Η αιτία της διεύρυνσης του προστάτη και η θεραπεία

Η διεύρυνση του προστάτη είναι μια κοινή κατάσταση καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Σε αυτή τη θέση, πρόκειται να συζητήσουμε την κύρια αιτία της διεύρυνσης του προστάτη. Ο διευρυμένος προστάτης μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα του ουροποιητικού, όπως η παρεμπόδιση της ροής των ούρων από την ουροδόχο κύστη. Μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα ουροδόχου κύστης, ουροφόρων οδών ή νεφρών. Υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές θεραπείες για τη διεύρυνση του προστάτη. Αν πάτε σε γιατρό, θα εξετάσει καταρχάς τα συμπτώματά σας, το μέγεθος του προστάτη σας και τις υγειονομικές σας συνθήκες για να αποφασίσετε για την καλύτερη θεραπευτική επιλογή. Πριν προχωρήσουμε περισσότερο, ας μάθουμε την αιτία της διεύρυνσης του προστάτη.

Η αιτία της διεύρυνσης του προστάτη

Οι ηλικιωμένοι άντρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερα προστάτη από τους νεότερους άνδρες επειδή ο προστάτης συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς ένας άνδρας μεγαλώνει. Η διεύρυνση του προστάτη που δεν είναι το αποτέλεσμα του καρκίνου ονομάζεται καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Ωστόσο, ο αδένας του προστάτη ελέγχεται επίσης από ισχυρές ορμόνες γνωστές ως ορμόνες φύλου, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης. Στον αδένα του προστάτη, η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε άλλη ορμόνη που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη. Τα υψηλά επίπεδα διυδροτεστοστερόνης προκαλούν μεγέθυνση των κυττάρων του προστάτη. Ορισμένα τρόφιμα και ποτά είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την υγεία του προστάτη λόγω των επιδράσεών τους στην τεστοστερόνη και άλλες ορμόνες. Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι η αιτία της διεύρυνσης του προστάτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ένα άτομο δεν ενσωματώνει αρκετά λαχανικά στη διατροφή τους.

Τα συμπτώματα της διεύρυνσης του προστάτη

Ένας αυξημένος προστάτης επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του ανθρώπου να ουρήσει. Αυτές οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν:

 • Μια συχνή ανάγκη για ούρηση.
 • Αίσθημα μη άδειας της ουροδόχου κύστης.
 • Έντονη προτρέπει να ουρήσει.
 • Ένα αδύναμο ρεύμα ούρων.
 • Προβλήματα που ξεκινούν ή διακόπτουν την ούρηση.

Τα προβλήματα του προστάτη μπορούν επίσης να προκαλέσουν σεξουαλικά προβλήματα. Η έκταση οποιουδήποτε σεξουαλικού προβλήματος ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση του προστάτη. Ορισμένες συχνές σεξουαλικές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

 • Στυτική δυσλειτουργία.
 • Μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση.
 • Προβλήματα για τη διατήρηση μιας στύσης.
 • Μειωμένη λίμπιντο.

Πώς να χειριστείτε τη διεύρυνση του προστάτη

Αφού γνωρίσετε το σύμπτωμα και την αιτία της διεύρυνσης του προστάτη, τώρα είναι η ώρα να μάθετε τη θεραπεία. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι θεραπείας για ένα διευρυμένο προστάτη: αλλαγές στον τρόπο ζωής, φάρμακα και χειρουργική επέμβαση. Αλλά ας επικεντρωθούμε μόνο στις αλλαγές του τρόπου ζωής. Εάν ο διευρυμένος προστάτης σας δεν προκαλεί μεγάλα προβλήματα, μπορείτε να αποφασίσετε να περιμένετε και να δείτε εάν τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται πριν από την περαιτέρω θεραπεία. Ένας αυξημένος προστάτης συνήθως αναπτύσσεται αργά, και τα συμπτώματά σας δεν μπορεί ποτέ να χειροτερεύουν. Υπάρχουν απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας που μπορεί να βοηθήσουν τα συμπτώματά σας:

 • Πίνετε λιγότερο αλκοόλ, καφεΐνη, τεχνητά γλυκαντικά και ανθρακούχα ποτά.
 • Πιείτε λιγότερο το βράδυ.
 • Αδειάστε την ουροδόχο κύστη πριν φύγετε από το σπίτι.
 • Ελέγξτε τα φάρμακά σας.
 • Τρώτε περισσότερα φρούτα και φυτικές ίνες.
 • Κρατήστε ένα υγιές βάρος.
 • Ασκήσου τακτικά.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα φυσικό συμπλήρωμα στη διατροφή σας. Και ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα για την υγεία του προστάτη είναι το ProstaSURE. Το ProstaSURE έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει μια υγιή λειτουργία του προστάτη και του προστάτη. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής βοηθάει στην παροχή ορισμένων βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη D3, που μπορούν να βοηθήσουν την ανδρική υγεία και ευημερία. Η φόρμουλα περιέχει επίσης ένα υψηλό ποσοστό ισοφλαβονών, μια κατηγορία φλαβονοειδών γνωστών για την αντιοξειδωτική τους δράση, οι οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται συνήθως για τα πιθανά οφέλη για την υγεία τους. Ο τύπος ProstaSURE έχει παρασκευαστεί προσεκτικά χρησιμοποιώντας ακριβείς ποσότητες φυτικών συστατικών, για να παράγει φυσικό συμπλήρωμα που είναι μοναδικό στην αγορά σήμερα. Μέσα σε αυτόν τον τύπο υπάρχουν πολλά δραστικά συστατικά που περιλαμβάνουν δισκία πριονίου, εκχύλισμα σπόρου κολοκύθας, εκχύλισμα σκόρδου, βιταμίνη D3 και λυκοπένιο. Αυτή η μοναδική φόρμουλα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αιτία της διεύρυνσης του προστάτη και να ξεθωριάσετε τα συμπτώματα χωρίς καμία ανάγκη για φάρμακα και χειρουργική επέμβαση. Ενδιαφέρεστε να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε το ProstaSURE; Λοιπόν, απλά κάντε κλικ παρακάτω.

Prostasure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>