Η αλήθεια για τις κουρκουμίνες και τις κουρκουμίνες

Turmeric, ή curcumin – κύρια δραστική ουσία του – καταναλώνεται για τα οφέλη για την υγεία. Αλλά ας μιλήσουμε για τις πιθανές παρενέργειες της κουρκουμίνης και της κουρκουμίνης. Το κουρκούμη είναι ένα δημοφιλές κίτρινο μπαχαρικό που προέρχεται από τη νότια Ασία. Είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλά ινδικά πιάτα. Αλλά το κουρκούμη έχει επίσης καταναλωθεί για τα οφέλη για την υγεία, τα οποία έχουν αποδοθεί στην κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό της. Τόσο η κουρκούμη όσο και η κουρκουμίνη θεωρούνται γενικά ασφαλή και χωρίς σοβαρές παρενέργειες. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι ανησυχούν για τις πιθανές παρενέργειες της κουρκουμίνης και της κουρκουμίνης εάν καταναλώνονται σε υψηλές δόσεις.

Θετικές κουρκούμη και κουρκουμίνη παρενέργειες

Υπάρχουν πολλές κουρκούμη και κουρκουμίνη παρενέργειες για να εξετάσει, οι περισσότεροι από αυτούς είναι πραγματικά επωφελής. Ας ξεκινήσουμε με τη διερεύνηση μερικών από τις θετικές παρενέργειες και γιατί μπορεί να θέλετε να εξετάσετε την αύξηση της κουρκούμης και της κουρκουμίνης.

  1. Μειώνει τη φλεγμονή: Η κουρκουμίνη, το δραστικό συστατικό που βρίσκεται στο κουρκούμη, μπορεί να βοηθήσει στην παρεμπόδιση της δραστηριότητας πολλών ενζύμων που εμπλέκονται στη διαδικασία της φλεγμονής, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων όπως καρδιοπάθειες, καρκίνο και διαβήτη.
  2. Καταπολεμά την κατάθλιψη: Μερικές έρευνες υποδηλώνουν ότι το κουρκούμη μπορεί να έχει ισχυρές επιδράσεις στην τόνωση της διάθεσης και θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επωφελές για τη θεραπεία ορισμένων συνθηκών ψυχικής υγείας.
  3. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος: Χάρη στην ικανότητά του να ανακουφίζει τη φλεγμονή, υπάρχουν πολλά πιθανά κουρκούμη για το δέρμα. Μπορεί ακόμη και να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία φλεγμονωδών δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή, η ψωρίαση και η δερματίτιδα.
  4. Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα: Η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μέσω διαφόρων μηχανισμών Συγκεκριμένα, η κουρκουμίνη πιστεύεται ότι μειώνει την παραγωγή γλυκόζης, αυξάνει την έκκριση ινσουλίνης, μειώνει τη φλεγμονή και βελτιστοποιεί την πρόσληψη ζάχαρης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση καλύτερου ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.
  5. Μειώνει τον πόνο των αρθρώσεων: Μία από τις ισχυρότερες κουρκουμίνες και τις παρενέργειες της κουρκουμίνης είναι η ικανότητα να μειώνεται η φλεγμονή και να μειώνεται ο χρόνιος πόνος, ειδικά για εκείνους με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση που προκαλεί πόνο, πρήξιμο και ερυθρότητα στις αρθρώσεις.
  6. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης: Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση εκχυλίσματος κουρκούμης δύο φορές την ημέρα για 3 μήνες μειώνει την ολική χοληστερόλη, λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας ή κακή χοληστερόλη και τριγλυκερίδια σε υπέρβαρα άτομα με υψηλή χοληστερόλη.
  7. Χήρα βοηθήματος: Μέρος του λόγου που το κουρκούμη είναι σε σκόνη curry είναι επειδή προσθέτει ένα στοιχείο γευσιγνωσίας στο φαγητό. Αλλά το κουρκούμη μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πέψη αυτού του τροφίμου. Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το κουρκούμη μπορεί να συμβάλει στην υγιή πέψη.

Υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες από κουρκουμίνη και κουρκουμίνη;

Το κουρκούμη και η κουρκουμίνη δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες. Σε υψηλές δόσεις, ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι επιρρεπείς σε ήπια δυσφορία, όπως πονοκεφάλους και διάρροια. Μια άλλη πιθανή παρενέργεια: Το κουρκούμη και η κουρκουμίνη μπορούν να ενισχύσουν την επίδραση των αραιωτικών του αίματος, αυξάνοντας πιθανώς τον κίνδυνο αιμορραγίας, οπότε αν βρίσκεστε στη φαρμακευτική αγωγή coumadin ή warfarin, ο γιατρός σας πρέπει να γνωρίζει εάν χρησιμοποιείτε και κουρκούμη.

Ζήστε τη δύναμη της κουρκούμης και της κουρκουμίνης χωρίς παρενέργειες

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τα οφέλη για την υγεία από κουρκούμη και κουρκουμίνη χωρίς παρενέργειες, τότε το TurmericCurcuminPlus είναι αυτό που χρειάζεστε. Το TurmericCurcuminPlus είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα που παρέχει αντιφλεγμονώδη οφέλη και ενισχύει την υγεία των αρθρώσεων. Ωστόσο, αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να κάνει περισσότερα από την απλή εξάλειψη του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας. Όπως ίσως έχετε μαντέψει, το κύριο συστατικό είναι το κουρκούμη, αλλά περιλαμβάνει επίσης το BioPerine, το οποίο προέρχεται από πιπερίνη, κουρκουμινοειδή, κυτταρίνη και στεατικό μαγνήσιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιεκτικότητα σε κουρκουμίνη και κουρκουμίνη είναι τόσο υψηλή, δεν έχετε τίποτα να χάσετε και τα πάντα για να κερδίσετε χρησιμοποιώντας το TurmericCurcuminPlus καθημερινά ως έναν αποτελεσματικό τρόπο βελτίωσης της συνολικής υγείας χωρίς παρενέργειες. Η καθημερινή χρήση μπορεί να βελτιώσει τη διανοητική σαφήνεια και την εστίαση, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν καρκίνο και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των σημείων γήρανσης. Το TurmericCurcuminPlus παράγεται από την VitaBalance. Η εταιρεία αυτή παράγει ένα ευρύ φάσμα από όλα τα φυσικά συμπληρώματα και έχουν δημιουργήσει μια σταθερή φήμη στη βιομηχανία για τα ισχυρά, όλα τα φυσικά προϊόντα που μπορούν να παράσχουν το είδος των αποτελεσμάτων που αναζητούν οι καταναλωτές. Το TurmericCurcuminPlus συνιστάται επειδή είναι πολύ καθαρό, ισχυρό και ασφαλές. Πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα του TurmericCurcuminPlus για να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το συμπλήρωμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>