Επισκόπηση της αθλητικής διατροφής για τους αθλητές

Η αθλητική διατροφή για τους αθλητές διαφέρει από εκείνη των μη αθλητών. Οι αθλητές πρέπει να τρώνε και να πίνουν τα σωστά τρόφιμα στις κατάλληλες στιγμές για να εξασφαλίσουν την επιτυχία. Οι αθλητές συχνά πιέζουν το σώμα τους στο όριο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και του ανταγωνισμού. Και, για να τροφοδοτήσουν τις σωματικές απαιτήσεις της άσκησης, η σωστή αθλητική διατροφή για τους αθλητές είναι απαραίτητη.

Επιπτώσεις της κακής αθλητικής διατροφής για τους αθλητές

Η αθλητική απόδοση ωθεί το σώμα σας στην άκρη. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν παίρνετε σωστή διατροφή για την εκπαίδευσή σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο.

  • Κακή απόδοση.

Εάν δεν καταναλώνετε αρκετά από αυτά τα μακροθρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σας, το σώμα σας δεν θα είναι σε θέση να αποδώσει σε ένα μέγιστο επίπεδο απόδοσης.

  • Μακρύτεροι χρόνοι ανάκτησης.

Η εκπαίδευση προκαλεί ελεγχόμενα επίπεδα βλάβης στους μυς σας. Το σώμα σας ανοικοδόμηση ισχυρότερων μυών είναι αυτό που οδηγεί στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και την αύξηση της αντοχής και αντοχής.

  • Ανοσοκαταστολή.

Η κατάρτιση παράγει ορμόνες στρες στο σώμα σας. Βραχυπρόθεσμα, αυτά προκαλούν το σώμα σας να απελευθερώσει ενεργειακά αποθέματα όπως το λίπος του σώματος και να αυξήσει τις ωθήσεις για ανάπτυξη. Ωστόσο, αν τα επίπεδα των ορμονών του στρες παραμένουν υψηλά, η λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος είναι μειωμένη.

  • Αλλαγές βάρους.

Μπορεί να αποκτήσετε ή να χάσετε σωματικό λίπος με έναν ανθυγιεινό ρυθμό επίσης, ανάλογα με τα στοιχεία της διατροφής, της κατάρτισης και της γενετικής.

  • Άλλες αλλαγές.

Οι γυναίκες αθλητές που αποτυγχάνουν να διατηρήσουν επαρκή διατροφή μπορεί να σταματήσουν την εμμηνόρροια μέχρι να διορθωθούν τα θρεπτικά ελλείμματα. Η υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών ενδέχεται επίσης να διακυβευτεί. Τα επίπεδα ανάπτυξης και οι ορμόνες φύλου, όπως η τεστοστερόνη, μειώνονται δραστικά με παρατεταμένα διατροφικά ελλείμματα. Ο υποσιτισμός σας θέτει επίσης σε μεγαλύτερο κίνδυνο από πολλές άλλες ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Συμβουλές για να υπερέχετε με σωστή αθλητική διατροφή για τους αθλητές

Εδώ είναι πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να υπερέχετε με τη σωστή αθλητική διατροφή:

  • Κάντε ένα σχέδιο για να φάτε ποικιλία φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Ο στόχος είναι να καταναλώσετε τουλάχιστον πέντε μερίδες την ημέρα και να συμπεριλάβετε ποικιλίες φρούτων και λαχανικών.

Μια μερίδα είναι περίπου το μέγεθος ενός μπέιζμπολ. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την εκπαίδευση και την ανάκτηση. Επιπλέον, αυτά τα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε ασθένειες όπως το κρυολόγημα ή η γρίπη.

  • Επιλέξτε πηγές υδατανθράκων ολικής αλέσεως, όπως ψωμί ολικής αλέσεως ή ζυμαρικά, και δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες ως ενεργειακά πηγές ενέργειας. Περιορίστε τους επεξεργασμένους κόκκους και τα σάκχαρα, όπως τα δημητριακά με ζάχαρη, τα άσπρα ψωμιά και τα bagels. Θα επωφεληθείτε περισσότερο από τα προϊόντα ολόκληρων σιτηρών.
  • Επιλέξτε υγιεινές πηγές πρωτεϊνών όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, φυστικοβούτυρο, αυγά, ξηροί καρποί και όσπρια.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι με ποτά, καθώς η μείωση των επιπέδων ενυδάτωσης κατά δύο τοις εκατό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση. Οι επιλογές περιλαμβάνουν γάλα, νερό, 100% χυμό φρούτων και αθλητικά ποτά.

Ωστόσο, συνειδητοποιήστε ότι τα αθλητικά ποτά και το 100% των χυμών φρούτων τείνουν να είναι υψηλότερα στη συνολική περιεκτικότητα σε ζάχαρη και, στην περίπτωση χυμών φρούτων, λείπουν πολλά από τα οφέλη για την υγεία που υπάρχουν σε ολόκληρο το αντίστοιχο φαγητό.

  • Προσέχετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιλογές διατροφής σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Γιατί η αθλητική διατροφή για τους αθλητές είναι τόσο σημαντική;

Στο πιο βασικό επίπεδο, η διατροφή είναι σημαντική για τους αθλητές, επειδή παρέχει την πηγή ενέργειας που απαιτείται για την εκτέλεση της δραστηριότητας. Το φαγητό που τρώμε επιδρά στην δύναμη, την εκπαίδευση, τις επιδόσεις και την ανάρρωσή μας. Όχι μόνο ο τύπος τροφής είναι σημαντικός για την αθλητική διατροφή, αλλά ο χρόνος που τρώμε όλη την ημέρα έχει επίσης αντίκτυπο στα επίπεδα απόδοσης και την ικανότητα του σώματός μας να ανακάμψει μετά την άσκηση. Τα γεύματα που καταναλώνονται πριν και μετά την άσκηση είναι τα πιο σημαντικά στην αθλητική διατροφή για τους αθλητές αλλά θα πρέπει να είστε πραγματικά προσεκτικοί με ό, τι βάζετε στο σώμα σας. Ως γενικός κανόνας οι αθλητές θα πρέπει να τρώνε περίπου δύο ώρες πριν από την άσκηση και αυτό το γεύμα θα πρέπει να είναι υψηλό σε υδατάνθρακες, χαμηλή σε λιπαρά και χαμηλή έως μέτρια σε πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας που εξουσιάζει το καθεστώς άσκησης και οι πρωτεΐνες απαιτούνται για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Μετά την άσκηση πρέπει να αντικαταστήσετε τους υδατάνθρακες που έχετε χάσει και θα πρέπει να εξασφαλίσετε σωστή αποκατάσταση των μυών συμπεριλαμβάνοντας πρωτεΐνες στο γεύμα σας μετά την προπόνηση. Οι αναλογίες πρωτεϊνών και υδατανθράκων που χρειάζεστε ποικίλλουν ανάλογα με την ένταση και τον τύπο του αθλητισμού, έτσι ώστε να έχετε την ατομική σας ισορροπία σωστή και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο διαιτολόγο για επαγγελματική βοήθεια με την αθλητική σας διατροφή για τους αθλητές. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>