πηγή ινών που βοηθάει στην απώλεια βάρους λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αδιάλυτων ινών. Η αδιάλυτη ίνα θα συνδυαστεί με νερό για να επεκταθεί στο στομάχι και να κάνει το ένα να αισθάνεται γεμάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μελέτη της χιτοζάνης για την παχυσαρκία

Η χιτοζάνη προέρχεται από χιτίνη, έναν πολυσακχαρίτη που βρίσκεται στο εξωσκελετό ή από ένα προστατευτικό κέλυφος οστρακοειδών. Η αποακετυλίωση της χιτίνης καταλήγει σε ένα κατιονικό βιοπολυμερές που δεσμεύει αρνητικά φορτισμένα μόρια όπως λιπαρά οξέα και χολικά οξέα και έχει την ιδιότητα να είναι μη πέψιμο. Ως εκ τούτου, ο ρόλος της χιτοζάνης για την παχυσαρκία είναι η μείωση της απορρόφησης του λίπους από την γαστρεντερική οδό. Σε μια μελέτη που αναλύει τις επιδράσεις της χιτοζάνης σε ανθρώπους εθελοντές, η απέκκριση των κοπράνων από τα κόπρανα ήταν σημαντικά αυξημένη σε εκείνους που έλαβαν χιτοζάνη. Η χιτοζάνη φαίνεται να είναι αναστολή της εντερικής απορρόφησης.

Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε την χιτοζάνη για την παχυσαρκία

Το Chitosan μπορεί πραγματικά να προσφέρει υποστήριξη για την ευημερία μας. Πολλοί άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι το συμπλήρωμα αυτό τους βοηθά να ρίξουν λίρες. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι η απώλεια βάρους δεν μπορεί να συμβεί όταν βγάζετε χάπια και απλά κάθεστε στον καναπέ. Εκτός από τη λήψη Chitosan, ολόκληρος ο τρόπος ζωής πρέπει επίσης να αλλάξει. Εάν καταναλώσουμε ανεπιθύμητα τρόφιμα και πίνουμε βότανα, θα χάσουμε ορυκτά και βιταμίνες και θα υποφέρουμε από την ανεπάρκεια των θρεπτικών ουσιών. Το Chitosan μπορεί να βοηθήσει πολύ, αλλά πρέπει επίσης να φροντίσουμε τον εαυτό μας με υγιεινό τρόπο ζωής.

Άλλα οφέλη για την υγεία που προσφέρει η χιτοζάνη

Πρέπει να ξέρετε ότι τα οφέλη της χιτοζάνης δεν περιορίζονται στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας ή στην απώλεια βάρους. Αυτό το συμπλήρωμα έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
  • Μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
  • Βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας.
  • Βοήθεια σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.
  • Θεραπεία της νόσου του Crohn.
  • Επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών.
  • Μείωση των κινδύνων μόλυνσης.

Το Chitosan διατίθεται ευρέως στην αγορά σε προσιτές τιμές. Εάν θέλετε να μάθετε το καλύτερο συμπλήρωμα χιτοζάνης που μπορεί να πάρει την κατάσταση της υγείας σας σε καλύτερα επίπεδα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>