Η αποτελεσματικότητα της χιτοζάνης για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν τη χρήση της χιτοζάνης για θεραπεία υψηλής χοληστερόλης, με βάση την ικανότητά της να μειώνει τη χοληστερόλη σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη. Η χιτοζάνη είναι μια μορφή ίνας χημικώς επεξεργασμένη από κοχύλια καρκινοειδών. Όπως και άλλες μορφές ίνας, όπως το πίτουρο βρώμης, η χιτοζάνη δεν είναι καλά αφομοιωμένη από το ανθρώπινο σώμα. Καθώς η χιτοζάνη περνά μέσα από τον πεπτικό σωλήνα, φαίνεται ότι έχει την ικανότητα να δεσμεύεται με το απορροφημένο λίπος και να το μεταφέρει στο σκαμνί. Για το λόγο αυτό, έχει χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας για τη μείωση της χοληστερόλης και τη μείωση του βάρους.

Επισκόπηση χιτοζάνης

Η χιτοζάνη προέρχεται από χιτίνη, ένα μοναδικό φυσικό υλικό που λειτουργεί ως ισχυρή, εξαιρετικά ανθεκτική ασπίδα. Τα οφέλη του Chitosan ξεπερνούν τις ασυνήθιστες φυσικές του ιδιότητες. Ως πολυμερές, αποτελούμενο από μεγάλες αλυσίδες μορίων, η χιτοζάνη μπορεί να δεσμεύεται με λίπη στο έντερο και να ενθαρρύνει την εξάλειψή τους. Σε αντάλλαγμα, μπορεί να αυξήσει την απώλεια βάρους και να μειώσει τη χοληστερόλη. Εφαρμόζεται στο δέρμα, η χιτοζάνη σχηματίζει προστατευτικές μεμβράνες, σταματά την αιμορραγία, μειώνει τη φλεγμονή και ενισχύει την αναγέννηση. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την αποτελεσματικότητα της χιτοζάνης για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης και της παχυσαρκίας. Στο μέλλον, ωστόσο, αυτό το ενδιαφέρον υλικό που προστατεύει τα οστρακοειδή και τα έντομα από το εξωτερικό περιβάλλον μπορεί επίσης να προετοιμάσει το δρόμο για μια νέα εποχή αναγεννητικής ιατρικής.

Τι είναι η χοληστερόλη;

Η χοληστερόλη είναι ένας τύπος λίπους που βρίσκεται στο αίμα σας. Το ήπαρ σας κάνει χοληστερόλη για το σώμα σας. Μπορείτε επίσης να πάρετε τη χοληστερόλη από τα τρόφιμα που τρώτε. Το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, το βούτυρο, το τυρί και το γάλα έχουν όλα χοληστερόλη σε αυτά. Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι κόκκοι (όπως το βρώμης) δεν έχουν χοληστερόλη. Οι δύο κύριοι τύποι χοληστερόλης είναι:

  • Η χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας ή «κακή χοληστερόλη» μεταφέρει χοληστερόλη από το ήπαρ στην κυκλοφορία του αίματος, όπου μπορεί να κολλήσει στα αιμοφόρα αγγεία.
  • Η χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας, ή η “καλή χοληστερόλη”, μεταφέρει τη χοληστερόλη στο αίμα πίσω στο ήπαρ, όπου διασπάται.

Η χοληστερόλη βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματός σας. Χρειάζεστε χοληστερόλη για να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας, το δέρμα και άλλα όργανα να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά τρώγοντας πάρα πολύ λίπος και χοληστερόλη είναι μια κακή ιδέα. Η υψηλή χοληστερόλη ενισχύει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Χιτοσάν για θεραπεία υψηλής χοληστερόλης

Υπάρχουν ενδείξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της χιτοζάνης για θεραπεία υψηλής χοληστερόλης. Μια έρευνα δείχνει ότι η λήψη χιτοζάνης μειώνει σημαντικά την ολική χοληστερόλη ή την «κακή» λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έτρωγαν είτε μια συγκεκριμένη ημερήσια ποσότητα ψωμιού που περιείχε 2% χιτοζάνη είτε έτρωγαν κανονικό ψωμί. Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν το ψωμί της χιτοζάνης παρουσίαζαν χαμηλότερα επίπεδα λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας ή της λεγόμενης κακής χοληστερόλης και σημαντικές αυξήσεις στη λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ή στην καλή χοληστερόλη.

Χιτοσάν για τη θεραπεία υψηλής χοληστερόλης: πώς λειτουργεί;

Η χιτοζάνη εξάγεται από τα κοχύλια της γαρίδας, του αστακού και των καβουριών. Είναι μια ινώδης ουσία που μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του διαιτητικού λίπους και της χοληστερόλης. Όταν ταξιδεύετε μέσω των εντέρων, η χιτοζάνη συνδέεται με το λίπος διατροφής και το παίρνει μαζί από το σώμα, εμποδίζοντας το λίπος να απορροφηθεί. Αυτή η διαδικασία εξηγεί τη λειτουργία της χιτοζάνης για θεραπεία υψηλής χοληστερόλης. Η πιο συνηθισμένη δοσολογία της χιτοζάνης για θεραπεία υψηλής χοληστερόλης είναι 2,4 g / ημέρα. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σωστής λήψης της χιτοζάνης, κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>