Η διάγνωση της παχυσαρκίας και η θεραπεία

Ο δείκτης μάζας σώματος χρησιμοποιείται συχνά για να εκτιμήσετε εάν είστε υπέρβαρος ή όχι. Ωστόσο, η διάγνωση της παχυσαρκίας μπορεί επίσης να απαιτήσει άλλες φυσικές εξετάσεις και εξετάσεις. Η παχυσαρκία ορίζεται ως δείκτης μάζας σώματος 30 ή περισσότερο. Ο δείκτης μάζας σώματος είναι ένας χονδρικός υπολογισμός του βάρους ενός ατόμου σε σχέση με το ύψος του. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να κάνει ορισμένες εξετάσεις για να βοηθήσει στη διάγνωση της παχυσαρκίας καθώς και των κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Άλλες μέθοδοι διάγνωσης της παχυσαρκίας μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, έλεγχο του ιστορικού υγείας σας, γενικές εξετάσεις και μέτρηση της περιφέρειας της μέσης σας. Μια μέτρηση του λίπους γύρω από τη μέση σας είναι ένας καλός παράγοντας πρόβλεψης του κινδύνου για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Επιπλοκές της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία οδηγεί σε πολύ περισσότερο από απλό κέρδος βάρους. Έχοντας μια υψηλή αναλογία σωματικού λίπους σε μυ προσβάλλει τα οστά σας καθώς και τα εσωτερικά σας όργανα. Αυξάνει επίσης τη φλεγμονή στο σώμα, η οποία θεωρείται ότι αποτελεί αιτία καρκίνου. Η παχυσαρκία αποτελεί επίσης σημαντική αιτία διαβήτη τύπου 2. Η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με πολλές επιπλοκές στην υγεία, μερικές από αυτές είναι απειλητικές για τη ζωή. Επομένως, η έγκαιρη διάγνωση της παχυσαρκίας είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη χειρότερων συνθηκών υγείας.

Διάγνωση της παχυσαρκίας με χρήση δείκτη μάζας σώματος

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ένα άτομο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο είναι να υπολογίσετε το δείκτη μάζας σώματος. Ο δείκτης μάζας σώματος είναι μια εκτίμηση του σωματικού λίπους με βάση τη σύγκριση του σωματικού βάρους με το ύψος του. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης εξετάζουν επίσης τον δείκτη μάζας σώματος, μαζί με πληροφορίες σχετικά με πρόσθετους παράγοντες κινδύνου, για τον προσδιορισμό του κινδύνου ενός ατόμου για την ανάπτυξη ασθενειών που σχετίζονται με το βάρος. Συνήθως, όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης μάζας σώματος ενός ατόμου, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ασθένειας. Ο δείκτης μάζας σώματος ενός ενήλικα μπορεί να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας έναν αριθμομηχανή δείκτη μάζας σώματος. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιούν σειρές δείκτη μάζας σώματος για να υποδείξουν την κατάσταση βάρους ενός ατόμου.

  • 18,5 έως 24,9 θεωρείται κανονικό βάρος.
  • Το 25,0 έως 29,9 θεωρείται υπέρβαρο.
  • Τα 30,0 έως 39,9 θεωρούνται παχύσαρκα.
  • 40,0 και άνω θεωρείται εξαιρετικά παχύσαρκο.

Ενώ ο δείκτης μάζας σώματος είναι μια χρήσιμη μέθοδος διάγνωσης της παχυσαρκίας για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά δεν είναι ακριβής για όλους. Για παράδειγμα, οι κανονικές βαθμολογίες του δείκτη μάζας σώματος μπορεί να μην είναι ακριβείς εάν είστε πολύ μυϊκοί επειδή οι μύες μπορούν να προσθέσουν επιπλέον κιλά, με αποτέλεσμα υψηλό δείκτη μάζας σώματος όταν δεν είστε σε ανθυγιεινό βάρος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η περιφέρεια μέσης σας μπορεί να είναι ένας καλύτερος οδηγός. Αυτό που θεωρείται ένας υγιής δείκτης μάζας σώματος επηρεάζεται επίσης από το εθνικό σας υπόβαθρο. Οι βαθμολογίες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν γενικά για άτομα με λευκό φόντο. Αν έχετε εθνοτική μειονότητα, το όριο για να θεωρηθεί ότι είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο μπορεί να είναι χαμηλότερο.

Άλλες μέθοδοι διάγνωσης της παχυσαρκίας

Για να διαπιστώσετε με ακρίβεια την παχυσαρκία, ο γιατρός σας θα κάνει συνήθως περισσότερες από μία εξετάσεις και θα συστήσει μερικές εξετάσεις. Αυτές οι εξετάσεις και δοκιμές περιλαμβάνουν γενικά:

  • Λαμβάνοντας το ιστορικό της υγείας σας: Ο γιατρός σας μπορεί να αναθεωρήσει το ιστορικό βάρους σας, τις προσπάθειες απώλειας βάρους, τη σωματική άσκηση και τις συνήθειες άσκησης, τα πρότυπα διατροφής και τον έλεγχο της όρεξης, ποιες άλλες συνθήκες είχατε, φάρμακα, επίπεδα άγχους και άλλα θέματα σχετικά με την υγεία σας .
  • Μια γενική φυσική εξέταση: Περιλαμβάνει τη μέτρηση του ύψους σας. Έλεγχος ζωτικών σημείων, όπως καρδιακός ρυθμός, αρτηριακή πίεση και θερμοκρασία. ακούγοντας την καρδιά και τους πνεύμονές σας. και εξετάζοντας την κοιλιά σας.
  • Μέτρηση της περιφέρειας της μέσης σας: Μια άλλη χρήσιμη μέθοδος για να αξιολογήσετε το βάρος σας είναι να μετρήσετε την περιφέρεια της μέσης σας. Οι άνδρες των οποίων η μέση είναι 94 cm ή μεγαλύτερη και οι γυναίκες των οποίων η μέση είναι 80 cm ή περισσότερο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και κάποιες μορφές καρκίνου.
  • Δοκιμές αίματος: Ποιες δοκιμές εξαρτώνται από την υγεία σας, τους παράγοντες κινδύνου και τα τυχόν υπάρχοντα συμπτώματα που μπορεί να έχετε. Οι εξετάσεις αίματος μπορεί να περιλαμβάνουν δοκιμασία χοληστερόλης, δοκιμασίες ηπατικής λειτουργίας, γλυκόζη νηστείας, τεστ θυρεοειδούς και άλλα.

Η συλλογή όλων αυτών των πληροφοριών βοηθάει εσάς και το γιατρό σας να καθορίσετε πόσο βάρος πρέπει να χάσετε και ποιες υγειονομικές συνθήκες ή κινδύνους έχετε ήδη. Και αυτό θα καθοδηγήσει τις αποφάσεις θεραπείας.

Θεραπεία της παχυσαρκίας

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που περιλαμβάνουν κατανάλωση υγιεινών τροφών και τακτική άσκηση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για την παχυσαρκία. Η προσθήκη του σωστού συμπλήρωμα στη ρουτίνα σας είναι επίσης μια καλή ιδέα για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Ένα από τα πιο συνιστώμενα συμπληρώματα για τους παχύσαρκους ανθρώπους είναι το PhenQ. Πρόκειται για ένα λίπος καυστήρα κατασκευασμένο από φυσικά συστατικά που λειτουργεί για να χάσουν βάρος από διάφορες γωνίες. Το PhenQ περιέχει α-LACYS RESET® – έναν τύπο που έχει την ικανότητα να μειώνει τόσο το σωματικό βάρος όσο και το σωματικό λίπος, και ακόμη και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Το PhenQ υποστηρίζεται από την επιστήμη και έχει ήδη αποδειχθεί πολύ ασφαλές για το ανθρώπινο σώμα. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα για το PhenQ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>