Εύρεση θεραπειών για τις κύστεις των ωοθηκών για την αποφυγή χειρουργικής επέμβασης

Πολλές γυναίκες προτιμούν να δοκιμάσουν φυσικές θεραπείες για τις κύστεις των ωοθηκών ως μέσο για τη συρρίκνωση των κύστεων και την αποφυγή της ανάγκης για φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών θεωρούνται λειτουργικές, πράγμα που σημαίνει ότι συμβαίνουν κανονικά κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου και δεν αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας ασθένειας. Τα καλά νέα είναι ότι οι κύστεις των ωοθηκών συνήθως απομακρύνονται μόνοι τους μέσα σε μερικούς μήνες. Όταν εντοπίζονται οι κύστεις των ωοθηκών, ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια στρατηγική αναμονής. Ευτυχώς, οι συμβατικές ιατρικές προσεγγίσεις δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Μπορείτε ακόμα να εξετάσετε τις θεραπείες στο σπίτι για κύστεις ωοθηκών.

Πώς διαγιγνώσκονται οι ωοθηκικές κύστεις

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε κύστη ωοθηκών, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να στρέψετε τον καλύτερο τύπο διαγνωστικών εξετάσεων για τις ανάγκες σας. Ακολουθούν μερικές δοκιμές που μπορεί να κάνει ο γιατρός σας:

  • Ο υπερφυσικός υπερηχογράφος είναι ένας κολπικός καθετήρας υπερήχων που εισάγεται στον κόλπο. Αυτός ο τύπος υπερήχων έχει βρεθεί ότι παράγει μια καλύτερη εικόνα των κύστεων των ωοθηκών από ότι ο εξωτερικός υπέρηχος μέσω του κοιλιακού τοιχώματος.
  • Λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει για να προσδιοριστεί ο τύπος της κύστης και να γίνει βιοψία.
  • Εάν υπάρχει περαιτέρω ανησυχία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανίχνευση αξονικής τομογραφίας ή μαγνητικού συντονισμού.
  • Η δοκιμασία ΟΑ-125 στον ορό είναι μια εξέταση αίματος για να προσδιοριστεί εάν η κύστη είναι καρκινική. Αυτή η δοκιμασία δεν είναι πάντοτε ακριβής επειδή τα αυξημένα επίπεδα CA-125 μπορεί επίσης να σηματοδοτούν την παρουσία ινομυωμάτων της μήτρας, αδενομύωσης ή ενδομητρίωσης.

Φυσικές θεραπείες για τις κύστεις των ωοθηκών που μπορείτε να εφαρμόσετε

Οι κύστες συνήθως δεν είναι επώδυνες και μπορούν να εμφανιστούν χωρίς λόγο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κύστες εξαφανίζονται φυσικά μετά από μερικούς μήνες. Αλλά αν προκαλούν ενόχληση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών:

  • Θερμότητας.

Η θερμότητα είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση μυϊκού πόνου και κράμπες στην κάτω κοιλία που προκαλούνται από κύστεις ωοθηκών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μπουκάλι ζεστού νερού στην κάτω κοιλία σας και στην κάτω περιοχή της πυέλου για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που εμφανίζετε κράμπες ή κοιλιακό άλγος.

  • Τσάι χαμομήλι.

Το τσάι του χαμομηλιού έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μεταξύ αυτών είναι και η ικανότητα αντιμετώπισης κύστεων των ωοθηκών. Αυτό το τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και έχει ένα ήπιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα που μπορεί να μειώσει τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκαλούνται από κύστεις των ωοθηκών. Συνιστάται να λαμβάνεται αυτό το τσάι ενώ είναι ακόμη ζεστό ή ζεστό. Η ζεστή φύση του τσαγιού χαμομηλιού θα βοηθήσει στη ρύθμιση των ακανόνιστων περιόδων και των οδυνηρών κράμπες.

  • Λουτρό άλατος Epsom.

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ένα λουτρό γεμάτο με άλας Epsom μπορεί να ανακουφίσει πάρα πολύ τον πόνο που προκαλείται από τη σοβαρή κύστη των ωοθηκών και τα σχετικά συμπτώματα. Το άλας Epsom περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε θειικό μαγνήσιο, που μπορεί να λειτουργήσει ως μυοχαλαρωτικό για να βοηθήσει στην ελάφρυνση του πόνου.

  • Μηλίτης.

Αυτό είναι ένα από τα κορυφαία φυσικά φάρμακα για κύστεις των ωοθηκών. Η έρευνα δείχνει ότι το ξίδι μηλίτης μηλίτης μπορεί στην πραγματικότητα να εξαλείψει και να διαλύσει τις κύστεις των ωοθηκών εάν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι μηλίτη μήλου σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα μελάσσας στο μείγμα και να το πιείτε. Για γρήγορη ανακούφιση, πίνετε δύο φλιτζάνια την ημέρα.

  • Καστορέλαιο.

Το καστορέλαιο έχει πολλές χρήσεις και οφέλη για την υγεία. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές φυσικής θεραπείας για κύστεις ωοθηκών. Το καστορέλαιο μπορεί να εξαλείψει τις υπερβολικές τοξίνες και τους ιστούς στο σώμα, επιτρέποντας την σωστή κυκλοφορία των απαραίτητων σωματικών υγρών σε όλο το σώμα. Το καστορέλαιο ενισχύει επίσης την απόδοση του λεμφικού συστήματος, διαλύοντας έτσι τις κύστεις των ωοθηκών και μειώνοντας τον πόνο που προκαλείται από τις κύστεις.

  • Φυτική διατροφή.

Μια καλή φυτική φυτική διατροφή θα προσφέρει βοήθεια για την εξισορρόπηση του ενδοκρινικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. Μια ισορροπημένη μεταξύ των οιστρογόνων και της προγεστερόνης είναι ο βασικός παράγοντας που βοηθά στην εξάλειψη της απλής κύστης των ωοθηκών. Με την αφαίρεση της τροφής και της περιβαλλοντικής τοξίνης το σώμα σας θα έχει την ευκαιρία να θεραπευτεί. Δοκιμάστε τη διατροφή που βασίζεται στον πλανήτη ακόμη και για λίγους μήνες και δείτε το αποτέλεσμα για τον εαυτό σας.

Αρχική διορθωτικά μέτρα θα είναι η καλύτερη θεραπεία για κύστεις των ωοθηκών

Υπάρχουν αρκετά γυναικολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων των ινομυωμάτων, της ενδομητρίωσης, του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών και των κύστεων των ωοθηκών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι γυναίκες ασχολούνται ταυτόχρονα με περισσότερα από ένα από αυτά τα θέματα. Οι περισσότερες από αυτές τις συνθήκες είναι άγνωστης προέλευσης και δεν είναι πολύ καλά κατανοητές. Αυτό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό όταν ψάχνετε για μια σωστή θεραπεία. Εάν αγωνίζεστε με κύστεις ωοθηκών, αντί να μετατραπείτε σε συμβατικό φάρμακο, πρέπει να προσέξετε για φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών που λειτουργούν. Η χρήση φυσικών θεραπειών για κύστεις ωοθηκών θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος θεραπείας για κύστεις. Διαβάστε περισσότερες συμβουλές κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>