Η διαφορά μεταξύ της διατροφής κετο και της δίαιτας χωρίς γλουτένη

Και τόσο η διατροφή κετο και η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι τόσο δημοφιλή. Ίσως αναρωτιέστε τη διαφορά μεταξύ της διατροφής κετο και της δίαιτας χωρίς γλουτένη. Σήμερα, θα ήταν δύσκολο να διαβάσετε ένα περιοδικό υγείας ή να πάτε σε οποιοδήποτε γυμναστήριο χωρίς να ακούσετε κάτι για τις δίαιτες κετο και χωρίς γλουτένη. Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν αυτές τις δίαιτες επειδή θέλουν να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν τη γενική υγεία τους. Ωστόσο, καθώς και οι δύο δίαιτες είναι τόσο δημοφιλείς, μπορεί να αναρωτιέστε πώς διαφέρουν. Εδώ υπάρχει μια λεπτομερής διαφορά μεταξύ της διατροφής κετο και της δίαιτας χωρίς γλουτένη.

Ποια είναι η διατροφή κετο;

Το “Κετό” είναι ένας όρος για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Η ιδέα είναι να πάρετε περισσότερες θερμίδες από πρωτεΐνες και λίπη και λιγότερο από υδατάνθρακες. Κόβετε περισσότερο τα υδατάνθρακες που είναι εύπεπτα, όπως ζάχαρη, σόδα, αρτοσκευάσματα και λευκό ψωμί. Όταν τρώτε λιγότερα από 50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα, το σώμα σας τελικά εξαντλείται από το καύσιμο (σάκχαρο του αίματος) που μπορεί να χρησιμοποιήσει γρήγορα. Αυτό συνήθως διαρκεί 3 έως 4 ημέρες. Στη συνέχεια, θα αρχίσετε να διασπάτε πρωτεΐνες και λίπη για ενέργεια, κάτι που μπορεί να σας κάνει να χάσετε βάρος. Αυτό ονομάζεται κετόζη. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά μια κέτο δίαιτα για να χάσουν βάρος, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση ορισμένων ιατρικών καταστάσεων, όπως η επιληψία, επίσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα με καρδιακές παθήσεις, ορισμένες ασθένειες του εγκεφάλου, ακόμη και ακμή.

Ποια είναι η διατροφή χωρίς γλουτένη;

Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι μια δίαιτα που αποκλείει την πρωτεΐνη γλουτένη. Η γλουτένη βρίσκεται σε κόκκους όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και ένας σταυρός μεταξύ σίτου και σίκαλης που ονομάζεται τριτικάλ. Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι απαραίτητη για τη διαχείριση των σημείων και συμπτωμάτων της κοιλιοκάκης και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με τη γλουτένη. Τα οφέλη της διατροφής είναι η βελτίωση της υγείας και η αύξηση της ενέργειας. Μετά από μια δίαιτα χωρίς γλουτένη απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο στα συστατικά των τροφίμων όσο και στο θρεπτικό τους περιεχόμενο. Πολλές τροφές χωρίς γλουτένη μπορούν φυσικά να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής:

  • Φρούτα και λαχανικά.
  • Φασόλια, σπόροι και ξηροί καρποί σε φυσικές, ακατέργαστες μορφές.
  • Αυγά.
  • Λιλά, μη επεξεργασμένα κρέατα, ψάρια και πουλερικά.
  • Τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Σπόροι, άμυλα ή αλεύρια που μπορείτε να συμπεριλάβετε σε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη περιλαμβάνουν:

  • Αμαράνθ.
  • Arrowroot.
  • Φαγόπυρο.
  • Καλαμπόκι και αραβοσιτέλαιο.
  • Λίνο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διατροφής κετο και της δίαιτας χωρίς γλουτένη;

Πολλοί άνθρωποι έχουν ρωτήσει για τη διαφορά μεταξύ της διατροφής κετο και της δίαιτας χωρίς γλουτένη. Οι περισσότερες συνταγές χωρίς γλουτένη δεν είναι φιλικές προς το κετο και μερικές συνταγές κέτο δεν είναι χωρίς γλουτένη. Η διαφορά είναι ότι μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι ακριβώς μια δίαιτα χωρίς γλουτένη σε πολλές περιπτώσεις υψηλή σε υδατάνθρακες. Η δίαιτα Κέτο είναι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, 25 – 40 γραμμάρια την ημέρα, μέτρια πρωτεΐνη και υψηλή σε λιπαρά, αλλά μπορεί ακόμα να περιλαμβάνει γλουτένη. Για πολλούς, οι υδατάνθρακες μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Έτσι, εάν οι κύριοι στόχοι σας είναι η απώλεια βάρους και η διατήρηση των επιπέδων ενέργειας, είναι καλύτερα να εστιάσετε σε μια δίαιτα κετο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι κέτο dieters θα αποφεύγουν ήδη τους κόκκους, έτσι οι περισσότερες δίαιτες keto είναι συνήθως 100% χωρίς γλουτένη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κέτο φιλικά προϊόντα που έχουν γλουτένη σε αυτά. Πολλές σάλτσες σόγιας και ψωμί χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και προϊόντα tortilla, για παράδειγμα, έχουν γλουτένη και άλλα παράγωγα σίτου σε αυτά. Για το λόγο αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων για να αποφύγετε εντελώς τη γλουτένη. Είτε είστε χωρίς γλουτένη είτε όχι, η ίδια η διατροφή κετο είναι πολύ καλή για τη βελτίωση της γενικής σας υγείας. Για να μάθετε πώς να κάνετε σωστά και υγιεινά τη διατροφή κετο, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>