Η αποτελεσματικότητα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής για το έκζεμα

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική είναι μια κοινή θεραπεία για το έκζεμα. Εδώ θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε την αποτελεσματικότητα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής για τη θεραπεία του έκζεμα. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική αυξάνεται σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο καθώς οι άνθρωποι αναζητούν φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία του έκζεμα και μειώνουν την εξάρτησή τους από τα στεροειδή. Μια μεγάλη μελέτη στην Ταϊβάν που εξετάζει τους ανθρώπους που παίρνουν την κινεζική ιατρική για το έκζεμα έδειξε συνολική μείωση στη χρήση στεροειδών.

Τι είναι η παραδοσιακή κινεζική ιατρική;

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει μακρά ιστορία χρήσης στην Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία και άλλες χώρες, όπου αποτελεί μέρος της επικρατούσας ιατρικής και καλύπτεται από ασφάλιση. Η πρακτική της κινεζικής ιατρικής δεν επικεντρώνεται μόνο στη νόσο ή στα μεμονωμένα όργανα. Αντιμετωπίζει μάλιστα τη δημιουργία και τη διατήρηση της ισορροπίας του yin-yang (δύο αντίθετες αλλά συμπληρωματικές δυνάμεις), την ομοιόσταση των συστημάτων οργάνων στο σώμα και τις αλληλεπιδράσεις με το περιβάλλον. Η θεραπεία προάγει την αυτοθεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να είναι παρόμοια εάν οι ασθενείς έχουν παρόμοια συμπτώματα, αλλά συνήθως προσαρμόζονται για κάθε ασθενή. Για παράδειγμα, ένα “κλασικό” κινεζικό φυτικό σκεύασμα είναι ένα μείγμα πολλών βοτάνων, αλλά μπορεί να τροποποιηθεί για μεμονωμένους ασθενείς ανάλογα με τον αρχικό συνδυασμό συμπτωμάτων και την πρόοδο με την πάροδο του χρόνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την παραδοσιακή κινεζική ιατρική για θεραπεία έκζεμα; Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε την απάντηση.

Παραδοσιακή κινεζική ιατρική για το έκζεμα

Τα άτομα με έκζεμα μπορούν να επωφεληθούν από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, σύμφωνα με ιαπωνικές έρευνες. Σπούδαζαν 274 άντρες και γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε έκζεμα για μέσο όρο 12 ετών. Σχεδόν το ένα τρίτο εμφάνιζε σοβαρά ή πολύ σοβαρά συμπτώματα, με μπαλώματα χρόνιας φαγούρας, ξηρό, φλεγμονώδες δέρμα σε τουλάχιστον 10% του σώματός τους. Στη μελέτη, τα φαρμακευτικά κινεζικά βότανα επιλέχθηκαν και χορηγήθηκαν σύμφωνα με τα συμπτώματα του πάσχοντα. Μετά από 3-4 μήνες θεραπείας, το 87% των ασθενών ήταν χωρίς συμπτώματα. Ένα επιπλέον 12% βελτιώθηκε σημαντικά. Δεδομένου ότι τα ευρήματα είναι πολύ ελπιδοφόρα, δεν θα διστάσουμε να προτείνουμε τη χρήση παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής για θεραπεία έκζεμα.

Παραδοσιακή κινεζική ιατρική για το έκζεμα: οι μέθοδοι

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για έκζεμα, τόσο πολλοί αναζητούν παραδοσιακή κινεζική ιατρική για έκζεμα. Θέλουν επίσης να αποφύγουν τις πλευρικές επιπτώσεις ή έχουν βρει λίγη ανακούφιση από τις πιο κοινές θεραπείες δυτικής ιατρικής. Οι έρευνες δείχνουν ότι η παραδοσιακή κινεζική ιατρική μπορεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να θεραπεύσει τα συμπτώματα του έκζεμα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Ορισμένες μέθοδοι παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής περιλαμβάνουν:

  • Βελονισμός.
  • Κινέζικα βότανα.
  • Ύπνωση.
  • Διατροφή.
  • Προβιοτικά.

Παραδοσιακή κινεζική ιατρική για το έκζεμα: άλλες ιστορίες επιτυχίας

Σε μια μελέτη, αρκετοί συμμετέχοντες έπιναν κινέζικο τσάι από βότανα, πήραν βότανα βοτάνων, εφάρμοζαν φυτικές κρέμες στις πληγείσες περιοχές και ολοκλήρωσαν πολλαπλές συνεδρίες βελονισμού. Αυτός ο συνδυασμός θεραπειών μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα για τους περισσότερους συμμετέχοντες, οι οποίοι άρχισαν τη μελέτη με σοβαρό έκζεμα και το κατέληξαν με πολύ ήπια συμπτώματα. Σε άλλη μελέτη, χορηγήθηκε αφέψημα βοτάνων σε 37 νεαρούς ασθενείς με έκζεμα. Εκείνοι που πήραν το αφέψημα βρήκαν μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα από εκείνους στους οποίους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο. Οι περισσότεροι ερευνητές έχουν αναγνωρίσει την αποτελεσματικότητα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής για τη θεραπεία του έκζεμα. Εάν πάσχετε από έκζεμα και τα συμπτώματά σας δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες, τότε εξετάστε τη μετάβαση στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Το έκζεμα μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πόνο στους ασθενείς, αλλά με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα συμπτώματά του μπορούν να ελεγχθούν και να ανακουφιστούν. Για έναν άλλο εμπνευσμένο πόρο για τη θεραπεία του φυσικού εκζέματος, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>