Εύκολη αλλά αποτελεσματική φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες

Υπάρχει φυσική θεραπεία για την αιμορροΐδα που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, πρήξιμο, κνησμό και φλεγμονή στο σπίτι. Αυτά τα συμπτώματα θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγες μέρες. Οι αιμορροΐδες είναι οι πιο διαδεδομένες ασθένειες που μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής. Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι αναφέρουν την εμφάνιση αιμορροΐδων στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εμφανίζουν αιμορροΐδες με τον ίδιο ρυθμό. Περίπου το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού εμφανίζει τα συμπτώματα των αιμορροΐδων μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Αν και οι αιμορροΐδες προκαλούν πόνο και δυσφορία, συνήθως δεν αποτελούν απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Με την κατάλληλη φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες, τα δυσάρεστα ή οδυνηρά συμπτώματα συχνά εξαφανίζονται μόνα τους.

Γεγονότα για τις αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ορθού και στον πρωκτό. Τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται λόγω αυξημένης πίεσης μέσα σε αυτά. Οι αιμορροΐδες συνήθως προκαλούνται από αυξημένη πίεση μέσα στην κάτω κοιλία. Ορισμένες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν:

 • Στένωση κατά τη στιγμή της μετακίνησης του εντέρου (αυτό μπορεί να οφείλεται σε δυσκοιλιότητα ή άφθονη διάρροια).
 • Εγκυμοσύνη
 • Παχυσαρκία.
 • Παρατεταμένη συνεδρίαση.
 • Καρκίνος του ορθού.
 • Πρωκτική επαφή.
 • Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Οι γενεές έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα για να συρρικνωθούν οι αιμορροΐδες και να τους αποτρέψουν από την επιστροφή τους. Μερικοί αντιμετωπίζουν την αιμορροΐδη άμεσα, ενώ άλλοι αποσκοπούν στην ανακούφιση των ανωμαλιών του εντέρου που βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο του προβλήματος. Η ακόλουθη φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση των οξέων συμπτωμάτων:

 • Πακέτο πάγου: Τοποθετήστε μερικά παγάκια σε μια πλαστική σακούλα σάντουιτς ή σε μια λεπτή πετσέτα και εφαρμόστε απευθείας στις αιμορροΐδες. Η ψυχρή θερμοκρασία λέγεται ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τη φλεγμονή.
 • Μπανιέρα Sitz: Αυτό είναι όταν απολαύσετε μόνο τους γοφούς και τους γλουτούς σας σε ζεστό νερό. Για μια πιο αποτελεσματική θεραπεία, προσθέστε Epsom αλάτι στο ζεστό νερό και καθίστε για 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να απαλύνει και να ανακουφίσει τον πόνο. Καθαρίστε απαλά την περιοχή και εφαρμόστε ένα φυσικό λάδι.
 • Αυξήστε την πρόσληψη υγρών: Με την κατανάλωση πολλών υδάτων, διατηρεί το σώμα σας ενυδατωμένο και ως εκ τούτου καλύτερη μετακίνηση του εντέρου. Μια από τις πολλές αιτίες των αιμορροΐδων είναι η δυσκοιλιότητα που αναγκάζει κάποιον να αναγκάσει το κόπρανο να βγει και με τη σειρά του να οδηγήσει σε αιμορραγία και πόνο.
 • Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες: Τα ίνες βοηθούν στην αποσκλήρυνση των κοπράνων και είναι απαραίτητα για την υγεία του παχέος εντέρου και την υγεία του πεπτικού στο σύνολό του. Τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στον καθαρισμό του γαστρεντερικού συστήματος, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και επιτρέπουν στο κόλον να εργάζεται σε υψηλότερα επίπεδα αποτελεσματικότητας. Πηγές ίνας περιλαμβάνουν λαχανικά όλων των ειδών, σπόρους λινάρι, αμύγδαλα, πεκάν, φιστίκια, δαμάσκηνα, αχλάδια και φασόλια.
 • Φουντουκιά μάγισσα: Θεωρείται μία από τις παλαιότερες φυσικές θεραπείες για πασσάλους λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων του, απορροφά ένα βαμβάκι ή μπάλα και εφαρμόζει. Μπορείτε να το αφήσετε ή να το αφήσετε να καθίσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μια άλλη φυσική θεραπεία για την αιμορροΐδα να εξετάσει

Πρέπει επίσης να εξετάσετε πώς παίρνετε τις κινήσεις του εντέρου σας. Άγνωστο σε πολλούς είναι ότι οι συμβατικές τουαλέτες θέτουν τεράστια πίεση στο ορθό, ενώ ο οκλαδόν ισιώνει το ορθό και χαλαρώνει τον μυοσωληνοειδή μυ. Ως εκ τούτου, εάν υποφέρετε από αιμορροΐδες, η καλύτερη επιλογή σας είναι να κατακαρέσετε καθώς συνεχίζετε να ενσωματώνετε τις φυσικές θεραπείες. Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε είναι ένα προϊόν που ονομάζεται Venapro. Πρόκειται για ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που περιλαμβάνει μια διαδικασία δύο σταδίων: πρώτα να πάρει μια κάψουλα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το σπρέι. Το Venapro προσβάλλει τη ρίζα των εσωτερικών και εξωτερικών αιμορροΐδων. Παρέχει ανακούφιση από συμπτώματα όπως φαγούρα, καύση και πόνο. Σε αντίθεση με την αλοιφή αιμορροΐδων και τις κρέμες, λειτουργεί από το εσωτερικό και έχει μακράς διαρκείας αποτελέσματα. Το Venapro είναι μια αποτελεσματική ομοιοπαθητική λύση που βοηθά τους χρήστες να απαλλαγούν από αιμορροΐδες και τα συμπτώματά τους αποτελεσματικά. Το Venapro παρέχει γρήγορα ανακούφιση από φαγούρα και πρήξιμο και στη συνέχεια λειτουργεί από μέσα για να θεραπεύσει το πρόβλημα. Εάν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Venapro, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>