Εύκολοι και φυσικοί τρόποι για τη μείωση του μεγέθους του μαστού

Δεν υπάρχει λάθος με μεγάλο στήθος. Ωστόσο, το μεγάλο στήθος μπορεί να παρεμποδίσει την καθημερινή ζωή. Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να μειώσετε το μέγεθος του μαστού με φυσικό τρόπο. Τα στήθη έρχονται σε ένα ευρύ φάσμα σχημάτων και μεγεθών. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Για μερικούς ανθρώπους, όμως, τα μεγάλα στήθη μπορούν να αποτρέψουν την καθημερινή ζωή. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα μεγάλα μεγέθη κυπέλλων σουτιέν σχετίζονται με πόνο στον ώμο και στον αυχένα. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να θέλουν να μειώσουν το μέγεθος του μαστού για καλλυντικούς ή ψυχολογικούς λόγους. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μια σειρά από φυσικές μεθόδους που μπορούν να δοκιμάσουν οι άνθρωποι που μπορούν να μειώσουν το μέγεθος του μαστού ή την εμφάνιση του μεγέθους του μαστού.

Μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του μαστού

Το μέγεθος του στήθους σας καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Αυτά αναφέρονται παρακάτω:

 • Γενετική: Τα γονίδια σας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό του σχήματος και του μεγέθους των μαστών σας επηρεάζοντας τα επίπεδα των ορμονών που επηρεάζουν τον ιστό του μαστού σας.
 • Το βάρος σας: Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι τα στήθη σας, ένα μεγάλο μέρος των ιστών του μαστού αποτελείται από λίπος. Έτσι, το μέγεθος του στήθους σας μπορεί να αλλάξει αν συμβεί να κερδίσετε ή να χάσετε βάρος.
 • Η ηλικία σας: Με την προχωρημένη ηλικία σας, οι σύνδεσμοι που συγκρατούν τα στήθη σας μαζί μπορούν να φθαρούν, προκαλώντας τη χαλάρωση των μαστών σας.
 • Θηλασμός: Λόγω διακυμάνσεων των ορμονών, τα στήθη σας τείνουν να διογκώνονται ενώ θηλάζετε και να ξεφουσκώνετε όταν σταματήσετε να το κάνετε.

Τώρα που γνωρίζετε καλά τους διάφορους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για το σχήμα και το μέγεθος του στήθους σας, ας δούμε μερικούς φυσικούς τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το μέγεθος του μαστού.

Πώς να μειώσετε το μέγεθος του μαστού με φυσικό τρόπο

 • Διατροφή.

Τα στήθη αποτελούνται ως επί το πλείστον από λιπώδεις ιστούς και αδένες οι οποίοι συσσωρεύονται στους θωρακικούς μυς για να σχηματίσουν στήθη. Ως εκ τούτου, η πτώση σωματικού λίπους βοηθά επίσης να μειωθεί το μέγεθος του στήθους. Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του βάρους. Εάν θέλετε να μειώσετε το μέγεθος του στήθους σας, τότε εγκλιματίστε μια συνήθεια υγιεινής διατροφής. Μείνετε μακριά από λιπαρά τρόφιμα παρόμοια με το κόκκινο κρέας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα τηγανητά τρόφιμα. Στη θέση του βάζουμε φρούτα, ψάρια και λαχανικά στη διατροφή σας που είναι θρεπτικά και χαμηλά σε θερμίδες.

 • Σπόροι λιναριού.

Οι σπόροι λιναριού είναι ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων οιστρογόνων στο σώμα. Ένα αυξημένο επίπεδο οιστρογόνων είναι ένας από τους λόγους στο πίσω μέρος του μεγέθους του στήθους. Επιπλέον, οι σπόροι λίνου βοηθούν να απαλλαγούμε από επιβλαβείς τοξίνες από το σώμα. Εδώ είναι πώς να μειώσετε το μέγεθος του μαστού με φυσικούς σπόρους λιναριού:

 1. Τοποθετήστε σε 1 κουταλιά σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
 2. Γυρίστε μια φορά την ημέρα.
 3. Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε 1 με 2 κουταλιές λάδι ελαίου σπόρου κάθε μέρα.
 • Ασκήσεις.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που τονίζουν τους θωρακικούς μύες και βοηθούν στην μείωση του μαστού του μαστού. Όλο αυτό το έργο έξω δράσεις για τους θωρακικούς μύες επιπλέον μειώνει το μέγεθος του στήθους ενώ μειώνει το γενικό βάρος του σώματος.

 1. Τζόγκινγκ.
 2. Κολύμπι
 3. Ανεβείτε τις σκάλες.
 4. Push ups.
 • Είδη ένδυσης.

Εάν ενδιαφέρεστε μόνο να μειώσετε την εμφάνιση των μαστών σας, μπορείτε να επιλέξετε να φοράτε καλά ενδύματα. Επενδύστε σε ένα κατάλληλα τοποθετημένο σουτιέν που παρέχει στήριξη και κάλυψη στο στήθος. Επίσης, το να φοράτε πιο σκούρα χρώματα και να παρακολουθείτε τα λαιμόκια του πουκάμισου σας μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή από την προτομή σας.

Πρόσθετες συμβουλές για το πώς να μειώσετε το μέγεθος του μαστού

Εδώ είναι πρόσθετες συμβουλές για τη μείωση του μεγέθους του μαστού:

 • Τρώτε μικρότερες ποσότητες τροφής πιο συχνά αντί να κολλήσετε σε ένα μόνο γεύμα την ημέρα.
 • Τα καλά τοποθετημένα σουτιέν είναι πάντα το κλειδί για την αποφυγή χαλάρωσης, που κάνει το στήθος να φαίνεται μεγαλύτερο από τουλάχιστον ένα μέγεθος.
 • Μειώστε την πρόσληψη αλκοόλ και σταματήστε το κάπνισμα.
 • Πρακτική γιόγκα για να σφίξετε τους μύες του στήθους και να φέρετε το μέγεθος πιο κοντά στον στόχο σας.

Τώρα που ξέρετε πώς να μειώσετε το μέγεθος του μαστού με φυσικό τρόπο, εργάζονται για το στόχο σας, δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να σας σταματήσει! Και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επίτευξης υγιούς μεγέθους στήθους, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>